اخبار

راه حل دنیا نه به پلاستیک ها نیست! جدی گرفتن اقتصاد چرخشی است

بسپار/ ایران پلیمر در هر دقیقه یک میلیون بطری پلاستیکی در سراسر جهان خریداری می شود و تا سال ۲۰۲۱ این میزان ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت که بحران زیست محیطی جدی ای را به دنبال خواهد داشت. به این ترتیب تا پایان دهه جاری میلادی هر ساله نیم تریلیون بطری پلاستیکی فروخته می شود.

میزان تقاضا برای بطری های پلاستیکی در حال حاضر حدود ۲۰ هزار بطری در ثانیه است. ابتدا غربی ها مشتاقانه به استفاده از آب بطری روی آوردند و حالا این اشتیاق به چین و منطقه آسیا اقیانوسیه هم سرایت کرده است.

در سال ۲۰۱۶ بیش از ۴۸۰ میلیارد دلار بطری پلاستیکی در سراسر جهان فروخته شده است این در حالی است که در کل دهه میلادی قبل این رقم حدود ۳۰۰ میلیارد دلار بوده است. براساس برآوردها تا سال ۲۰۲۱ این میزان به ۵۸۳.۳ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.

بیشتر بطری های پلاستیکی که برای نوشیدنی های سبک و آب استفاده می شوند از پلی اتیلن ترفتالات (PET) ساخته می شوند که به میزان زیادی قابل بازیافت است. اما در حالی که استفاده از بطری های پلاستیکی در سراسر جهان افزایش می یابد تلاش ها برای جمع آوری شان از اقیانوس ها و بازیافت شان با شکست مواجه شده.

کمتر از نیمی از بطری هایی که در سال ۲۰۱۶ خریداری شده بودند به عنوان بطری بازیافتی جمع آوری شده اند و فقط از ۷٪ آنها بطری های جدید درست شده است. به جایش بیشتر بطری های پلاستیکی تولید شده از مکان های دفن زباله یا اقیانوس ها سردرآورده اند.

هر سال بین ۵ تا ۱۳ میلیون تن پلاستیک به اقیانوس های جهان وارد می شود که به وسیله پرندگان دریایی، ماهی ها و دیگر موجودات زنده خورده می شود و تا سال ۲۰۵۰ وزن پلاستیک ها در اقیانوس ها از کل وزن ماهی ها بیشتر خواهد شد. کارشناسان هشدار می دهند که برخی از پلاستیک ها همین حالا به زنجیره غذایی انسان راه پیدا کرده اند.

براساس تحقیقات دانشمندان دانشگاه گنت در بلژیک افرادی که غذای دریایی می خورند هر ساله ۱۱ هزار قطعه ریزپلاستیک را می بلعند. نتایج مطالعاتی که توسط دانشگاه پلیموت انگلیس انجام شده نیز نشان می دهد در یک سوم ماهی های گرفته شده در انگلستان، از جمله ماهی کاد، ماهی توفان، ماهی خال مخالی و حلزون صدفی پلاستیک یافت می شود. این قبیل تحقیقات به افزایش نگرانی ها درباره آلودگی میکروپلاستیکی بافت های ماهی ها و نگرانی از سلامت انسان و ایمنی مواد غذایی انجامیده است.

بسیاری راه حل را در این می بینند که کمپینی برای استفاده مجدد از بطری ها، پر کردن دوباره بطری ها و بازیافت بطری ها به جای یک بار استفاده از بطری ها به راه بیفند. این کار علاوه بر کمک به محیط زیست، میلیاردها دلار صرفه جویی اقتصادی به دنبال دارد

 

 

بلومبرگ

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا