اخبار

معاون رییس جمهور در گردهمایی انجمن صنفی مهندسین پلیمر و شیمی

بسپار می نویسد، شب گذشته 25 فروردین ماه هتل پارسیان اوین میزبان بیش از 300 نفر از دست درکاران صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و صنایع وابسته به آن بود. در این گردهمایی که به دید و بازدید نوروزی اعضای انجمن صنفی مهندسین پلیمر و شیمی نیز اختصاص داشت از کارآفرینان و اساتید برتر تقدیر به عمل آمد.
پس از خیر مقدم دکتر معظمی پور، معاون وزیر نفت و دبیر انجمن یاد شده به حرکت ارزشمند تیم هسته ای اشاره کرد و ابراز خوشحالی کرد که نتایج آن موفقیت هایی را در اقتصاد کشور به دنبال داشته باشد. وی تاکید کرد البته اگر کاسبان تحریم بگذارند و موج امید و شادمانی را برای مردم تلخ نکنند.

سخنرانی دکتر محمدباقر نوبخت، معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه ریزی و مدیریت کشور
دکتر نوبخت در این مراسم با اشاره به اینکه از حضور وی انتظار می رود تا در خصوص برنامه های سال 94، رویکرد و سیاست های دولت گفت و گو کند، گفت: رویکرد دولت در سال جاری ادامه سیاست های سال 93 خواهد بود و سه محور خروج از رکود، رشد اقتصادی و بالارفتن تولید ناخالص ملی و مهار تورم را در بر می گیرد.
سال گذشته توانستیم تورم را به 14/8 درصد برسانیم که نسبت به شهریور 1392 که تورم 40 درصد بود، شاهد یک جهش بسیار مثبت بودیم. رشد اقتصادی هم در نه ماهه اول سال 93 به 3/8 درصد رسید و پیش بینی ما برای سال جاری بین 4 تا 5 درصد است.
وی تاکید کرد علیرغم تمام امیدواری ها به بهبود شرایط بین المللی برای موقعیت های بدبینانه هم پیش بینی های لازم صورت گرفته است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه امسال سال پایانی برنامه پنج ساله پنجم است و اهداف این دوره تنها حدود 25 درصد محقق گردیده ضرورت بازنگری در برنامه ششم توسعه کشور را یادآور شد.

سخنرانی دکتر مسعور نیلی، مشاور رییس جمهور
دکتر نیلی در صحبت های خود با اشاره به جزییات اعلام کرد که مثبت شدن رشد اقتصادی کشور در بهار 1393 و ادامه آن در فصا های بعدی سال بسیار ساده تر از مثبت نگاه داشتن آن در سال 1394 است و امسال سال سختی برای اقتصاد ما خواهد بود. وی همچنین اشاره کرد در سال 93 توانستیم دومین رکورد را در کاهش تورم داشته باشیم. نخستین رکود در کاهش تورم در سال 1375 بود. بنابراین نرخ تورم حاضر را که حدود 15 درصد است در سال 94 خیلی کندتر و یک درصد یک درصد می توان کاهش داد و حفظ دستاوردهای سال 93 در سال جاری با دشواری پیش خواهد رفت.
وی برای سال 94 دو سناریو تعریف کرد. اول اینکه روند مذاکرات هسته ای امیدوارکننده پیش برود که در این صورت نیمه اول سال باز هم شرایط تحریم و فشار را خواهیم داشت. اما در صورت به نتیجه رسیدن توافقات بین المللی و فرض برداشته شدن تحریم ها دسترسی به بازار های مالی و صادراتی کمک بزرگی به اقتصاد کشور خواهد بود.
وی همچنین اشاره کرد که بسته خروج از رکود توسط دولت تهیه و سال گذشته در قالب لایحه به مجلس ارایه شده که در حال حاضر مرجله تایید شورای نگهبان را طی می کند و امید است به زودی ابلاغ شود.
ابزارهایی پیش بینی شده تا در نیمه اول سال بنگاه های مالی بزرگ از طریق انتشار اوراق تامین مالی شده و ازطریق آنها بنگاه های کوچک و متوسط نیز تغذیه شوند. با توجه به دو نرخی بودن ارز انتظار داریم صادرات غیرنفتی حتی در شرایط پیش از برداشته شدن تحریم ها نیز رشد داشته باشد.
وی در ادامه گفت: یکی از برنامه های مهم دولت آماده کردن بانک ها برای بازگشت به شبکه های بین المللی است که کار سختی خواهد بود. به هر حال سال 94 دوران گذاری است که باید طی شود.
واقعیت نشان می دهد که در 15 سال اخیر هیچ رشد اقتصادی در دنیا بدون برون گرایی محقق نشده است.

برای دیدن عکس ها در ابعاد بزرگتر روی آنها کلیک کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا