اخبار

نخستین جشنواره ملی اسباب بازی برگزار شد

خبرنگار بسپار می نویسد، Saeideh Khalaji, [۰۸.۰۸.۱۵ ۱۵:۴۸] گزارشی از نخستین جشنواره ملی اسباب بازی
نخستین جشنواره ملی اسباب‌بازی روزهای 12 تا 16 مرداد در پنج بخش اصلی مسابقه، نمایشگاه تولیدات و دست‌آوردهای حوزه اسباب‌بازی، سمینار علمی، کارگاه‌های آموزشی و برنامه‌های جنبی در مرکز آفرینش‌های فرهنگی کانون تهران برگزار شد. برگزارکنندگان این جشنواره هدف از برپایی این رویداد فرهنگی را رشد آگاهی عمومی به‌ویژه والدین از نیازهای فرزندان خود در حوزه‌های اسباب‌بازی و سرگرمی، شناسایی و تقدیر از صاحبان اندیشه و تلاش‌گران در زمینه‌های طراحی، نرم‌افزار و توسعه دانش عمومی در این حوزه، شناسایی و تقدیر از تولیدکنندگان و معرفی تولیدات آن‌ها به خانواده‌ها و اطلاع‌رسانی از وضعیت کل توانایی و ظرفیت موجود در زمینه اسباب‌بازی و سرگرمی عنوان کرده‌اند. در کنار این نمایشگاه گروه سلامت و هنر (heart) وابسته به دانشکده علوم پزشکی تهران با حضور در یکی از غرفه های نمایشگاه به جمع آوری اسباب بازی برای کودکان بیمارستانی پرداخته بود. در این گزارش کوتاه با نفیسه حسینی مسئول طرح گروه سلامت و هنر و چند تن از فعالان عرصه اسباب بازی که محصولاتشان پلیمری است صحبت کرده ایم.

نفیسه حسینی در مورد طرح گروه سلامت و هنر چنین گفت، برای جمع آوری اسباب بازی های دست دوم فراخوان زدیم تا مردم و کودکان اسباب بازی هایی را که استفاده نمی کنند یا اسباب بازی های نویی که علاقمند به اهدای آن هستند را بیاورند. ما نیز بعد شستن، ضدعفونی و بسته بندی کردن این اسباب بازی ها را به بیمارستان های دولتی که بخش اطفال دارند هدیه می کنیم. اگر احتمالا بیمارستانی اتاق بازی نداشته باشد، اتاق بازی احداث می کنیم.
وی ادامه داد، استقبال فوق العاده و فراتر از انتظار بود. آدم هایی می آیند که اسباب بازی های دوران کودکی خود را که به خوبی نگه داشته اند هدیه می کنند. با این استقبال خوب و پیشنهادهای خوبی که ارائه شده قصد ادامه این طرح را داریم. مثلا رییس مترو تهران پیشنهاد کردند که برای گرفتن اسباب بازی در مترو غرفه بزنیم. در زمستان طرح برای جمع آوری لباس های گرم و شب عید جمع آوری لباس و وسایلی که مردم نیازی ندارند را در دستور کار داریم و قصد داریم این کار را مستمرا ادامه دهیم.
مجید محقق از مجموعه تولیدی و مشاوره آرمانی تویز، در زمینه ساخت اسباب بازی گفت : طراحی، ساخت قالب، تزریق پلاستیک، خط مونتاژ و ساخت ماشین آلات خط مونتاژ را خودمان انجام می دهیم و در این زمینه مشاوره هم می دهیم. ما در کارهای خود از روانشناسی کودک استفاده می کنیم. محصولات اسانس دار را با آزمون و خطا بین بچه ها پخش می کنیم تا محصول مطلوب تر را استفاده کنیم. در تولید از اول بنا بر استفاده از مواد ایرانی بوده و از ماده بازیافتی اصلا استفاده نمی کنیم و کیفیت و استقامت برای ما مهم است. مجموعه خیلی بزرگی نداریم اما هرکس شرح وظایف خود را می داند. مدیر تولید مدیر فنی و … داریم تا کار بی ایراد تحویل بدهیم.
استقبال خوبی از محصول ما (شهاب راکت) شده و خصوصا چون می دانستد جنس ایرانی است برای خرید راغب می شدند. مردم از جنس چینی خسته شده اند اما در بعضی موارد مجبورند بخرند. جنس ما که از لحاظ ریالی با جنس چینی برابر و شاید پایین تر است و در عوض استقامت بالایی دارد، با استقبال خوبی از طرف مردم مواجه شده است.
مواد مورد استفاده ما از پتروشیمی های داخلی است و بازیافتی نیست. از پلی پروپیلین و ای بی اس استفاده می کنیم. قطعه ای داریم ( فوم گرم) که تولیدش چهار سال طول کشید و در ایران نمی توانستند تولید کنند. اما خودمان تولید کردیم. دستگاههای ایتالیایی 400-500 نتوانستد این را تولید کنند و ما برای تولید این قطعه، از آن کارخانه جایزه گرفتیم. سیاست ما تولید اسباب بازی های پرتحرک و پرجنب و جوش است. و سعی می کنیم بچه ها را از پای لپ تاپ و کامپیوتر بلند کنیم تا بدوند. برای مثال با شلیک شهاب راکت باید 15 متر بدود.
باید در استفاده چسب مراقب باشیم. چون تنوع چسبی هم زیاد نیست باید مراقب باشیم که محصول بوی چسب ندهد. در زمینه چسب با کارایی مناسب و نداشتن بوی شیمیایی و آسیب نرساندن به ریه در مضیقه هستیم. این مورد را خیلی رعایت می کنیم. حتی در قسمت مونتاژ، هوای محفظه مورد نظر با هواکش خارج می شود تا آسیبی به کارگران نرسد.

Saeideh Khalaji, [۰۸.۰۸.۱۵ ۱۵:۴۸] حسن بابایی نماینده فروش تهرانِ محصول چینو از بازرگانی ایلماک چنین گفت، شرکت در زمینه پازل های سه بعدی مختص روبات ها و حیوانات دو سه ماه است که شروع به کار کرده. این محصولات موجب درگیری بچه ها با قطعات پازل، ارتقا توانایی، افزایش خلاقیت و تحرک آن ها می شود تا بتوانند به سمت ساخت ربات های مکانیکی و حرکتی بروند. در کنار محصولات، اطلاعات آن را در دفترچه ای تهیه و در کنار آن گذاشته ایم تابچه ها علاوه بر بازی اطلاعات کسب کنند. با درست کردن این قطعات در ذهن خود تجسم کنند و این اطلاعات در ذهنشان بماند. سعی داریم به مدل های خود اضافه کنیم تا بچه ها با شخصیت های آشنایی پیدا کنند. در کشورهای دیگر دولت حمایت می کند به صورتی که سودشان در خرید مشتری نیست بلکه در حمایت دولت و فروش زیاد و صادرات در سراسر دنیاست. با حمایت دولت می توانیم این محصولات را خودمان تولید و شخصیت های ایرانی را به بچه های خود معرفی کنیم.
من می توانم این کالا را تولید کنم اما چون مواد اولیه داخلی مرغوب نیست به کیفیت و شفافیت محصول خارجی نخواهد بود. جنس این محصولات وارداتی از چین، ای بی اس درجه یک است. روند کار بدین صورت است که پرینتر سه بعدی قالب را می سازد و سپس ای بی اس در قالب ها تزریق می شود. دانش و توانایی و تکنولوژی را داریم اما مشکل مواد اولیه است. وارد کردن مواد اولیه هم هزینه محصول را بالا می برد، بنابراین به سمت واردات می رویم. در واقع تجهیزات ثابت است و با یک بار خرید تهیه می شود اما خرید مواد اولیه همواره لازم است. برای حرکت به سمت تولید این محصول نیاز به حمایت دولت و وام های با بهره کم داریم.
وی در پایان افزود، پس از توافق احتمال بهتر شدن شرایط هست. اگر واردات مواد اولیه بهتر شود، شرکت ما قصد تولید محصولات متنوع و بومی ایران را دارد.
محمد عیوضی مدیرعامل شرکت کوشا بلوکز گفت، این شرکت حدود 38 سال مشغول به کار و به طور حرفه ای حدود 25 سال به تولید اسباب بازی می پردازد. مواد تشکیل دهنده های اسباب بازی های ما پلی اتیلن و پلی پروپیلن است. از صفر تا صد کار را خود ما انجام می دهیم. مواد مورد استفاده بهداشتی و از پتروشیمی های داخلی است. مثل بعضی از دوستان از مواد درجه دو استفاده می کنند. اما ما این مسئله را صحیح نمی دانیم. ما مواد اولیه و رنگ را به صورت بهداشتی تهیه می کنیم تا آسیبی برای کودکان نداشته باشد.
نمایشگاهها شور را در مردم به وجود می آورد. استقبال خیلی نبوده اما امیدواریم این اتفاقات مستدام باشد تا اتفاق های خوبی بیافتد. از مردم بابت خرید کالای ایرانی متشکرم. برای بودن، حمایت مردم را لازم داریم. خواهش می کنم اگر در مواجه با کالای خارجی جنس ایرانی تفاوتی ندارد و حتی گاها بهتر و زیباتر است ایرانی خرید کنند. وی افزود هنوز پس از توافق اتفاق خاصی نیافتاده است. امیدوارم تغییر رخ بدهد و تبعاتش همه را در برگیرد چه خانواده ها و چه کارخانه ها.
محمود نجفی مدیرعامل هلسا توی که جنس محصولاتش از پلی اتیلن است گفت، مواد اولیه ما درجه یک و از بازار آزاد تهیه می شود. ما با تحریم کاری نداریم چون مواد اولیه ما از داخل تهیه می شود. اما نمی توانیم با کشورهای خارجی رقابت کنیم. کشورهایی مثل چین مواد اولیه را زیر قیمت می خرند و وام های 4 می گیرند، درصورتی که در ایران بهره وام 22 درصد است. اگر از ما حمایت نشود با چین هم نمی توانیم رقابت کنیم.
استقبال از نمایشگاه خوب بوده اما ده صبح تا هشت بعداز ظهر، ساعت مناسبی نیست. درصورتی که به دلیل قرارگیری نمایشگاه در طرح ترافیک، پس از ساعت پنج بعدازظهر تعداد بازدیدکنندگان بیشتر می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا