اخبار

نانو کاتالیستی قابل بازیافت برای حذف رنگ از پساب عرضه شد

پژوهشگران دانشگاه شیراز نانو کاتالیستی برای حذف رنگ از پساب تولید کردند که قابل بازیافت است و برای انجام فرآیند نیازی به نور مرئی ندارد.
بسپار به گزارش خبرنگار مهر می نویسد، یکی از پارامترهای مهم در تصفیه پساب، حذف رنگ از پساب است. بر اساس آمارهای موجود سالانه 15 درصد از رنگهای تولید شده در صنایع رنگ طی فرآیند تولید و رنگ کاری تلف می شود که این مقدار تلف شده در فرآیندهای مختلفی وارد آب می شود.
تاکنون روشهای متفاوتی برای از بین بردن رنگ پساب ارائه شده است که یکی از معروفترین این روشها استفاده از نانو ساختارهای اکسید تیتانیوم (TiO2) به عنوان فتوکاتالیست است که به علت نیاز به نور خورشید و نور مرئی از محدودیت هایی برخوردار است.
در این راستا محققان دانشگاه شیراز با اجرای پروژه ای ویژه با بررسی های خود بر روی نانو کاتالیست ها، از Pd/ HAP/ Fe3O4 (پلادینیوم/هیدروکساپاتاید/ ذرات نانو مغناطیسی اکسید آهن ) به عنوان یک نانوکاتالیست مناسب برای حذف رنگ از پساب استفاده کردند.
نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان ‌داد که نانو کاتالیست تولید شده کارآیی بالایی در حذف رنگ از پساب دارد. پایداری مناسب، قابلیت بازیافت و عدم نیاز به نور یا هرگونه مواد مضر از جمله مزایای این نانو کاتالیست است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا