اخبار

گشایش رسمی شبکه علمی کشور در هفته پژوهش

معاون پژوهشي وزارت علوم ، تحقيقات وفناوري گفت : شبكه علمي كشور در هفته دولت به صورت آزمايشي راه اندازي شد و اين شبكه به طور رسمي درهفته پژوهش ( دي ماه ) فعاليت خود را آغاز مي كند.
دكتر ‘محمد مهدي نژاد نوري ‘ روز شنبه در گفت و گو خبرنگار علمي ايرنا درباره دلايل تاخير در راه اندازي شبكه علمي كشور اظهار داشت: يكي از مشكلات تاخير در راه اندازي شبكه علمي كشور، تبديل شدن شركت مخابرات ايران (به عنوان فراهم كننده بستر سخت افزاري شبكه علمي كشور) به يك شركت خصوصي بود كه تنظيم قرارداد جديد با آن به منظور تعيين شرايط دقيق و وظايف طرفين يك فرآيند زمان بر است .
معاون پژوهشي وزارت علوم خاطرنشان كرد: از سوي ديگر تامين سخت افزارهاي مورد نياز اين شبكه باند پهن و پرسرعت از ديگر مشكلات راه اندازي شبكه علمي كشور است.
وي گفت: شبكه علمي كشور در مرحله نخست پنج مركز تحقيقاتي و پژوهشي در تهران را به يكديگر متصل كرد و در هفته دولت (2 تا 9 شهريورماه امسال ) به طور رسمي افتتاح شد.
مهدي نژاد نوري يادآور شد : در حال حاضر تمامي سوئيچ هاي اين شبكه فعال و قرار است كه تاهفته پژوهش امسال ( از چهارم تا 11 دي ماه ) مشكلات موجود به طور كامل حل شود و قرار است به زودي چند دانشگاه بزرگ كشور به شبكه علمي كشور متصل شوند تا اين شبكه براي افتتاح رسمي در هفته پژوهش امسال آماده شود.
معاون پژوهشي وزير علوم گفت : در شبكه علمي كشور تمامي بايگاني هاي اطلاعات علمي، نتايج پژوهش و فناوري هاي به ثمر رسيده كشور به اشتراك گذاشته مي شود و علاقه مندان براي دريافت اين اطلاعات نيازي به مراجعه حضوري به مراكز علمي ندارند.
مهدي نژاد نوري خاطرنشان كرد: همچنين شبكه آزمايشگاه هاي علمي كشور در بستر شبكه علمي راه اندازي مي شود و بدين ترتيب بحث ‘آموزش مجازي’ و ‘دانشگاه مجازي’ به منظور تحقق عدالت آموزشي در كشور محقق خواهد شد.
به گفته وي احياي دوباره دانشگاه مجازي و امكان تشكيل ويدئوكنفرانس از ديگر مزاياي ايجاد شبكه علمي كشور است و با راه اندازي اين شبكه كنفرانس هاي ملي و بين المللي بدون نياز به سفرهاي فردي برپا مي شود.
معاون پژوهشي وزارت علوم اظهارداشت: در حال حاضر دانشگاه هاي صنعتي اصفهان، شيراز و دانشگاه صنعتي اميركبير داراي ابررايانه هستند و با ايجاد شبكه علمي كشور مي توان از توان محاسباتي و نرم افزارهاي كاربردي اين ابررايانه ها از راه دور بهره برد. همچنين اينترنت، اينترانت و ايميل در شبكه علمي كشور فعال است.
به گفته مهدي نژاد قرار است اين شبكه درمدت سه سال ، 2143 دانشگاه وموسسه آموزش عالي و مركز علمي و تحقيقاتي را به هم متصل ‌كند.
معاون پژوهشي وزارت علوم اظهار داشت: در مرحله اول مقرر شده است تا تمامي مراكز دانشگاهي تهران به مدت 6 ماه به شبكه متصل شوند . در فاز دوم شهرهاي بزرگ در مدت 12 ماه ، ساير مراكز استان‌ها 24 ماه وتمامي شهرها‌ي كشور ظرف مدت 36 ماه به اين شبكه متصل خواهند شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا