اخبار

مدیرعامل شهرک های صنعتی: واحدهای صنعتی کوچک به 100 هزار میلیارد ریال نقدینگی نیاز دارند

بسپار می نویسد، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: در حال حاضر حدود 100هزار میلیارد ریال نقدینگی برای رفع مشکلات واحدهای صنعتی کوچک نیاز است.

به گزارش ایرنا، سید ابریشمی روز چهارشنبه در مراسم «نخستین هم اندیشی بانکداری صنایع کوچک» که در شهرک صنعتی عباس آباد پاکدشت برگزار شد، گفت: این سازمان در دو بخش مشغول به کار بوده است و اولویت اول در سال های پیش از انقلاب (حدود سال 1342) ایجاد زیرساخت های برای واحدهای صنعتی بود.

وی با بیان این که اکنون اولویت اول سازمان حمایت از صنایع کوچک است، گفت: البته این گونه نیست که بگوییم زیرساخت های عمرانی را تکمیل کرده ایم و یا نیازی به آن نداریم.

وی ادامه داد: با توجه به این که در سال های اخیر بسیاری از واحد های صنعتی با مشکلاتی مواجه شده اند، گام اول رفع این معضلات است.

سیدابریشمی با اشاره به راه اندازی معاونت صنایع کوچک در بانک صنعت و معدن از اول اردیبهشت امسال گفت: با برنامه ریزی این بانک امسال 20 هزار میلیارد ریال تسهیلات در اختیار واحدهای صنعتی کوچک قرار داده می شود.

وی افزود: شرکت شهرکهای صنعتی استان ها از نظر کارشناسی و صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک با تمام توان در اختیار بانک صنعت و معدن است تا بخشی از مشکلات این واحد های صنعتی حل شود.

سید ابریشمی افزود: در حال حاضر 130 هزار هکتار زمین در 942 شهرک صنعتی دراختیار سازمان قراردارد که از این تعداد 751 مورد در حال فعالیت هستند.

وی با بیان این که 62 هزار قرار داد برای واحد های صنعتی در شهرک ها منعقد شده است، گفت: از 81 هزار واحد صنعتی کشور 31 هزار و 500 واحد به بهره برداری رسیده و در شهرک ها مستقر بوده که عمده این واحد ها صنایع کوچک هستند.

وی متوسط افراد شاغل در این واحدها صنعتی را 22 نفر اعلام کرد و گفت: متوسط متراژ زمین در اختیار این واحدهای صنعتی حدود چهار هزار و 800 متر مربع است.

وی افزود:51 هزار هکتار زمین صنعتی در اختیار شهرک های صنعتی می باشد که 30 هزار هکتار واگذار شده و واحدهایی که به بهره برداری رسید، 16 هزار هکتار است که 14 هزار هکتار نیز در حال ساخت است.

وی با اشاره به این که فعالیت بسیاری از این واحدهای صنعتی کوچک از سال 84 تا 92 به دلایل مشکلات کمبود نقدینگی متوقف شدند، گفت: واردات بی رویه در این سال ها یکی از مشکلاتی بود که باعث ورشکستگی و یا کاهش فعالیت این واحدها شده است.

وی افزود: در این سال ها 20درصد واحدهای صنعتی زیر 50 درصد ظرفیت واقعی خود فعالیت می کردند و مهمترین مسئله این واحدهای وضعیت دسترسی به منابع مالی است.

*منابع مالی بانک ها

مدیرعامل بانک صنعت و معدن نیز در این مراسم به افزایش سرمایه بانک ها تاکید کرد و گفت: بانک ها نیز همانند واحدهای صنعتی که برای افزایش ظرفیت تولید به نقدینگی نیاز دارند، برای اعطای تسهیلات مالی منابع مالی نیاز دارند که با افزایش منابع مالی می توانند واحدهای صنعتی بیشتری را مورد حمایت قرار دهند

میراشرف افخمی افزود:این هم اندیشی به هم افزایی بیشتر در زمینه ارائه راهکارهای مناسب برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط و تخصیص تسهیلات لازم منجر شود.

وی افزود: با سیستماتیک شدن این ارتباط تلاش بر این است تا هرچه بیشتر با همکاری و رفع مشکلات و چالش های پیش روی این صنایع کمتر شود.

افخمی افزود: بانک صنعت و معدن به عنوان بانک تخصصی در زمینه کمک به صنایع کوچک و متوسط می تواند نقشی در پیشبرد اهداف اقتصادی صنعتگران و فعالان اقتصادی به عهده داشته باشد.

وی گفت: بر این اساس با همکاری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در صدد توسعه همکاری ها در زمینه کمک به رفع مشکلات مالی صنایع کوچک و متوسط هستیم .

وی با تاکید بر اینکه صنایع کوچک و متوسط برای دسترسی به منابع بانکی همواره دستشان کوتاهتر از صنایع بزرگ بوده است، گفت: امیدواریم با اتخاذ سیاست های مناسب بیش از پیش در ارائه حمایت های خاص از این صنایع تاثیرگذار باشیم.

عضو هیات مدیره و معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران نیزدر این مراسم با تاکید بر این که فعالیت بخش خصوصی نسبت به گذشته در مجموعه صنایع کوچک باید بیشتر شود، گفت: صنایع کوچک بخش اعظمی از فعالیت های صنعتی کشور در ایجاد ارزش افزوده و صادرات را به خود اختصاص داده است.

غلامرضا سلیمانی با اشاره به این که یکی از نیازهای اساسی صنایع کوچک دسترسی آسان به منابع مالی است، گفت: این امر محقق نمی شود مگر اینکه سیستم بانکی، در این زمینه در همراهی با این صنایع اقداماتی انجام دهد که در حال حاضر بعد از نزدیک به یک سال جلسات مستمر با بانک صنعت و معدن امروز به این هم اندیشی رسیده ایم.

وی با بیان این که با توسعه صنایع کوچک می توان در کشور رقابت پذیری ایجاد کرد، گفت: برای خروج از رکود و اشتغالزایی و با لطبع توسعه متوازن در کشور لازم است از صنایع کوچک حمایت شود تا بتوانیم صادرات غیرنفتی را از طریق این صنایع افزایش دهیم.

سلیمانی با اشاره به اینکه فقط تامین منابع مالی شرط پیشرفت این صنایع نیست، اظهار کرد: در حال حاضر سه میلیون بنگاه کوچک و متوسط کشور برای نزدیک به پنج میلیون نفر اشتغال ایجاد کرده است.

وی با تاکید بر اینکه امسال شروع رونق اقتصادی برای صنایع است، اظهار کرد: دولتمردان معتقد هستند برای خروج از رکود بنگاه های کوچک سریعتر می توانند خود را با شرایط جدید مطابقت دهند.

سلیمانی با اشاره به اینکه در هر دقیقه، پنج نفر به تعداد افراد جویای کار در کشور اضافه می شود، افزود: در سطح دنیا یکی از نسخه نوشته شده برای رفع بیکاری و افزایش اشتغال، توسعه صنایع کوچک و متوسط است.

وی با اشاره به اینکه سرمایه های مردمی در بنگاه های کوچک قابل سرمایه گذاری است، افزود: رهنموردهای ارائه شده از مقامات عالی کشور رشد بنگاه های کوچک و متوسط است.

سلیمانی با اشاره به اینکه رقابت در بین بنگاه های بزرگ به سمت زنجیره ای از کسب و کارها کشیده شده است، گفت: بنگاه های بزرگ اقتصادی در دنیا موفق نخواهند بود مگر این که زنجیره اقتصادی از واحدهای صنعتی کوچک و متوسط نیز در کنار آنها فعالیت داشته و با تولید بیش از یک محصول وارد بازار جهانی شوند.

وی ادامه داد: گام اول در اقتصاد ایران تامین منابع مالی بنگاه های کوچک و متوسط و در مرحله بعد کاهش بوروکراسی است.

وی با تاکید بر اینکه بنگاه ها کوچک مانند صنایع بزرگ دارای ساختار متشکل با تخصص بالا نیستند، اظهار کرد: افرادی به صورت مشاور و مربی باید برای این صنایع کوچک وجود داشته باشند تا با مشاوره های تخصصی به بنگاه های کوچک این کمبودها رفع شود.

رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان تهران نیز در این هم اندیشی گفت: دریک بررسی آماری از سه هزار و 500 واحد صنعتی فعال در استان تهران حدود 100 واحد به صورت دو شیفته کار می کنند.

وی ادامه داد: پیشنهاد دارم به کمک ایجاد تسهیلات مناسب به واحدهای صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی، امکان فعالیت دو شیفته و استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود در این صنایع به منظور افزایش سطح تولید نیز مورد توجه مسوولان قرار بگیرد.

سلیمانی افزود: امید است با گشایش حوزه معاونت صنایع کوچک در بانک صنعت و معدن شاهد عملیاتی شدن این نهضت پسندیده در دیگر بانک های کشور نیز باشیم.

در ادامه این مراسم تفاهم نامه امضا شده در زمینه ارائه خدمات حمایتی، مشاوره ای و سایر امور بانکی به واحدهای صنعتی کوچک و متوسط فیمابین مدیران عامل سازمان صنایع کوچک وشهرکهای صنعتی ایران و بانک صنعت و معدن تبادل شد.

همچنین در این هم اندیشی دو پانل تخصصی با حضور نمایندگان سازمان، بانک صنعت ومعدن و صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک برگزارشد که در پانل اول ضمن تحلیل فرآیندها و فرمت های اخذ تسهیلات از بانک صنعت و معدن، اولویت های پرداخت تسهیلات به صنایع کوچک، روند پذیرش متقاضیان و فرآیند اعطای تسهیلات، شرایط پرداخت یارانه ها، اصلاح فرآیندها، وام های اضطراری به بنگاه ها، چگونگی برخورد با واحدهای دارای بدهی معوقه، چگونگی تأمین وثایق، صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک و نقش های محوله، استقرار شعبات بانک در شهرک های صنعتی با حضور مسوولان سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران، بانک صنعت و معدن و صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک مورد بررسی قرار گرفت.

دومین پانل تخصصی نیز با محوریت مشاوران توانمندسازی سرمایه گذاران و ارائه خدمات مشاوره ای به صنایع کوچک با حضور مسئولان برگزار شد.

در این پنل تخصصی موضوعاتی نظیر؛ مشاوران به عنوان اعضای کارگروه تسهیلات استانی و مدافعان طرح ها برای اخذ تسهیلات، مشاوران در کنار واحدها از اخذ تسهیلات تا یکسال پس از بهره برداری، ارائه خدمات مشاوره ای در کل زنجیره ارزش صنایع کوچک تا یک سال پس از ارائه تسهیلات و شکل گیری کانون سراسری مشاوران صنایع کوچک وتدوین نظام ارزیابی مشاوران مورد بررسی قرار گرفت.

براساس نتایج دو پنل دیگر، مقرر شد معاونت صنایع کوچک بانک صنعت ومعدن، نسبت به اصلاح و بهبود فرآیندهای ارائه خدمات بانکی به صنایع کوچک کشور اقدام کرده و برمبنای این دستور العمل ها نتایج هم اندیشی مجموعه سازمان صنایع کوچک، شهرک های صنعتی ایران، شرکت های تابعه، معاونت صنایع کوچک بانک صنعت و معدن وشعبات استانی آن وصندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک با همدلی وهم افزایی کامل نسبت به پذیرش، بررسی و پرداخت تسهیلات به صنایع کوچک اقدام کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا