اخبار

چابهار به قطب صنعت پتروشیمی در جنوب شرق كشور تبدیل می شود

پروژه گازرسانی به منطقه آزاد چابهار یكی از اصلی ترین زیرساخت های منطقه برای ایجاد صنایع و تولید است و با تكمیل آن ، این منطقه به قطب صنعت پتروشیمی در جنوب شرق كشور، تبدیل خواهد شد.به بسپار به گزارش ایرنا می نویسد، معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار با بیان این مطلب، افزود: درحال حاضر سرمایه گذاران متعددی از هندوستان و افغانستان آمادگی خود را جهت تولید محصولات پتروشیمی نظیر كود اوره و آمونیاك در این منطقه اعلام كرده اند.

‘نورالله نوربخش’تاكیدكرد كه پیش بینی ها حاكی از آن است كه با اجرای پروژه های ملی و منطقه ای ، محور جنوب شرق كشور در آینده نزدیك شاهد رشد و توسعه اقتصادی باشد.

براساس اطلاعات دریافتی از دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، در بخش پروژه های ملی، شاهد تسریع در روند اجرایی پروژه های در دست اقدام منطقه آزاد چابهار هستیم.

معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار درادامه افزود: اقدام های توسعه ای اخیر سازمان منطقه آزاد چابهار از جمله واگذاری پروژه های عمرانی به شركت های بزرگ پیمانكاری كشور به ارزش بیش از 60 میلیارد تومان، نه تنها نوید ایجاد اشتغال و توسعه زیرساخت ها را به سرمایه گذاران می دهد، بلكه تاثیرات ژرفی را درعمران منطقه ایجاد می كند.

نوربخش افزود: توسعه بندر چابهار كه از مدتها قبل آغاز شد و به دلایل مختلفی براساس پیش بینی های انجام شده به بهره برداری نرسیده بود، هم اكنون از طرح های مهر ماندگار كشور معرفی شده و به زودی با اقدامات انجام شده مانند فعالیت لایروب ها و تخصیص صدها میلیون یورو، از ظرفیت 5/2میلیون تن فعلی به 6 میلیون تن خواهد رسید و امكان پهلوگیری كشتی های اقیانوس پیما را به وجود خواهد آورد.

وی افزود: از آنجا كه بندر مجهز، یكی از نقاط عطف رشد و توسعه اقتصادی به شمار می رود، چابهار به دلیل قرار گرفتن در دریای عمان و اولین دروازه ورودی كشور، دارای مزیت های متعددی از جمله؛ كاهش كرایه محل كشتی ها، زمان كوتاه تر حمل كالا نسبت به سایر بنادر، مبادلات بین المللی كالا به كشورهای همسایه و نیز افزایش ترانزیت بین المللی است و امكان صادرات كالا از كشورهای همسایه و استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و همجوار را نیز تسهیل می كند.

معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار، از پتانسیل حمل و نقل بین المللی و ترانزیت كالا در چابهار و تاثیر آن در حمل و نقل غلات، مواد معدنی، میوه، سیمان، فولاد و …. به عنوان عوامل توسعه این منطقه یاد كرد و افزود: بر اساس محاسبات انجام شده، كرایه حمل یك تن غله از روسیه تا قزاقستان از طریق چابهار، یك سوم كرایه حمل آن از طریق دریای سیاه (مسیر كنونی صادرات غلات روسیه و قزاقستان) است.

نوربخش یادآور شد: میلیون ها تن سنگ آهن و دیگر مواد معدنی افغانستان و ایران نیز برای صادرات به كشورهای درحال توسعه (هندوستان) تنها از طریق كریدور شمال – جنوب كه چابهار در قسمت جنوبی آن قرار دارد، امكان پذیر است و بی تردید از این طریق، سالانه میلیاردها دلار از محل ترانزیت این كالاها نصیب كشور خواهد شد.

این مقام مسئول با اشاره توسعه كشاورزی در منطقه آزاد چابهار نیز، گفت: به نظر می رسد به دلیل رشد كشاورزی در منطقه، ایجاد صنایع جانبی و تبدیلی كشاورزی از پتانسیل های آینده به حساب آمده كه این خود، تاثیر مهمی در توسعه منطقه خواهد داشت.

وی افزود: احداث سدهای بزرگ از جمله سد پیشین و پروژه های بزرگ سدسازی در دست اقدام مانند پروژه سد كهیر، موجب شده است تا هزاران هكتار زمین مستعد منطقه تحت كشت محصولات باغی و زراعی قرار گیرد.

نوربخش؛ پروژه های مختلف و متنوع ساخت اسكله های صیادی در حدفاصل چابهار تا پسابندر، مزارع وسیع پرورش میگو و اهتمام ویژه برای ساخت جاده گواتر به بندر جاسك را از عوامل دیگر تاثیرگذار در رشد و توسعه منطقه برشمرد.

وی افزود: صید بیش از 70 درصد آبزیان مصرفی كشور از چابهار تامین می شود كه سرمایه گذاری در صنایع فرآورده های صیادی و شیلاتی را به دنبال داشته و علاوه بر تامین نیاز داخلی كشور، ارزآوری ناشی از صادرات را به دنبال داشته است و اشتغال زایی زیادی را در پی خواهد داشت.

ازسوی دیگر، طبیعت بكر و آب و هوای چابهار از دیگر جاذبه های انتخاب چابهار به عنوان محل اقامت تجار و مردم استان سیستان و بلوچستان و سایر استان های همجوار به شمار می رود كه بی شك انگیزه های زیادی در استقرار فعالان اقتصادی در منطقه به وجود می آورد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا