اخبار

درخواست انجمن صادرکنندگان برای تداوم اعطای جوایز صادراتی در دولت یازدهم

بسپار می نویسد، دبیر انجمن صادرکنندگان صنعتی -معدنی و خدمات گفت: درخواست تمام واحدهای عضو این تشکل تداوم سیاست موفق اعطای جوایز صادراتی است که از سال 1381 به اجرا درآمد اما از سال گذشته حذف شد.
رحمان پورقربان روز یکشنبه در مصاحبه با ایرنا، تصریح کرد: اعطای جوایز صادراتی مطابق قانون برنامه پنج ساله توسعه کشور (94 – 1390) باید به مورد اجرا گذاشته شود که این مهم موجب موفقیت آنها خواهد شد.
وی یادآور شد: یکی از شرکتهای عضو این انجمن که نسبت به ساخت یک کارخانه سیمان در یک کشور عربی در پنج سال گذشته اقدام کرده، تاکنون نه از جایزه صادراتی برخوردار شده و نه صورت وضعیت های ارایه شده را دریافت کرده است.
پورقربان تصریح کرد: امروز شرکتهای ایرانی در طراحی و اجرای کارخانه های سیمان از قابلیت و توانمندی خوبی برخوردارند و انتظار می رود از سوی دولت مورد حمایت های لازم قرار گیرند.
وی خاطرنشان ساخت: سیاست اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده برپایه اتکا به تولید داخلی و بازنگری در برنامه هایی که پیامد تشدید واردات را به دنبال دارد، ضرورتی جدی است.
این متخصص صنعتی – معدنی تاکید کرد: حضور در بازارهای بین المللی از سوی شرکت های ایرانی باتوجه به شرایط تحریم از پیچیدگی های زیادی برخوردار است، اما انتظار می رود در دولت یازدهم مشکلات این بخش برطرف شود.
وی ضرورت همسویی میان دستگاه هایی مانند گمرک، سازمان ملی استاندارد، کشتیرانی، بنادر و غیره را برای رشد صادرات صنعتی، معدنی و خدمات مهم دانست و یادآور شد: رقیبان ایران از هماهنگی ارگانهای مختلف ذیربط برای رشد صادرات بهره می گیرند.
پورقربان اظهار امیدواری کرد: فرهنگ مصرف کالای تولید داخل به عنوان یک اصل در جامعه مورد پذیرش قرار گیرد تا ضمن ارتقا تولید داخل، مانع واردات کالاهای بی کیفیت خارجی شود.
وی افزود: آمارهای رسمی طی 10 ماهه امسال نشان داد، سنگ آهن هماتیت دانه بندی شده به ارزش یک میلیارد و 104میلیون دلار، متانول 901 میلیون دلار، قیر نفت و اوره هر یک جداگانه 906 میلیون دلار اقلام عمده صادراتی ثبت شده است.
پورقربان گفت: انتظار می رود اقتصاددانان با بررسی دقیق شرایط کنونی، راهکارهای برون رفت را از این وضعیت ارایه دهند تا بتوان به خوبی سیاستهای اقتصاد مقاومتی را اجرایی ساخت.
آمارهای غیررسمی حاکی است ایران در 11 ماهه 2013 میلادی پس از کشورهای استرالیا، برزیل و آفریقای جنوبی چهارمین صادرکننده بزرگ سنگ آهن بود.
میزان ذخایر سنگ آهن کشور بالغ بر 5.1 میلیارد تن براساس مطالعات حدود پنج دهه قبل ذکر شده و از این رقم 2.8 میلیارد تن ذخیره قطعی و فعالیت اکتشافی در این خصوص طی ماههای اخیر افزایش یافته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا