اخبار

عرضه محدود PET در بورس و بحران در صنعت نوشیدنی کشور

نامه‌نگاري صنعتگران به وزير صنعت، معدن و تجارت به صنعت آب معدني هم رسيد. بعد از کمبود نقدينگي، يکي از مشکلاتي که اين روزها دغدغه فعالان صنعتي است تامين مواد اوليه است. اين مشکلي است که در صنعت آب معدني کشور نيز بروز کرده است؛ به طوري که فعالان اين صنعت از عرضه محدود «پت» (PET) به عنوان ماده اوليه بطري‌هاي پلاستيکي در بورس کالا خبر مي‌دهند.
اينکه در حال حاضر توليد آب معدني در کشور در چه وضعيتي قرار دارد، محور گفت‌و‌گوي روزنامه “دنياي اقتصاد” با دبيرکل انجمن توليدکنندگان آب‌هاي معدني و آشاميدني ايران است.
پيمان فروهر چالش اول واحدهاي توليد آب معدني در کشور را تامين ماده اوليه براي بطري‌هاي پلاستيکي مي‌داند و مي‌گويد: ماده اوليه توليد بطري‌هاي آب معدني بايد از واحدهاي پتروشيمي تامين شود. با اين حال به دليل عرضه کم ماده PET در بورس کالا فعالان اين صنعت دچار بحران شده‌اند.
وي با اشاره به ارسال نامه‌اي به مهدي غضنفري، وزير صنعت، معدن و تجارت براي حل اين موضوع گفت: در حال حاضر برخي از واحدهاي پتروشيمي به دليل افزايش نرخ ارز به جاي عرضه PET در بورس کالا، اين ماده را در اختيار تجار مي‌گذارند تا آن را صادر کنند.

افزايش قيمت PET در بورس کالا
دبيرکل انجمن توليدکنندگان آب‌هاي معدني و آشاميدني ايران با بيان اينکه اگر اين روند متوقف نشود، ادامه فعاليت بسياري از واحدها امکان‌پذير نخواهد بود، گفت: متاسفانه در روزهاي اخير به ويژه هفته گذشته شاهد کاهش شديد مواد اوليه مورد نياز جهت توليد بطري در سطح بازار بوده ايم و در نتيجه قيمت هر کيلو از مواد اوليه مذکور به 2750تومان رسيده است.
فروهر با بيان اينکه شرکت بازرگاني پتروشيمي نيز امکان عرضه مقادير کافي اين ماده را در بورس نداشته است، گفت: علاوه بر تامين مواد اوليه، در حال حاضر کارخانه‌ها و واحدهاي توليدي با محدوديت تامين منابع مالي، رشد حداقل 30 درصدي در هزينه‌هاي توليد در سه ماه اول سال، افزايش شديد نرخ مواد اوليه، بحران در واردات ماشين‌آلات و لوازم يدکي و افزايش نرخ ارز روبه‌رو هستند.

تداوم به شرط حمايت
دبيرکل انجمن توليدکنندگان آب‌هاي معدني و آشاميدني ايران با اشاره به درخواست اين انجمن از وزير صنعت، معدن و تجارت براي رفع موانع موجود در توليد، گفت: صنعتگران با تحمل شرايط دشوار و تنگناهاي موجود، سهم خود را ادا کرده‌اند و در حال حاضر وظيفه مسوولان است که با حمايت به موقع خود موجب تداوم حضور آنها در فعاليت‌هاي صنعتي شوند.

سرانه مصرف آب معدني
وي در ادامه در پاسخ به اين سوال که در حال حاضر مصرف آب معدني در کشور چقدر است، گفت: با توجه به آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت سال گذشته در حدود يک ميليارد و 500 ليتر آب بسته‌بندي در کشور توليد شده است.
وي با بيان اينکه ميزان تقاضا براي آب‌هاي بسته‌بندي معادل فروش است، اظهار کرد: با توجه به رشد مصرف آب بسته بندي، ميزان تقاضا هر سال درصدي افزايش مي‌يابد. دبيرکل انجمن توليدکنندگان آب‌هاي معدني و آشاميدني ايران با بيان اينکه با اين حال هنوز سرانه مصرف آب در کشور پايين است، گفت: در حال حاضر در کشور ترکيه سرانه مصرف آب 100ليتر است، اين در حالي است که اين ميزان در ايران بين 10 تا 15 ليتر است.
وي در پاسخ به سوال ديگري که در حال حاضر چه ميزان کارخانه توليد آب معدني در کشور وجود دارد، گفت: براساس آمارهاي وزارتخانه 125 کارخانه در کشور آب معدني توليد مي‌کنند، اما تعدادي از اين کارخانه‌ها به دليل عدم تامين منابع مالي دچار مشکل هستند. با توجه به اينکه اين صنعت بسيار هزينه‌بر است در حال حاضر بين 80 تا 90 واحد فعال وجود دارد. فروهر همچنين در مورد وضعيت کارخانه‌هاي توليد آب معدني در کشور در مقايسه با ساير کشورها گفت: در حال حاضر 15 کارخانه توليد آب معدني در کشور از تکنولوژي «هاي تک» براي توليد آب بسته‌بندي شده استفاده مي‌کنند که 5 کارخانه داراي برند ملي (کارخانه‌اي که در چهار گوشه کشور فعاليت مي‌کند) هستند. دبير کل انجمن توليدکنندگان آب‌هاي معدني و آشاميدني ايران در پاسخ به اين سوال که براي ورود به اين صنعت به چه ميزان سرمايه‌گذاري نياز است، گفت: ميزان سرمايه‌گذاري براي راه‌اندازي يک کارخانه آب بسته‌بندي به ميزان ظرفيت، نوع بسته‌بندي و ماشين‌آلات وارداتي بستگي دارد، اما حداقل ميزان سرمايه‌گذاري براي راه‌اندازي يک کارخانه 9 ميليارد تومان و حداکثر آن 40 ميليارد تومان است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا