اخبار

صادرات محصولات پلاستیکی مجددا و پس از یک هفته توقف، آزاد شد

بسپار می نویسد، رئیس دفتر صنایع تکمیلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، از آزاد شدن صادرات مصنوعات صنایع تکمیلی پتروشیمی پس از یک هفته توقف خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا،ˈمحمد زیارˈ ، روز سه شنبه در حاشیه هشتمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست، در جمع خبرنگاران افزود: کارگروه تنظیم صادرات و ساماندهی قیمت گذاری محصولات پتروشیمی شب گذشته (دوشنبه شب) صادرات مصنوعات پتروشیمی را آزاد کرد.
به گفته وی، این کارگروه متشکل از نمایندگانی از وزارت نفت(شرکت ملی صنایع پتروشیمی)، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، سازمان بورس و بخش صنایع تکمیلی پتروشیمی در بخش های تولید و صنوف و همچنین نماینده بخش های بالادستی پتروشیمی است.
رئیس دفتر صنایع تکمیلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، افزود: این کارگروه دارای اختیار است و مصوبات آن لازم الاجرا است.
زیار با بیان اینکه شب گذشته در این کارگروه آخرین تصمیمات در خصوص تنظیم صادرات محصولات پتروشیمی گرفته شده ، گفت: براساس این مصوبه صادرات جوش شیرین، کربنات سدیم، پلی پروپیلن، پلی اتیلن ترفلات، ABS، پلی استایرن، DOP، SPR، PBR، ویل استات منومر، اتانول آمین ها و ضایعات پلیمری ممنوع شد و صادرات این اقلام به شرطی انجام می گیرد که فروش آن در داخل کشور انجام نشود، در این صورت در کارگروه تنظیم بازار در خصوص صادرات آن تصمیم گیری می شود.
این مقام مسئول ، از آزاد شدن صادرات هفت قلم کالای تولیدی خبر داد و گفت: صادرات سودکاستیک، بنزین، استایرن منومر، پی وی سی، کریستال ملامین، LAV و پلی اتیلن آزاد شده است.
وی افزود: البته صادرات آزاد این 7 قلم نیز در صورتی است که ابتدا نیاز داخلی به طور کامل انجام گیرد و سپس اقدام به صادرات آن شود.
به گفته زیار، مقرر شده است که نیاز سال آینده محصولات پتروشیمی به صورت ماهانه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین شود و شرکت پتروشیمی بر اساس نیاز اعلام شده تولید کند؛ به این صورت اکنون تنظیم تقاضا به عهده وزارت صنعت و تنظیم تولید به عهده شرکت پتروشیمی است.
وی ادامه داد: هم اکنون شاهد این هستیم که بخش عمده نیاز صنایع پتروشیمی در داخل کشور تولید می شود؛ 85 نوع محصول پتروشیمی در بورس عرضه می شود و تنها 10 نوع از محصولات به اندازه نیاز و یا کمتر از نیاز کشور تولید می شود و مابقی بیش از نیاز کشور تولید می شود.
به گفته زیار، گریدهایی (انواعی) از محصولات پتروشیمی تا قبل از این به کشور وارد می شد که اکنون توسط تولیدکنندگان داخلی در حال تامین است.
وی ادامه داد: صنایع تکمیلی پتروشیمی نگران تولید نبوده بلکه نگران سیستم حاکم بر توزیع و قیمت گذاری هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا