اخبار

خودروسازان در حال زیان‌دهی هستند!

دبیرانجمن خودروسازان از زیان 2 هزار میلیارد تومانی خودروسازان خبر داد و گفت: افزایش قیمتی که سازمان حمایت برای تولید کنندگان خودرو در نظر گرفته است، هزینه های تمام شده آنها را پوشش نمی دهد.
احمد نعمت بخش در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی پانا درخصوص افزایش قیمت خودرو بیان کرد: شرکت های خودروسازی از سال 87 اجازه افزایش قیمت خودرو نداشتند تا زمانی که 2 شرکت سایپا و ایران خودرو با یکدیگر ادغام شد؛ اسفند ماه سال گذشته سازمان حمایت مجوز یک افزایش قیمت 6 درصدی و گروه سایپا نیز در تاریخ 12/7 موفق به دریافت مجوز افزایش قیمت 18 درصدی شد که در مجموع 24 درصد افزایش قیمت یاد شده تمام هزینه های خودروسازان را پوشش نمی دهد.
دبیر انجمن خودروسازان ایران ادامه داد: شرکت های خودروساز از اول سال تا کنون بیش 2 هزار میلیارد تومان ضرر کرد اند و سازمان حمایت با سیاستی که در پیش گرفته در نظر دارد تا کمیته خودرو تشکیل نشود.
سه برابر شدن هزینه‌های تولید خودرو
نعمت بخش با بیان اینکه خودروسازان واردات خود را با ارز آزاد انجام می دهند، تصریح کرد: ارز مبادله ای به شرکت های خودروسازی تعلق نمی گیرد و نوسانات ارزی در یکسال گذشته به گونه ای بوده که دلار از 1200 تومان به سه هزار تومان افزایش پیدا کرده یعنی هزینه های سه برابر شده است.
وی گفت: لاستیک حلقه ای 33 هزار تومانی به 105 هراز تومان، آهن از کیلویی 590 تومان به 1700 تومان، افزایش قیمت داشته که در هر خودرو به طور متوسط 600 کیلو آهن استفاده می شود همچنین مواد پلیمری از کیلویی 1650 تومان به کیلویی 5هزار 700 تومان افزایش قیمت داشته است.
دبیر انجمن خودروسازان ایران اظهار کرد: تمام مواد اولیه مورد نیاز خودروسازی با افزایش قمیت رو به رو بوده اما با این حال خودروسازان به اندازه افزایش هزینه ها افزایش قیمت نداشته اند؛ متاسفاته مدیران سازمان حمایت معتقد هستند که خودور از حساسیت بر خوردار است و نباید افزایش قیمت داشته باشد.
افزایش قیمت خودرو هزینه تولید را پوشش نمی دهد
وی با بیان اینکه خودروسازان در حال زیان دهی هستند، گفت: با استناد به تبصره 2 ماده 101 به سازمان حمایت نامه نوشته ایم که زیان دهی تولیدکنندگان را بدهید چون در قانون آمده قانون گذار مکلف است اگر قمیت تکلیفی کمتر از قیمت تمام شده برای تولید کننده باشد باید ما به التفاوت آن را بدهد در حال حاضر ما طلبکار هستیم.
نعمت بخش افزود: ایران خودرو و سایپا که امسال قرار بود در ازای هر سهم 40 تا 50 هزار تومان سود بدهند اکنون برای هر سهم زیان می دهند من بارها اعلام کردم دولت حق ندارد سهم سهام داران را در جیب خریداران بگذارد.
دبیر انجمن خودروسازان با بیان اینکه شیوه قیمت گذاری خودرو مناسب نیست، یادآور شد: اختلاف بین قیمت بازار و کارخانه اصلا مناسب نیست این روش رانت خواری است به طوری که اکنون دو هزار میلیارد تومان زیان خودروسازان در جیب دلالان می رود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا