اخبار

در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی تولید شد: پلیمر بیولوژیک با استفاده از لاکتوز موجود در آب پنیر

بسپار می نویسد، محققان سازمان پژوهش های علمی و صنعتی موفق به تولید پلیمر بیولوژیک با استفاده از یک گونه میکروبی آفات مرکبات و لاکتوز موجود در آب پنیر شدند.
مهرداد آذین، مجری طرح تولید زانتان میکروبی نوعی پلیمر بیولوژیک در گفتگو با مهر گفت: زانتان میکروبی مهم ترین پلیمر بیولوژیک دنیا است که به عنوان چهارمین محصول تخمیری برای صنایع غذایی و داوریی مورد استفاده قرار می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در پژوهشکده زیست فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی موفق به تولید زانتان با لاکتوز موجود در آب پنیر با استفاده از یک گونه میکروبی آفات نباتی شدیم.

این پژوهشگر گفت: در این پژوهش از لاکتوز موجود در آب پنیر برای تغذیه گونه میکروبی آفات نباتی استفاده شد که براساس آن توانستیم زانتان میکروبی تولید کنیم.

آذین عنوان کرد: در این پژوهش بهینه سازی نوعی گونه میکروبی آفات نباتی با استفاده از جهش ژنتیکی انجام شد و براساس بهینه سازی محیط کشت موفق به تولید زانتان میکروبی با استفاده از لاکتوز موجود در آب پنیر شدیم.

وی تاکید کرد: سالانه توسط کارخانجات تولید پنیر حدود ۹ میلیون تن آب پنیر تولید می شود که بخش اعظمی از این آب دور ریخته می شود.

این پژوهشگر عنوان کرد: زانتان میکروبی در صنایع غذایی مانند تولید سس ها، مربا و در صنایع دارویی برای تولید پمادها مورد استفاده قرار می گیرد.

آذین با بیان اینکه ماده اولیه تولید زانتان میکروبی از موادی مانند گلوکوز، نشاسته و یا ساکاروز تامین می شود، افزود: درحال حاضر محققان جهان به دنبال تولید زانتان میکروبی از آب پنیر هستند؛ زیرا در آن لاکتوز وجود دارد.

وی با بیان اینکه زانتان میکروبی به عنوان ایمن ترین فیبر غذایی خوراکی در جهان شناخته شده است، گفت: حساسیت انسان به این ماده بسیار کم و نادر است.

این پژوهشگر عنوان کرد: پروژه تولید زانتان میکروبی در مرحله کشت میکروبی قرار دارد و آمادگی فروش دانش فنی این محصول را داریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا