اخبار

خنك‌كننده «هرکول فن» توسط محققان پارك فناوري کرمانشاه ساخته شد

سیستم بادزن آویز هرکول فن توسط دو مبتکر عضو پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه تولید شد.
بسپار به گزارش ايسنا می نویسد، بهروز سهرابی مبتكر اين طرح در خصوص ویژگی‌های این سیستم گفت: سیستم بادزن آویز هرکول فن، یک سیستم خنک کننده جدید است که نمونه خارجی آن در کشورهای پیشرفته ای نظیر آلمان، آمریکا و کانادا ساخته شده است.
سهرابی با اشاره به این که طراحی و ساخت این سیستم از سه سال پیش شروع شده است، در خصوص کارکرد این طرح گفت: این سیستم یک پنکه سقفی به قطرهای متفاوت چهار و نیم تا هشت و نیم متر است که با دور کم کار کرده و مخصوص خنک کردن فضاهای بزرگی مانند کارخانجات، سالن های انتظار فرودگاه‌ها، آشیانه های هواپیما، ترمینال‌ها، انبارها، مساجد، مصلی ها، سالن های بزرگ دامپروری، تالارهای اجتماعات، ورزشگاه‌ها و سردخانه‌هاست.
داود گوهری دیگر عضو این تیم طراح اين سيستم با بیان این که بهره وری در حداقل زمان و مصرف انرژی اندک،از ویژگی های برجسته این طرح است، تصریح کرد: قدرت جابجایی هوایی این سیستم به دلیل بزرگ بودن پره و قطر زیاد پروانه های آن است که در مدتی کوتاه بعد از راه‌اندازی هوای محیط به سرعت جابجا می‌شود.
وی در خصوص تفاوت این سیستم با فن های موجود در بازار گفت: فن های موجود در بازار داراي دوری تند و همراه با سروصدای بسیار است در حالی که این سیستم بادزن از کمترین صدا و جریان هوایی برخوردار است.
وی استفاده از اين سيستم را در سالن‌های شیر دوشی گاوداری‌ها بسیار مناسب دانست و خاطرنشان کرد: نصب این بادزن در سالن‌های شیردوشی و پرورش گاو شیری، ضمن ایجاد شرایط محیطی مناسب، در آرامش دام و افزایش تولید شیر بسیار موثر خواهد بود.
این مبتکر عضو پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه با بیان اینکه تولید این سیستم به شکل غیر متمرکز بوده است، ادامه داد: بعد از طراحی این سیستم قطعات به پیمانکاران طرف قرار داد سفارش داده می‌شود و مونتاژ نهایی در کارگاه انجام گرفته و اشتغالزایی به صورت غیرمستقیم در حدود 50 تا 100 نفر براساس سفارشات دریافتی است.
گوهري هدفگذاری برای تولید انبوه این محصول در سال جاری را حدود 500 دستگاه اعلام كرد و افزود: در حال حاضر دستگاه‌های مشابه این سیستم با قیمتی حدود 15 تا 20میلیون تومان به کشور وارد می‌شود که هم اکنون ما توانسته‌ایم ضمن بومی سازی دانش فنی با کمتر از یک دوم قیمت این سیستم را داخل کشور تولید کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا