اخبار

خبرنگاران و برخی از میهمانان داخلی و خارجی از همایش فرصت های سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی پتروشیمی جاماندند

نخستین همایش بین‌المللی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنایع پایین دستی پتروشیمی باحضور معاون اول رییس جمهور آغاز به‌کار کرد.
این همایش امروز (شنبه 14 اسفندماه) با حضور رحیمی، معاون اول رییس جمهور، وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، استاندار خوزستان و جمعی از سرمایه‌گذاران داخلی، خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با محوریت استان خوزستان آغاز شد.
هدف از برگزاری این همایش سوق‌دادن سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به‌سوی توسعه و تولید صنایع‌پایین‌دستی است.
برخی از خبرنگاران از جمله خبرنگار بسپار به دلیل وجود گرد و غبار محلی در ماهشهر از پرواز و حضور در این همایش بازماندند. این گزارش از سایت نیپنا نقل شده است.
از اهداف دیگر برگزاری این همایش می‌توان به تبیین استراتژی توسعه صنایع میانی و پایین دستی پتروشیمی، افزایش همگرایی دستگاه در بخش سرمایه گذاری و توسعه صنایع میانی و پایین دستی پتروشیمی، شناسایی و معرفی فرصت های کسب و کار، حمایت از سرمایه‌گذاری در صنایع پایین‌دستی، آسیب‌شناسی صنایع پایین‌دستی و برنامه‌ریزی برای به تولیدرساندن ظرفیت‌های موجود، جذب و توسعه سرمایه‌گذاری در صنایع پتروشیمی از طریق توسعه بخش‌خصوصی و جذب و جهت‌دهی سرمایه‌گذاری‌ها با ارائه اطلاعات فنی و اقتصادی اشاره کرد.
محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور در این همایش ‌ابراز امیدواری کرد این همایش فرصت خوبی برای سرمایه‌گذاری در صنایع پایین دستی و میانی پتروشیمی ایجاد کند.
معاون اول رئیس‌جمهور افزود: باید برای تحول در بخش سرمایه‌گذاری در صنایع میانی و پایین دستی پتروشیمی تلاش کنیم که دولت تمام تلاش خود را در این راه انجام می‌دهد و نیازمند کمک بخش خصوصی است.
رحیمی با اشاره به اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها که موجب صرفه‌جویی در هزینه‌ها شده افزود: با اجرای برنامه‌های دولت برخی‌ها در پتروشیمی با ضرر روبرو شده‌اند که باید آن را جبران کنیم.
وی با بیان اینکه وزارت صنایع باید خوراک را به تولیدکنندگان واقعی برساند از برخی کارهای دلالی که به بازار ضربه می زند انتقاد کرد و افزود: هر کسی اجازه دهد دلالی وارد بازار شود طرفدار شیطان است.
رحیمی با بیان اینکه دولت برای پیشرفت استان خوزستان هیچ محدودیتی قائل نیست خطاب به اردشیری رئیس سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران گفت: اگر آقای اردشیری بتواند سه میلیارد دلار سرمایه‌گذار برای استان خوزستان جذب کند سال آینده به او نشان لیاقت دولتی اهدا خواهیم کرد.
رحیمی همچنین در قسمت پایانی سخنان خود با اشاره به سخنان رئیس جمهور مبنی بر دریافت اعتبارات از صندوق توسعه ملی و توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی در کشور در طول دوسال ‌خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا حرف رئیس جمهور که نماینده 75 میلیون نفر جمعیت است روی زمین نیفتد.
وی با ابراز تاسف از گردو غبار به وجود آمده در خوزستان که مانع از حضور برخی میهمانان خارجی در همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری شده است، گفت: این گردو غباری که از کشور همسایه وارد خوزستان شده پیش از اینکه به همایش صدمه بزند زیبایی‌های خوزستان را از دید مهمانان خارجی پنهان کرد.
معاون اول رئیس‌جمهور همچنین نمایشگاه دستاورد‌های صنایع پایین‌دستی پتروشیمی که در حاشیه اولین همایش بین‌المللی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع میانی و پایین ‌دستی پتروشیمی برپا شده بود را نیز افتتاح کرده و سپس از آن بازدید کرد.
در این نمایشگاه 18 شرکت صنایع میانی و پایین‌دستی پتروشیمی محصولات خود را در معرض دید قرار داده‌اند.
گقتنی است عصر امروز 2 پنل تخصصی “توسعه دانش و انتقال فن آوری در صنایع پاین دستی پتروشیمی” و “تامین خوراک و یوتیلیتی با حضور کارشناسان، متخصصان و سرمایه گذاران صنعت پتروشیمی” برگزار شد.
در همین مراسم، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بیات تصریح کرد: آنچه در صنایع پایین دستی پتروشیمی مورد تاکید است، مصرف خانوارهاست و در برنامه پنجم توسعه برنامه‌ریزی شده است که در بخش صنایع پایین دستی پتروشیمی به تولید سالانه 100 میلیون تن برسیم.
بیات افزود: هدف ارتقاء صنعت پتروشیمی و توسعه زنجیره ارزش به دلیل وجود ارزش افزوده بالا در این بخش است. باید از خام فروشی به سمت توسعه صادرات محصولات صنایع تکمیلی پتروشیمی حرکت کرد و از حداکثر توان مشاوران و پیمانکاران این بخش استفاده شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت:‌ صنایع پایین دستی پتروشیمی دارای ارزش افزوده بالا، بازگشت سرمایه‌گذاری، ایجاد اشتغال 10 تا 14 برابر به نسبت میانگین محصولات پایه پتروشیمی، تقاضای بازار داخلی و رشد در بازار جهانی، سودآوری بالا و نیاز به سرمایه گذاری کم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا