اخبار

سرمایه گذاری سالانه ٥ میلیارد دلاری برای تکمیل طرحهای نیمه تمام صنعت پتروشیمی

بسپار می نویسد، معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران گفت: صنعت پتروشیمی برای تکمیل طرحهای نیمه تمام خود به سرمایه گذاری سالانه حداقل پنج میلیارد دلاری بخش خصوصی نیاز دارد.

به گزارش شانا به نقل از روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، محمدحسن پیوندی با بیان این که هم اکنون منابع صندوق توسعه ملی یکی از مهمترین حامی های بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی کشور به شمار می آید، اظهار کرد: امسال استفاده بخش خصوصی از منابع این صندوق تسریع می یابد، اما نکته مهم در این زمینه نحوه واگذاری این منابع است.

وی گفت: به دولت پیشنهاد دادیم تا برای ١٥ طرح که بالای ٦٠ درصد پیشرفت دارند با نظارت شرکت ملی صنایع پتروشیمی و در ازای در اختیار گرفتن محصول این طرحها، از منابع مالی صندوق توسعه ملی استفاده شود.

پیوندی تاکید کرد: بیشتر مشکلات طرحهای نیمه کاره صنعت پتروشیمی مربوط به کمبود منابع مالی است و در این میان متاسفانه بانکهای داخلی همکاری لازم را با طرحهای پتروشیمی ندارند.

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران افزود: با توجه به گشایش اعتبارات اسنادی (ال سی‌ های) کشور چین در چهار تا پنج سال آینده ٢٠ تا ٢٥ میلیون تن به ظرفیت تولید متانول کشور افزوده می شود، از این رو باید از امروز به فکر توسعه صنایع تکمیلی متانول باشیم ضمن این که امید داریم بخشی از متانول تولید شده به پروپیلن تبدیل شود.

پیوندی با بیان این که با فرض وجود تحریمها و بر مبنای اقتصاد مقاومتی در سالهای آینده صنعت پتروشیمی چهار میلیون اتان و حدود ٦٠٠ هزار بشکه میعانات گازی به عنوان خوراک در اختیار خواهد داشت، گفت: برای استفاده از این میزان خوراک در ٦٧ طرح نیمه کاره پتروشیمی به حدود ٣٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است.

به گزارش شانا، بی‌تردید مهمترین وضع رقابتی برای سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع پتروشیمی در ایران دسترسی به خوراک مناسب این صنعت یعنی گاز طبیعی، اتان، نفتا و میعانات گازی در احجامی گسترده و با قیمتی رقابتی است؛ هم‌اکنون ظرفیت صنایع تصفیه و انتقال گاز در کشور حدود ٦٠٠ میلیون متر مکعب در روز است که به زودی تا حد یک هزار میلیون مترمکعب در روز می رسد و افزون بر این، دسترسی به اتان به عنوان خوراک پتروشیمی در تحکیم وضع رقابتی ایران برای تولید محصولات پتروشیمیایی نقش اساسی دارد.

با کامل شدن فازهای پارس جنوبی یعنی اتمام طرحهای توسعه فازهای ١٢ تا ٢٧ این میدان به میزان ٦٥٠ هزار بشکه در روز میعانات گازی و ٦,٧ میلیون تن LPG (شامل پروپان و بوتان) و ٤ میلیون تن اتان در سال قابل وصول خواهد بود که اتان به طور کامل و دیگر موارد بر حسب نیاز در اختیار صنعت پتروشیمی قرار می‌گیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا