اخبار

30 درصد کاهش مصرف انرژی با نمای ساختمانی سوپرکامپوزیت

بسپار می نویسد، پژوهشگران پارک علم و فناوری پردیس با استفاده از مواد هوشمند روشی را در نمای ساختمان به کار بردند که 30 درصد مصرف انرژی را در ساختمان کاهش خواهد داد و علاوه بر آن موفق به ساخت توپ انرژی برای گرم شدن آب شدند.
پیام رسول نژاد، مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، مهار، ذخیره و استفاده از انرژی با بهره گیری از منابع تجدید پذیر را مهمترین دغدغه و نیاز روز جامعه جهانی دانست و گفت: تکنولوژی استفاده از مواد تغییر فاز دهنده (Phase Change Materials) یا (PCM) در رده مباحث انرژی‌های نو طبقه بندی شده و در حال حاضر در دنیا تحقیقات و پژوهش‌های متعددی در مقیاس پایلوت و پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی در دنیا در حال انجام است.
وی با بیان اینکه مواد تغییر فاز دهنده، موادی هوشمند هستند، اظهار داشت: این مواد بر پایه انرژی‌های نهان ذوب و انجماد، مازاد انرژی حرارتی را در زمان عدم نیاز در خود ذخیره کرده و در زمان نیاز دوباره به محیط باز می‌گردانند و با این کار محیط اطراف خود را مجبور می‌کنند که در درجه حرارت معینی موسوم به دمای پافشاری باقی بماند.
رسول نژاد ادامه داد: در این راستا توانسته‌ایم با اختراع و تولید محصولی تجاری سازی شده از طریق بهره گیری از تکنولوژی PCM و تلفیق آن با جدار پیرامونی ساختمان امکان کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها به میزان 30 درصد را فراهم کنیم.
مجر طرح یادآور شد: نمای ساختمانی سوپر کامپوزیت که به عنوان اختراع در اداره ثبت اختراعات و مالکیت‌های صنعتی اظهار شده است، ضمن دارا بودن استحکام و زیبایی در خورِ نمای ساختمان‌ها، ظرفیت صرفه جویی در مصرف انرژی به میزان 1.3 کیلو وات ساعت (معادل 4550 بی تی یو ساعت) در هر متر مربع از نما را دارد.
وی با اشاره به جزئیات این طرح توضیح داد: مکانیزم عملکرد ماده تغییر فاز دهنده در نمای ساختمانی سوپر کامپوزیت به این صورت است که در نیمه گرم سال هنگامی که حرارت محیط اطراف آن می‌خواهد از دمای پافشاری (24 درجه سلسیوس) بالاتر رود، این ماده به شدت شروع به جذب انرژی موجود کرده و اجازه بالا رفتن دما را نمی‌دهد. این انرژی ذخیره شده در نیمه‌های شب و به تدریج در محیط اطراف تخلیه می‌شود و در نیمه سرد سال نیز به محض اینکه درجه حرارت بخواهد از 24 درجه سلسیوس پایین‌تر بیاید، انرژی ذخیره شده در خود را به محیط اطراف پس می‌دهد تا مانع کاهش دما شود. با تابش خورشید و گرم شدن محیط این ماده مجدداً شارژ می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا