اخبار

سلول‌های خورشیدی پلیمری در کشور طراحی و ساخته شد

بسپار می نویسد، سلول‌های خورشیدی پلیمری با انعطاف‌پذیری بالا و هزینه‌ای بسیار کمتر از سلول‌های خورشیدی معدنی توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی واحد خواجه نصیر طراحی و ساخته شد.
محمد توکلی، پژوهشگر جهاد دانشگاهی واحد خواجه نصیر در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه از دهه 1950 تا سال 2000 میلادی به صورت صنعتی بر روی سلول‌های خورشیدی بر پایه سیلیکون و مواد معدنی دیگر کار شده که کاستی‌هایی از جمله قیمت بالا و شکننده بودن دارند، اظهار داشت: از سال 2000 تاکنون توجه صنایع الکتریکی به نیمه رساناهای آلی و پلیمری معطوف شده‌ که می‌توان به ساخت قطعات الکترونیکی آلی، دیودهای نوری LED و سلول‌های خورشیدی پلیمری و آلی که از نسل سوم سلول‌های خورشیدی هستند، اشاره کرد.
وی همچنین ادامه داد: با توجه به اینکه سلول‌های خورشیدی نور خورشید را جذب و جریان و ولتاژ الکتریکی تولید می‌کنند در این طراحی از مواد آلی و پلیمری که ضریب جذب نور در آنها نسبت به مواد معدنی بسیار بالاتر است استفاده شده که این قابلیت همچنین باعث کاهش ضخامت و ابعاد سلول‌های خورشیدی می شود.
به گفته این پژوهشگر رساندن ابعاد به حد نانومتر باعث کاهش هزینه‌های ساخت سلول‌های خورشیدی می‌شود که بسیار اهمیت دارد.
توکلی با بیان این که روش‌هایی که برای ساخت سلول‌های خورشیدی پلیمری و آلی وجود دارد نسبت به روش‌های ساخت سلول‌های خورشیدی معدنی صنعتی‌تر است، خاطرنشان کرد: در ساخت این سلول‌های خورشیدی نیاز به خلأ و یا سیستم‌های خلأ نیست که این امکان را ایجاد می‌کند که بتوانیم سطوح گسترده‌ای از این نوع سلول‌ها را در مقیاس صنعتی تولید کنیم که این قابلیت نیز باعث کاهش هزینه تولید می‌شود.
وی در پایان افزود: با استفاده از این نوع سلول‌های خورشیدی می‌توانیم سلول‌های خورشیدی شفاف و نیمه شفافی تولید کنیم که در عین حال که می‌توانند نور را بیش از 50 درصد از خود عبور دهند جریان الکتریکی نیز تولید می‌کنند و می‌توان آنها را در شیشه‌های هوشمند منازل و
همچنین در سقف خودروهای هیبریدی استفاده کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا