اخبار

رتبه ریسک صادرات کشور، قبل و بعد از خروج امریکا از برجام

بسپار/ ایران پلیمر  «افروز بهرام» امروز در نشست خبری در محل صندوق ضمانت صادرات، گفت: میزان پوشش های بیمه ای و ضمانتی این صندوق نسبت به سال 1393 از رشد 207 درصدی آن حکایت دارد.
وی یادآور شد: اهداف اقتصاد مقاومتی ارتقای تاب آوری اقتصاد در مقابل تکانه ای خارجی است و با بیشتر شدن این تکانه ها صادرات نفت و ارز حاصل از آن بیشترین آسیب را می بیند. 
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات با یادآوری اینکه صادرات کالای غیرنفتی نقش موثری در ارزآوری دارد و پیشران اقتصاد کشور به شمار می آید، اظهار داشت: در دنیا 19 هزار میلیارد دلار صادرات انجام می شود که تنها 10 درصد آن تحت پوشش موسسات بیمه است؛ این موضوع در ایران با توجه به شرایط منطقه و ریسک بالای صادرات تنها پنج درصد است.
وی هدف این صندوق را افزایش ضریب نفوذ خدمات بیمه ای عنوان کرد و اظهار داشت: امسال حجم عملکرد پوششی در بخش بیمه نامه های اعتبار صادراتی کوتاه مدت 850 میلیون دلار بود که نسبت به سال گذشته 130 درصد و در مقایسه با سال 1393 برابر 1600 درصد رشد را تجربه کرده است.

پوشش ریسک بیمه نامه ها به 2 میلیارد و 500 میلیون دلار افزایش می یابد
رئیس هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات ایران درباره برنامه های این صندوق برای سال 98 گفت: در نظر داریم پوشش ریسک بیمه نامه های خود را در سال آینده به 2 میلیارد و 500 میلیون دلار برسانیم و ضریب پوشش صادرات صندوق ضمانت صادرات را افزایش دهیم. 
بهرامی افزود: از میزان پیش بینی شده یک میلیارد دلار مربوط به بیمه های اعتباری صادراتی کوتاه مدت جهت ایمن سازی صادرات، 800 میلیون دلار ضمانت نامه اعتباری و مالی صادراتی برای تسهیل دسترسی صادرکنندگان به تامین مالی صادرات و شرکت در مناقصات خارجی و 700 میلیون دلار بیمه نامه اعتبار صادراتی و سرمایه گذاری پروژه های صادرات خدمات فنی و مهندسی درنظر گرفته شده است. 
وی اظهار داشت: انعقاد و اجرایی سازی تفاهم نامه همکاری با صندوق های ضمانت صادرات دنیا برای جایگزینی خدمات بانکی مورد نیاز، کمک به بهبود درجه ریسک کشور در همکاری با سازمان بین المللی مرتبط، تسهیل سیاست پوشش صندوق در قبال کشورهای همسایه از جمله اقداماتی است که برای افزایش تعاملات بین المللی صندوق ضمانت صادرات برای مقابله با تحریم ها پیش بینی شده است. 

ارز نیمایی مبنای صدور ضمانت نامه ها است
رئیس هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات درباره رتبه ریسک صادرات کشور، گفت: براساس رتبه بندی جهانی ایران در سال های گذشته در رتبه چهارم و پنجم قرار داشت که پس از خروج آمریکا از برجام در سال 2018 به رتبه 6 تنزل یافت اما با این حال با توجه به وضعیت فعلی اقتصاد کشور چشم اندازی برای بهبود شرایط وجود دارد. 
بهرامی همچنین درباره مطالبات صندوق ضمانت صادرات گفت: حدود 900 میلیارد تومان وصول مطالبات در مقابل بیمه نامه ها داریم و با توجه به هدف صندوق برای حمایت از صادرات سعی داریم تا جایی که امکان دارد مطالبات خود را وصول کنیم و در اختیار صادرکنندگان قرار دهیم. 
به گفته این مقام مسئول در صندوق ضمانت صادرات، سرمایه ثبت صندوق ضمانت صادرات یک هزار و 100 میلیارد تومان است. 
بهرامی اظهار داشت: مراودات صندوق ضمانت صادرات با صادرکنندگان و فعالان اقتصادی براساس ارز نیمایی است. 
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران افزود: عراق و افغانستان اولویت اصلی کشور برای صادرات است و بر این اساس ریسک و بازده نرخ کارمزد حق بیمه پوششی برای صادرکنندگان در این کشورها یک درصد در سال کاهش یافته است. 
به گفته بهرامی، دولت برای کمک به کارفرمایان ساختمانی که در عراق فعالیت داشتند، 200 میلیون دلار برای پوشش خسارت این فعالان را ضمانت کرد. 
وی تصریح کرد: صندوق ضمانت صادرات همچنین در نظر دارد براساس اعتبار ریسک صادرکنندگان، اعتبارسنجی لازم را انجام و فعالیت آن را پوشش دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا