اخبار

حمید صمدی: صنعت پلاستیک تحت تاثیر بخشنامه ۷ سال پیش یک وزیر!

بسپار می نویسد، شعار می‌دهند از آمریکا جلوتریم، اما در واقعیت از افغانستان هم عقب‌تریم/ قیمت ظروف یکبار مصرف در ماه رمضان تغییر نمی‌کند
حمید صمدی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ظروف یک بار مصرف در گفتگو با «نسیم» اظهار داشت: ظروف پلیمری تنها در ایران است که سرطان‌زا شناخته شده، در حالی که در اروپا و آمریکا، برای لبنیات و بسیاری از کالاهای دیگر از این نوع ظروف استفاده می‌شود. جالب این است که ما نیز سرتیفیکیت کشورهای اروپایی را در پتروشیمی‌ استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: مسلما استفاده زیاد از ظروف پلیمری می‌تواند مانند مصرف بیش از حد هر چیز دیگری مضر باشد، آن چیزی که باید در این موضوع مورد توجه قرار بگیرد فرهنگ سازی برای مصرف آن است.

وی گفت: ما در رابطه با رعایت موارد بهداشتی تمامی اطلاعات را تحویل وزارت بهداشت داده‌ایم اما متأسفانه دو سال است که برای بررسی این موضوع پیگیری می‌کنیم اما تنها چیزی که نصیبمان شد این بود که تفاهم‌نامه ای نوشته شد و صورت جلسه کرده‌اند که کسی دیگر حق ندارد بگوید که ظروف پلیمری سرطان زا است.

رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ظورف یک بار مصرف به نسیم تأکید کرد: جالب است که در این میان شهرداری و پسماند نیز در رابطه با بحث بهداشتی بودن یا نبودن ظروف یکبار مصرف نظر می‌دهد.

وی افزود: در دنیا پلاستیک حکم طلا را دارد زیرا پول کثیری از مردم در این پلاستیک‌ها گنجانده شده است. امارات متحده بابت بازیافت پلاستیکش از چین پول دریافت می‌کند اما متأسفانه در کشور ما بازیافت پلاستیک فرهنگ سازی نشده است.

وی بیان داشت: سال 87، وزیر وقت بهداشت بخشنامه‌ای را صادر کرد که طبق این بخشنامه ظروف پلاستیکی مضر شناخته شد و به رستوران‌ها نیز اعلام شد که به جای ظروف پلیمری از ظروف گیاهی استفاده کنید.

صمدی گفت: ما هنوز نیز بعد از گذشت چندین سال درگیر تأثیرات این بخشنامه هستیم، و نمی‌دانیم که چه کسی باید به این وضعیت رسیدگی کند، نه وزیر و نه معاونین آن و نه رئیس سازمان غذا و دارو هیچ یک پاسخگو نیستند.
وی اضافه داشت: در این میان تنها وزیر بهداشت دستور لازم برای بررسی درخواست لغو بخشنامه وزیر قبلی را داده، اما سیستم‌های پایین دست نیز این دستور را پیگیری نکرده‌اند.

وی تصریح کرد: کشور ما در صنعت پلاستیک مدعی است که از آمریکا جلوتر است این در حالی است که عملا از کشور افغانستان نیز عقب‌تر افتاده‌ایم.

صمدی در رابطه با قیمت ظروف یکبار مصرف به نسیم گفت: قیمت این کالا در چهارچوب مواد پلی مری است. بنابراین قیمت نفت بالا برود، مواد پلی مری نیز بالاتر خواهد رفت لذا قیمت ظروف یکبار مصرف بستگی به ایام خاصی مانند فصول یا ماه رمضان و ایام دیگر ندارد.

وی گفت: بعد از عید نیز 20 تا 25 درصد قیمت مواد اولیه افزایش یافته است، اما ما نتوانستیم به دلیل رکود بازار افزایش قیمتی را اعمال کنیم.

رئیس هئیت مدیره انجمن تولیدکنندگان ظروف یکبار مصرف در پایان خاطرنشان کرد: قیمت کالای این صنعت ماه به ماه تعیین می‌شود و در حال حاضر نیز با هماهنگی با پتروشیمی هماهنگ شده که برای خرداد ماه تغییر نرخی نداشته باشیم. درخرداد ماه نیز نرخ ظروف یکبار مصرف در ماه تیر نیز که مصادف با ماه رمضان است تعیین می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا