اخباراخبار ویژه

فاصله دو دوره ایران پلاست کمتر از 8 ماه/ حرف های تکراری در افتتاحیه

بسپار/ ایران پلیمر صبح امروز مراسم گشایش ایران پلاست شانزدهم با حضور مدیران بخش دولتی و خصوصی، سیاستمداران، هیات های خارجی و رسانه ها برگزار شد. در این مراسم مدیر نمایشگاه، مهندس ایوب بنوی از حضور 610 شرکت در فضای 65 هزارمتر مربعی نمایشگاه گفت که نسبت به دوره قبلی این نمایشگاه که در بهمن 1400 (و در سایه همه گیری امیکرون برگزار شد) 45 درصد رشد را نشان می دهد.

گفته می شود میهمانان خارجی به عنوان بازدیدکننده از بیش از 20 کشور پاکستان، صربستان، قزاقستان، سوریه، لبنان، آذربایجان، ترکیه، نخجوان، اقلیم کردستان، تونس، ترکیه، قطر، عمان، افغانستان، برزیل، گرجستان، ازبکستان، رومانی، عراق، بوسنی، لهستان و اسپانیا به ایران آمده اند تا با همتاهای خود در صنایع پلیمر و پتروشیمی مذاکرات تجاری داشته باشند.

بدیهی است با توجه به نزدیک بودن زمان دو دوره اخیر ایران پلاست سخنان معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت NPC (برگزارکننده نمایشگاه) هیچ حرف تازه ای در حوزه تخصصی صنعت پلیمر و پتروشیمی نداشت و حاوی آمارهای ارایه شده کاملا مشابه دوره قبل بود.

 

متن زیر را که خبرنگاران نیپنا تهیه کرده اند می خوانید:

مرتضی شاهمیرزایی امروز (چهارشنبه، 30 شهریورماه) در آیین گشایش شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران پلاست با اشاره به شروع هفته دفاع مقدس و تلاش‌هایی که برای فعال نگه‌داشتن صنعت نفت از سوی متخصصان ایرانی صورت گرفته است، گفت: در سال 1359 شمسی و در چنین روزی تدارک تعرض به خاک ایران عملیاتی و فردای آن روز جنگ هشت ساله آغاز شد.

وی با بیان اینکه همزمان با انقلاب و جنگ تحمیلی بیش از 50 هزار متخصص و مستشار خارجی از کشور خارج شدند تا چرخ صنایع از جمله صنعت نفت ایران متوقف شود، افزود: در هشت سال دفاع مقدس کشورهای مختلف و در راس آنها امریکا تلاش زیادی برای توقف صنعت نفت به خرج دادند اما جوانان ما با آنها مقابله کردند و من در مقابل این جوانان ادای احترام می‌کنم و به همه خانواده‌های شهدا و ایثارگران و جانبازان و همه کسانی که هستی خود را فدای این آب و خاک کردند تعظیم می‌کنم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه در ابتدای انقلاب، ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی 3 میلیون تن و تولید واقعی 1.5 میلیون تن بود، اظهار کرد: می‌توان گفت که در 15 سال پس از انقلاب و جنگ تحمیلی و پس از آن، فرزندان این مرز و بوم برای کاستی‌های پس از انقلاب و بازسازی‌ها تلاش و زمان زیادی گذاشتند و برای صنعت نفت و گاز ایران با کمک متخصصان داخلی تلاش زیادی شد.

صنعت پتروشیمی به سرعت در حال رشد است

شاهمیرزایی افزود: امروز میزان ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی از مرز 90 میلیون تن گذشته و می‌توان گفت حدود 60 برابر شده است در حالی که در تمام این سال‌ها انواع تحریم‌ها بر پیکر صنعت ما سنگینی کرده است. با این حال امروز می‌گوییم که ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ایران تا 10 سال آینده 2 برابر و به 200 میلیون تن می‌رسد.

معاون وزیر نفت گفت: هم‌اکنون صنعت پتروشیمی به سرعت در حال رشد است و صدها هزار نفر از متخصصان در داخل و خارج از کشور در حال آماده‌سازی خود برای مدیریت این صنعت هستند تا چرخ این صنعت بچرخد.

وی با اعلام اینکه هم‌اکنون 500 گرید انواع محصولات پتروشیمی و پلیمری در داخل کشور تولید می‌شود، افزود: در افق یک دهه آینده و به کمک مراکز پژوهشی و دانشگاهی داخلی و متخصصان ایرانی، واحدهای بومی تولید همه محصولات پتروشیمی را ایجاد و به بهره‌برداری می‌رسانیم.

صنعت پتروشیمی ایران، مطمئن‌ترین صنعت جهان

شاهمیرزایی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی ایران یکی از مطمئن‌ترین صنایع پتروشیمی دنیاست، ادامه داد: مهمترین مزیت این صنعت برخورداری از منابع هیدروکربوری غنی است، از این رو سرمایه‌گذاران در تأمین خوراک مایع و گازی هیچ دغدغه‌ایی نخواهند داشت، چرا که ایران نخستین کشور دارنده ذخایر هیدروکربوری دنیاست و تا سال‌های متمادی قادر به تأمین خوراک صنایع پتروشیمی است.

معاون وزیر نفت همچنین دومین مزیت صنعت پتروشیمی ایران برای سرمایه‌گذاران را استقلال کشور از هجمه‌های بیگانان دانست و افزود: سرمایه‌گذاران کشورهای دیگر برای سرمایه‌گذاری در ایران اطمینان داشته باشند که از آنها استقبال می‌شود.

از کسی برای ورود فناوری دستور نمی‌گیریم

وی ادامه داد: ما هر فناوری را که صنعت نیاز داشته باشد، وارد می‌کنیم. بنابراین سرمایه‌گذاران خارجی و فعالان این بخش می‌توانند از مزایای نسبی سرمایه‌گذاری و خرید محصولات صنعت پتروشیمی در ایران حتی بلندمدت برنامه‌ریزی کنند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اولویت این صنعت بر تکمیل زنجیره ارزش یادآور شد: ما برای تولید تمامی محصولات پتروشیمی در زمینه صنایع صوتی و تصویری، صنایع هوایی، صنایع دریایی و … در داخل کشور جدی و قاطع هستیم.

شاهمیرزایی با دعوت دوباره از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای حضور در صنعت پتروشیمی تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌هایی که در دولت سیزدهم انجام شده توسعه متوازن این صنعت را در دستور کار قرار داده‌ایم به این صورت که واحدهای انرژی‌بر و آب‌بر را در مناطقی که امکان اجرای آنها وجود دارد، اجرا خواهیم کرد. ضمن این که صنایع تکمیلی را نیز در مناطقی که امکان آن فراهم باشد، احداث می‌کنیم.

دعوت از فعالان صنعت پتروشیمی برای تولید تجهیزات مورد نیاز صنعت

وی ادامه داد: از همه سازندگان و دست‌اندرکاران این صنعت درخواست می‌کنم تا تمامی نیازهای تجهیزات و قطعات و کالاهایی که صنعت نفت را در داخل کشور تولید کنند.

معاون وزیر نفت همچنین به برنامه‌ریزی انجام شده در صنعت پتروشیمی برای خودکفایی در بخش کاتالیست اشاره کرد و افزود: همان طور که پارسال در روز صنعت پتروشیمی نیز اعلام کردیم که پایان دولت سیزدهم تمامی کاتالیست‌های مورد نیاز صنعت پتروشیمی و حتی پالایشگاهی و گازی را در داخل کشور تولید کرده و به خودکفایی کمل برسیم.

صادرات کاتالیست ایرانی

شاهمیرزایی با بیان اینکه به زودی سند جامع کاتالیست رونمایی می‌شود، گفت: البته پیش بینی می‌شود که قبل از پایان دولت سیزدهم برای همیشه مجتمع‌های تولیدی و سرمایه‌گذاران دغدغه‌ای به نام تامین کاتالیست یا محدودیت برای واردات کاتالیست نداشته باشند چرا که سازندگان داخلی کاتالیست‌های مورد نیاز این صنعت را تولید می‌کنند.

وی افزود: به پشتوانه برنامه ریزی برای تولید کاتالیست و خودکفایی در این زمینه، مذاکره با کشورهای مختلف را برای صادرات کاتالیست را در دستور کار قرار داده‌ایم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین گفت: در حوزه دانش فنی با کمک مراکز پژوهش  وفناوری و دانشگاهها، دانش فنی مورد نیاز واحدها را بومی خواهیم کرد.

وی در انتها از همه دست‌اندرکاران برگزاری این نمایشگاه از جمله وزارت صمت و بهداشت، تمامی فعالان صنعت پتروشیمی که سبب اعتلای این صنعت شدند و اصحاب رسانه که توانمندی‌های این صنعت را منعکس می‌کنند، قدردانی کرد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا