اخبار

کاهش 15 درصدی عوارض گمرکی برای واردات لاستیک!

رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با اشاره به اینکه شرکت های واردکننده لاستیک تا 15 درصد کاهش عوارض گمرکی دارند، گفت: سیستم بارنامه برخط در بخش حمل و نقل کالا افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار مهر شهریار افندی زاده در نشست خبری در پاسخ به پرسش مهر در خصوص افزایش هزینه ها در حمل و نقل جاده ای اظهار داشت: بیشترین افزایش قیمت در حمل و نقل جاده ای در بخش لاستیک و روغن بود که مشکلات زیادی را برای این بخش بوجود آورد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای افزود: این سازمان مسئولیت تعیین قیمت این محصولات را ندارد اما به عنوان حامی حمل و نقل جاده ای مذاکرات زیادی را در این خصوص انجام دادیم و تا حدود زیادی مشکل تامین لاستیک برای این بخش حل شد.
وی افزود: از آنجایی که قیمت بازار با قیمت تایید شده سازمان حمایت متفاوت بود، بنابراین مقرر شد تا 70 درصد تولیدات کارخانجات داخلی مستقیم به دست مصرف کننده برسد.
افندی زاده با بیان اینکه تولیدات داخلی جوابگوی نیاز این بخش نبود، بیان کرد: بر همین اساس هیئت دولت مصوب کرد تا با کاهش 15 درصدی عوارض گمرکی لاستیک‌های مربوط به کامیون و اتوبوس تا ابتدای سال 92 اجازه داده شود تا شرکت ها این محصول را وارد کنند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با اشاره به رونمایی از سیستم بارنامه برخط حمل و نقل جاده ای، اظهار داشت: امروز مهمترین سند حمل بار در سطح کشور رونمایی می شود تا در حدود 4 هزار و 300 شرکت حمل و نقلی با این سیستم کارایی بیشتری داشته باشند.
افندی زاده با بیان اینکه حدود یک سال است که بر روی این سیستم کار می شود، گفت: بر اساس این سیستم اطلاعات از طریق سیستم برخط دریافت می شود و پس از اعتبارسنجی و تاییدیه کد رهگیری برای کالاها صادر خواهد شد، ضمن آنکه تمام اطلاعات مورد نیاز در این سامانه وجود دارد.
وی تصریح کرد: اطلاعاتی مانند مبدا و مقصد بار، نوع کالاهای حمل شده ، بارگیری وسیله نقلیه، بسته بندی بار حمل شده ، کارت هوشمند وسیله نقلیه ، کارت ملی فرستنده و گیرنده، کد پستی و دیگر موارد وجود دارد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با تاکید بر اینکه بر اساس اطلاعات این سیستم اگر راننده یا شرکتی اجازه حمل بار نداشته باشد نمی تواند این کار را انجام دهد، گفت: سیستم بارنامه برخط به اداره ثبت احوال نیز متصل است تا گیرنده و صاحبان کالا در آن مشخص شوند.
افندی زاده افزود: 12 شرکت نرم افزاری برای طراحی این سیستم به ما کمک کردند و از امروز بیش از 3 هزار شرکت حمل و نقلی وارد سامانه می شوند و تا پایان خرداد 92 تمامی شرکت ها وارد سیستم خواهند شد.
وی با اشاره به رتبه بندی شرکتهای حمل و نقلی، تصریح کرد: با ایجاد بازار رقابت بین شرکت ها می توان محیطی را برای رقابت در ارائه خدمات ایجاد کنیم. وی افزود: هم اکنون 2300 شرکت حمل و نقل مسافری فعالیت دارند که بیش از 1600 شرکت فرم هایی را برای افزایش رتبه پر کرده اند.
افندی زاده با اشاره به اینکه پس از رتبه بندی نوسازی ناوگان، ایمنی فروش و قیمتها را متناسب با رتبه انجام می گیرد، گفت: ساماندهی مبادی ورود حمل کالا متناسب با پایانه بار در بنادر ایجاد شده است بخصوص در بندر عباس و پایانه بندر امام خمینی که کالاهای اساسی وارد کشور می شود.

وی به ساماندهی حمل و نقل خرده بار و وانت بارها اشاره کرد و گفت: پیگیری امور رفاهی و معیشتی رانندگان و تامین بیمه تامین اجتماعی، تکمیلی و عمر و حوادث از دیگر فعالیت های سازمان بوده است.

وی به بهره برداری از 400 مجتمع خدماتی رفاهی اشاره کرد و افزود: بیش از 400 موافقتنامه اصولی هم برای مجتمع های خدماتی رفاهی صادر شده و برخی در حال ساخت هستند.

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با اشاره به فروش اینترنتی و خدمات مسافری در حمل و نقل جاده ای خاطرنشان کرد: در شهرهای تهران، مشهد ، اصفهان اقدامات زیادی انجام گرفت و سال گذشته بیش از 3 هزار وسیله نقلیه اتوبوس و مینی بوس نوسازی شد.

وی با بیان اینکه امسال هم تفاهم نامه ای با بانک مسکن برای نوسازی 2 هزار کامیون، 1500 مینی بوس منعقد شده است، گفت: به ازای هر کدام از این وسایل نقلیه 50 میلیون تومان وام با بازپرداخت 7 ساله و سود 10 درصد اختصاص می یابد.

افندی زاده در خصوص تسهیلات نوسازی به سواری و مینی بوس گفت: از بانک مهر با سود 4 درصد وام 10 میلیونی برای سواری و 15 میلیونی برای مینی بوس در نظر گرفته شده است. معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: 5 هزار دستگاه در بخش حمل و نقل روستایی با سود 4 درصد نوسازی می شود.

افندی زادی به ترانزیت و پایانه های مرزی اشاره کرد گفت: در 4 سال گذشته بیش از 75 درصد رشد ترانزیت داشتیم و در 8 ماهه اول امسال با بیش از 22 درصد رشد در این بخش روبرو بودیم، ضمن آنکه 7 میلیون 100 هزار تن جابجایی در این مدت انجام شده است.

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با بیان اینکه در 4 سال گذشته 8 هزار دستگاه ناوگان راهداری به بخش حمل و نقل وارد شد، گفت: در این مدت 640 راهدارخانه تجهیز شد و حدود 1400 اکیپ با 1150 راهدار در جاده های کشور مشغول فعالیت هستند.

وی به سیستم ETCدر آزادراهها اشاره کرد و گفت: امیدواریم که استفاده از این سیستم در آزادراههای تهران – قم ، تهران پردیس که در حال تکمیل است، به زودی مورد بهره برداری قرار گیرد که بر این اساس، تفاهم نامه ای هم با بانک مسکن منعقد شده است.

وی با بیان اینکه نرخ بلیت حمل و نقل جاده ای در اتوبوس‌های “وی آی پی “و ویژه توافقی تعیین می شود اما با نظارت سازمان راهداری است، گفت: با کامل شدن رتبه بندی ارتباطی بین رتبه و نرخ شرکتها انجام می گیرد.

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در خصوص حوادث اخیر در جاده های کشور بیان کرد: در حادثه راهیان نور وزارت راه مقصر اعلام نشد اما سازمان راهداری جلساتی را با استانها و انجمن های صنفی برگزار کرد.

افندی زاده تصریح کرد: در این خصوص بخشنامه ای به استانها برای سفرهای زیارتی ابلاغ شد تا از اتوبوس‌های با عمر کمتر استفاده کنند و بر معاینه فنی خودروهای سنگین هم تاکید شد.

وی با اشاره به استقرار 748 دفتر نمایندگی در روستاهای پرجمعیت کشور اظهار داشت: شناسایی و ساماندهی 12 هزار و 29 راننده فعال در 3 هزار و 47 مسیر روستایی، انعقاد تفاهم نامه بین صندوق مهر امام رضا و سازمان برای تامین 50 میلیارد ریال اعتبار از اقدامات این سازمان در این زمینه بوده است.

معاون راه و شهرسازی به انعقاد تفاهم نامه با شرکت ایران خودرو برای تامین خودرو حمل و نقل روستایی اشاره کرد و گفت: درخواست بودجه 100 میلیارد تومانی از پروژه های مهر ماندگار داشتیم که هنوز تامین نشده است، ضمن آنکه گزارش توجیهی برای دریافت ردیف بودجه به معاونت برنامه ریزی ارسال کردیم که منتظر پاسخ آنها هستیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه 3 هزار و 582 اتوبوس فرسوده نوسازی شده است گفت: 2 هزار 652 مینی بود و 7 هزار و 711 سواری نوسازی شده است ضمن آنکه برای کامیونها تا 800 میلیون تومان وام از طریق ستاد حمل و نقل سوخت تعیین شده است و محدودیتی برای ناوگان باری نداریم.

افندی زاده گفت: برای 20 هزار کامیون حدود یک میلیارد دلار پیش بینی شده است که شرکت ها با ارائه درخواست خود به یک بانک می توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا