اخبار

درخواست توليد کنندگان مصنوعات پلاستيک براي پيگيري رانت خواري در پتروشيمي

بسپار به نقل از واحد مرکزی خبر می نویسد، رئیس صنف تولیدکنندگان و فروشندگان مصنوعات پلاستیک گفت : فهرست رانت خواران بازار پتروشیمی برای قوه قضائیه و سازمانهای بازرسی قابل رصد و پیگیری است

رحیم مقیمی اصل با بیان اینکه عده ای ساعاتی پیش از ابلاغ تصمیم دولت مبنی بر افزایش قیمت محصولات پتروشیمی با خرید حدود 10 هزار تن محصولات پتروشیمی یک شبه به سودهای میلیاردی رسیدند افزود: آیا می شود پذیرفت این افراد بدون اطلاع از این تصمیم این میزان مواد پتروشیمی خریداری کرده باشند؟

وی گفت: پیش تر و هنگامیکه فعالیت برخی شرکتهای پتروشیمی به علت تعمیرات اساسی موقتا تعطیل می شد نیز رانت خواران با اطلاع قبلی از این موضوع مبادرت به خرید های عمده می کردند و چند روز بعد ان را با قیمت های بالا می فروختند و سودهای باد آورده کسب می کردند.
رئیس صنف تولید کنندگان و فروشندگان مصنوعات پلاستیک با اشاره به نارضایتی تولید کنندگان از اینکه واسطه ها 2 روز قبل از اینکه قیمت های موادپتروشیمی اعلام شود انرا از بازار جمع آوری کردند، پیگیری و مقابله با این رانت خواری را از دستگاههای ناظر و مسئول خواستار شدند .
مقیمی افزود: موضوع رانت اطلاعات پیش تر نیز به دستگاههای نظارتی گزارش شد اما ترتیب اثر جدی داده نشد .
وی گفت : مواد پتروشیمی با استفاده از رانت اطلاعاتی در دست افرادی قرار می گرفت وتولید کنندگان مجبور بودند با قیمت های بالاتر از آنها خرید کنند .

مقیمی گفت : بارها به سازمان حمایت از مصرف کنندگان اعلام کردم بیایند ببینند مواد پتروشیمی که در انبارها انباشته شده متعلق به کیست ، تولید کنندگان ، مواد پتروشیمی در کارخانه ندارند اما انبارهای رانت خواران و دلالان مملو از انواع مواد پتروشیمی است .
مقیمی افزود : البته وزارت صنعت با استفاده از اطلاعاتی که ما به آن دادیم تا کنون حدود 2 هزار جواز کسب را به علت سوء استفاده باطل کرده است .
وی در پاسخ به این پرسش که آیا سعی کردید موارد و مستندات مربوط به رانت خواران را به قوه قضائیه ارائه کنید گفت: خیر، سازمان بازرسی کل کشور راحت می تواند با مراجعه به انبارها و بنگاهها جنوب شهر رانت خواران و صاحبان مواد پتروشیمی را شناسایی کند .

مقیمی درباره تصمیم جدید معاونت توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت نیز گفت : در آغاز با افزایش قیمت محصولات پتروشیمی مخالف بودیم اما با گذشت چند روز از تغییر قیمت پایه مواد پتروشیمی مشخص شد تا حدودی دست واسطه ها کوتاه شده است و همین موجب شد مواد پتروشیمی به میزان کافی در بازار یافت شود.
وی افزود: اگر چه اکنون قیمت مواد پتروشیمی 300 تومان گران شده است اما به میزان مورد نیاز،عرضه می شود که قبلاً یا عرضه نمی شد و یا محدود عرضه می شد.
رئیس صنف تولیدکنندگان و فروشندگان مصنوعات پلاستیک گفت : با تصمیم جدید علاوه بر حذف واسطه ها دسترسی تولید کنندگان به مواد پتروشیمی نیز بهتر شده است .
وی درباره پیامدهای این تصمیم برای تولید کنندگان نیز افزود : شماری از تولید کنندگان مصنوعات پلاستیک ، برمبنای قیمت قبل با مشتریان خود قرارداد بسته بودند که افزایش قیمت ، انها را دچار مشکلاتی کرده که باید برای آن نیز فکری بشود .
مقیمی همچنین با اشاره به ضرورت رعایت عدالت در تعیین قیمت ها گفت: اکنون که واحدهای پتروشیمی با مجوز دولت مواد را با ارز آزاد عرضه می کنند آیا خوراک آنها نیز با ارز آزاد محاسبه می شود ؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا