اخبار

عدم آزاد سازی فروش مشکلات زیادی را ایجاد می کند

بسپار می نویسد، مدیرعامل گروه پلیمران در گفت و گو در ستاد خبری می گوید : برای توسعه قدرت بازاریابی و ظرفیت صادراتی صنعت پلاستیک، هم باید خودتحریمی ها حذف شود و هم باید محدودیت های فروش مواد اولیه در بورس بازنگری‌هایی صورت گیرد و شرایطی فراهم شود که هر کس توان صادراتی دارد، بتواند به هر میزان که قادر است از محصولات مازاد پتروشیمی صادر کند.

امیر بلالی در انتقاد به محدودیت عرضه مواد اولیه در بورس افزود: تا سال 91 که فروش آزاد توسط شرکت‌های پتروشیمی مجاز بود، آنها می‌توانستند فروش آزاد یا مزایده‌ای داشته باشند و تولیدکنندگان برای تامین مواد اولیه مشکلی نداشتند.آن دسته از تولیدکنندگانی که نقدینگی کافی نداشتند هم می‌توانستند از طریق حلقه‌های واسط (بازاری‌ها) که نقدینگی کافی به بازار تزریق می‌کردند ، مواد مورد نیاز خود را تهیه کنند و تولید را سرپا نگه دارند اما بعد از محدودیت عرضه در بورس، به دلیل نبود توان مالی کافی، 70درصد تولیدکنندگان صنایع پایین‌دستی دچار ورشکستگی شدند. در این شرایط باید تمهیدی اندیشید تا تولیدکنندگان بتوانند از طریق واسطه‌ها مواد مورد نیاز خود را تامین کنند.

او ادامه داد: اگر فروش آزاد نشود، به جز مشکلات موجود که تولیدکنندگان صنایع پایین‌دستی در تهیه مواد اولیه دارند به طور حتم مشکلات دیگری برای تامین تقاضای موجود در بازار و مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان به مشکلات موجود افزوده خواهد شد.

مدیرعامل بازرگانی بلالی با تاکید بر اینکه واسطه‌ها به ویژه حلقه‌های فعال با توان مالی بالا، با فروش آزاد موافق هستند و نه با فروش محدود در بورس، تصریح کرد: فروش محدود در بورس ، هم دست تولیدکننده را می‌بندد هم دست واسطه‌های فعال در بازار را.

بلالی در پاسخ به این پرسش که با توجه به شرایط کنونی صنعت پلاستیک چطور می‌تواند توان بازاریابی و صادراتی خود را توسعه دهد؟ گفت: ابتدا باید مانع خودتحریمی ها شد ،چرا که بازار داخل ایران توان جذب کل تولید پتروشیمی‌ها را ندارد. اخیرا هم به دلیل محدودیت های صادراتی که از جانب دولت مصوب شده است، پتروشیمی‌ها مجبورند میزان تولید خود را کاهش دهند، چون بیش از نیاز مصرف داخل تولید می‌کنند. در این شرایط اگر صنعت پلاستیک می‌خواهد به جایگاه شایسته‌ای دست یابد، علاوه بر مبارزه با خودتحریمی ها باید محدودیت های صادراتی برداشته شود تا هرکس که توان صادراتی دارد بتواند مازاد تولید پتروشیمی‌ها را به صورت آزاد صادر کند.
به اعتقاد بلالی، تنها تبعاتی که محدودیت صادراتی ایجاد کرده، از دست دادن بازارهای کشورهای همسایه همچون ترکیه برای شرکت‌های پتروشیمی است. چین از عدم حضور قدرتمند ایران در بازار ترکیه بهره برده و در بازار این کشور موفق‌تر از ایران ظاهر شده است ، در حالی که کشش بازار ترکیه برای حضور محصولات پتروشیمی ایران خیلی بالاست.
مدیرعامل گروه پلیمران تاکید کرد: پتروشیمی‌های ایران در حال حاضر به ارتقای حاشیه سود می‌اندیشند و تمرکز بر روی سودآوری بیشتر باعث شده بازارهای خارجی را از دست بدهند و برای پوشش این ضعف باید شناخت بیشتری از بازارهای صادراتی پیدا کنند و دانش خود را در این زمینه توسعه دهند.

وی تصریح کرد: نمایشگاه ایران پلاست فرصت مناسبی‌ است تا حلقه‌های واسط و تولیدکنندگان پایین‌دستی یکدیگر را شناسایی کنند.

بازرگانی بلالی (گروه پلیمران) فعالیت خود را در سال 83 با هدف تامین کالا برای صنایع پایین‌دستی بازار داخل، آغازکرده و اکنون علاوه بر اینکه همچون حلقه واسط فعالی محصولات تولیدی پتروشیمی را در اختیار تولیدکنندگان پایین‌دستی قرار می‌دهد، با بالابردن توان صادراتی توانسته میزان قابل توجهی از محصولات مازاد پتروشیمی را به بازارهای ترکیه، عراق و کشورهای CIS صادر کند.

بلالی می گوید :‌فلسفه شکل‌گیری گروه پلیمران، افزایش توان صادراتی ایران و پوشش این نیاز بوده تا بتوانیم نقش حلقه واسطی را ایفا کنیم که هم بتواند محصولات مازاد پتروشیمی را که فراتر از نیاز بازار داخلی است به بازارهای خارجی صادر کند هم مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان پایین‌دستی داخلی را تامین کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا