اخبار

جلسه هم اندیشی در خصوص چالش های صنعت پتروشیمی و تحوه تعیین حامل های انرژی برگزار شد

خبرنگار بسپار می نویسد، شامگاه سوم دی انجمن صنفی مهندسین پلیمر و شیمی ایران میزبان مسئولین و کارشناسان این صنعت بود تا با استفاده از خرد جمعی راه های رفع مشکلات و بررسی قیمت خوراک مورد بررسی قرار گیرد.
دیشب جمع کثیری از مسئولین بخش دولتی و خصوصی نفت، گاز و پتروشیمی در سالن کوه نور هتل پارسیان اوین گرد هم آمدند تا به بررسی رفع موانع و نحوه تعیین قیمت خوراک بپردازند.
در ابتدای این جلسه مهندس پیوندی، با بیان اینکه بدون تردید صنعت پتروشیمی ستون صنایع کشور است گفت: ما در خصوص قیمت خوراک تابع تصمیمات وزارت خانه هستیم، اما به عنوان یک کارشناس باید بگویم در مقطع حساس کنونی باید تصمیمات صحیحی در جهت بازسازی اقتصادی اتخاذ شود و در این راه نیازمند سرمایه گذاری هستیم.
سخنران بعدی این مراسم آقای دکتر مهدوی بود. وی با اظهار امیدواری نسبت به نتایج این هم اندیشی اعلام کرد صنعت پتروشیمی در 8 سال اخیر بسیار مظلوم واقع شده است و ما فقط شکر گذار هستیم که منابع خدادادی داریم، اما نحوه صحیح استفاده از این منابع خدادادی راه صحیح شکرگذاری است و باید در قیامت پاسخگو باشیم که چرا با این حجم از منابع همچنان در کشور شاهد فقر هستیم. باید با استفاده از منابع موجود رفاه مردم را افزایش دهیم و بر قدرت و عزت کشور بیافراییم، یکی از دلایل اینکه چرا برنامه ها مسیر درستی ندارند این است که تنها نوشته می شود اما کسی آنها را نمی خواند و بیشتر مدیران بسیار بخشی نگر هستند و به فکر منافع ملی نیستند. رهبر کشور خام فروشی را منع کرده است ولی هیچ کسی توجه نمی کند، ولی جالب است که تنها نقطه ای که در تحریم ها دچار مشکل نشده است صنعت پتروشیمی است. به خاطر شرایط موجود سرمایه گذاران داخلی و خارجی سرگردان هستند و ما باید تکلیف آنها را با خودمان روشن کنیم. مگر آریا ساسول به ایران نیامد؟ ولی بعد به خاطر مشکلات از ایران رفت. باید ورود سرمایه گذاران خارجی آسان شود و با اقدامات موثر فضای رقابتی را ایجاد کرد تا با این کار جلوی سرمایه گذاری ایرانی ها در خارج نیز گرفته شود.
دکتر معظمی چهره شناخته شده صنعت پلیمر و پتروشیمی در مصدر معاونت وزارت نفت بعد از صحبت های دکتر مهدوی گفت ما تنها 3 ماه است که عهده دار مسئولیت شده ایم و قصد نقد گذشته را نیز نداریم، اما همگان از مشکلات موجود آگاه هستند. فکر می کنم اگر به راه حل منطقی نرسیم صنعت توسعه ای نخواهد داشت، باید خاطر نشان کنم تا این لحظه هیچ تصمیم در خصوص قیمت خوارک قطعی نشده است و تمام توان ما در جهت تعیین قیمتی اصولی است. وی با ذکر اینکه تخریب های گسترده ای دامن صنعت ایران را گرفته اشاره کرد که صنعت پتروشیمی کمترین آسیب را به خود دیده است و تحریم ها تنها بهانه ای است برای سرپوش گذاشتن برخی مدیران بروی ناکارآمدی و عدم کفایت خود. معظمی در ادامه صحبت هایش به طرح های موجود و منابع مالی لازم اشاره کرد و گفت: حدود 280 طرح بزرگ در صنعت کشور وجود دارد که بالغ بر 300 پروژه را شامل می شود که برای تحقق اهداف موجود ما نیازمند 135 میلیارد دلار به علاوه 90 هزار میلیارد تومان هستیم، تمرکز اصلی وزارت نفت بر توسعه میادین پارس جنوبی است، چرا که ما در حال حاضر با کمبود گاز مواجه هستیم، چند روز پیش واحدهای تولیدی با کمبود گاز مواجه شدند که می دانیم چه ضررهایی را به دنبال دارد.
معظمی با اشاره به اصل 44 گفت این اصل از قانون اساسی بسیار مترقی است اما با عدم اجرای صحیح آن زنجیره ارزش صنعت نفت دچار مشکل اساسی شد. من به عنوان یک کارشناس اعلام می کنم که قیمت خوراک باید مزیت توسعه صنعت باشد، ما در این راستا به دنبال تامین کنندگانی از بخش خصوصی هستیم تا تمرکز سرمایه در بخش های معدودی نباشد، امروز اگر به بازار سرمایه نگاهی بیاندازیم متوجه شادابی شرکت های پتروشیمی در بورس می شویم.
وی همچنین افزود: اين دولت تازه چند ماه است كه عهده دار مسئوليت اداره كشور شده است. صنعت نفت داراي مشكلات و گرفتاريهاي خاص خودش مي باشد كه بسيار متفاوت از ساير دستگاههاي اجرائي است، رفتارهاي غير مديريتي – تحريم هاي بسيار سخت و ظالمانه باعث شده است كه امروز با مسائل خاص روبرو باشيم البته رجاء واثقي داريم كه انشاءالله با عنايت خداوند آنها را حل ميكنيم.
توسعه صنعت پتروشيمي يكي از اولويتهاي وزارت نفت در دولت جديد است منتها نه با رويكرد گذشته، در گذشته توسعه دولت محور بود كه انشاءالله آنرا به توسعه مردم محور تبديل ميكنيم، ابزارهاي اجرائي آن در دست طراحي مي باشد كه انشاء الله تا پايان سال اعلام مي شود.
در اين توسعه نقش قيمت خوراك بسيار مهم است، ما ميگوئيم توسعه بايد معقول و منطقي و بدور از رانت و يا ارزان فروشي باشد، بطور قطع و يقين قيمت هاي فعلي خوراك نمي تواند ادامه داشته باشد و بدنبال تعيين قيمت خوراك براساس قيمت نفت خام و يا قيمت خوراك براساس قيمت محصول: هر كدام از اين سياست مسائل خاص خود را دارد، كه در هر دو زمينه كار شده و قيمتها در آمده است.
وزارت نفت حاضر است در قيمت خوراك تخفيف بدهد بشرط اينكه منابع حاصل از تفاوت قيمت واقعي با قيمت فروش باعث توسعه براساس سياستهاي وزارت نفت شود.
بنابر اين، از شما درخواست ميكنم در راستاي اين سياست به نفت پيشنهاد بدهيد و كمك كنيد تا هر چه زودتر به جمع بندي برسيم بنحويكه نتيجه آن توسعه صنعت پتروشيمي و رضايتمندي هر دو طرف باشد.
شما نبايد انتظار نداشته باشيد كه قيمت ها موجب رانتهاي فعلي شود. بدانيد كه ما قائل به سود منطقي حتي بالاتر از نرخهاي بين المللي هم هستيم بنابر اين هيچگونه جاي نگراني نمي باشد.
مطمئنا” ما با شما در يك طرف هستيم و همه دغدغه توسعه صنعت را داريم فقط بدانيم بايد به سمت تكاثر ثروت بصورت جمع هاي بزرگتر برويم.
در پایان جلسه نسبت به نظرخواهی از حاضرین اقدام و مقرر شد در نشست های هم اندیشی آتی مسایل پی گرفته شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا