اخبار

توليد پليمرمهندسي”پلي سولفايد” از ضايعات پتروشيمي

رييس پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران با اشاره به اين كه صنعت كشور در زمينه پليمرهاي مهندسي در بخش هايي همچنان متكي به واردات است از توليد پليمر “پلي سولفايد” ازضايعات پتروشيمي در پژوهشگاه با همكاري صنعت با هدف كمك به خودكفايي در اين حوزه خبر داد.
بسپار به گزارش سانا می نویسد، يوسفي با اشاره به فعاليت هاي تحقيقاتي پژوهشگاه پليمر، اظهار كرد: پژوهشگاه پليمر مجموعه اي از افراد متخصص به همراه تجهيزات پيشرفته علمي است كه در زمينه هاي مرتبط با پليمر تحقيقاتي را انجام مي دهند كه تاكنون اين تحقيقات به شكل پراكنده و تا اندازه اي هدفدار انجام شده است. وي تصريح كرد: دليل پراكندگي تحقيقات اين بوده كه مساله پژوهش در سال هاي قبل انقلاب در كشور سابقه نداشته و افرادي كه در زمينه هاي مختلف، تحقيقاتي را انجام مي دادند، نمي دانستند به چه سمت و سويي بايد حركت كنند كه اين مساله تا حدي سبب پراكندگي و گستردگي فعاليت ها شده بود.
يوسفي با بيان اين كه اين امر در ابتدا مستلزم محيط شناسي است، اظهار كرد: در حال حاضر پژوهشگاه پليمر تقريبا راه خود را پيدا كرده، مزيت هاي نسبي كشور برايش كاملا روشن و نحوه پژوهش كردن مشخص شده و هم اكنون در مرحله انتقال از انجام پژوهش به فن آوري و اثرگذاري بيش از پيش در سطح جامعه است. وي خاطرنشان كرد: پژوهشگاه پليمر آن چه در سطح بين مللي از نظر چاپ مقالات به عنوان پرستيژ و نشان دهنده رشد علمي درهر كشوري مطرح است، مد نظر داشته و فراموش نكرده و نخواهد كرد. اجراي برنامه راهبردي پنج ساله در پژوهشگاه براي دستيابي به اهداف و فناوري ها يوسفي در خصوص برنامه هاي آتي پژوهشگاه پليمر خاطرنشان كرد: خوشبختانه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در گذشته براي هدفمند كردن سازمان ها تلاش هايي انجام داد و از طريق تدوين برنامه راهبردي هر سازمان، سازمان مربوطه جايگاه خود را در حركت علمي كشور مي داند كه حركت خوبي است و پژوهشگاه پليمر نيز از اين امر مستثني نيست و برنامه راهبردي پنج ساله اي دارد كه اهداف و فناوري هايي كه بايد به آن دست يابد و نيز معيارهاي رشد مشخص شده است.
رييس پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ادامه داد: در برنامه قبلي، رشد چندان خوبي از پژوهشگاه انتظار نمي رفت چرا كه در بعضي از اوقات دو يا سه برابر آنچه كه برنامه ريزي شده بود به آن دست مي يافتيم اما در برنامه جديد سعي شده كه اين مساله رعايت شود و در واقع چشم انداز و قابليت هايي كه سازمان دارد توسعه يابد. وي در ادامه اظهار داشت: برهمين اساس، هدف اين است كه پژوهش براي توليد فناوري و دانش فني كه قابليت ورود به بازار را داشته باشد، مورد توجه قرار گيرد و با توجه به شرايط موجود كشور و ريسك بالاي پروژه هاي جديد و فناوري هاي نوين، پژوهشگاه تصميم گرفته كه به سمتي حركت كند كه بازارسازي را نيز انجام دهد. صنعت كشور در زمينه مواد پيشرفته پليمر هاي مهندسي وارد كننده است
رييس پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران درباره مشكلاتي كه در صنعت پليمر وجود دارد گفت: در زمينه مواد پيشرفته پليمرهاي مهندسي دچار مشكلاتي هستيم كه دليل آن واردكننده بودن صنعت ما است. يوسفي اضافه كرد: از نظر مواد با كارآيي بالا مشكلاتي وجود دارد به عنوان مثال پليمر مهندسي مثل رزين پليمر پلي سولفايد در كشور توليد نمي شود و پژوهشگاه پليمر با همكاري صنعت توانسته از ضايعات پتروشيمي اين پليمرها را توليد كند. وي گفت: اپوكسي هاي خاص كاربردهاي بسياري دارند كه مي توان با استفاده از آنها پليمر توليد كرد در حالي كه پتروشيمي از اين جهت هنوز عقب است و توليداتي ندارد. رييس پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران با بيان اين كه فرآيندهاي شكل دهي و توليد قطعات پليمري مورد توجه قرار دارد، تصريح كرد: به عنوان نمونه بسياري از قطعات داراي اشكال پيچيده هستند مانند چند راهه (منيفولد) هواي موتورهاي بنزيني انژكتوري كه تكنولوژي هاي آن از خارج وارد كشور مي شود، بنابراين در جاهايي بايد پليمر به صنعت كمك كند تا اين مشكلات رفع شود.
رييس پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران در پاسخ به اين سوال كه ايران در زمينه توليد محصولاتي كه پايه اصلي آنها نفت است در چه جايگاهي قرار دارد، اظهار داشت: زير ساخت هايي بايد وجود داشته باشد تا مهره ها تكميل شود و بتوان نفت و محصولات وابسته را به مواد اوليه پتروشيمي و سپس پليمر و نهايتا فرآورده تبديل كرد تا به سمت بازاريابي و صادرات پيش رويم. رييس پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران خاطرنشان كرد: پژوهشگاه پليمر در تمام اين مراحل مي تواند اثرگذار باشد وعلاوه بر اينكه در اين زمينه مي انديشد، حتي به «ايران بدون نفت» نيز فكر مي كند. يوسفي تصريح كرد: پيش بيني هايي كه از كشف واستخراج به عمل آمده، اين است كه در سال هاي ۲۰۵۰ و ۲۰۷۰ ميلادي بسته به منابع و سرعت استخراج تقريبا مخازن نفتي افت شديدي به وجود مي آيد و ديگر نفتي در كار نخواهد بود. بنابراين ازهم اكنون بايد خود را آماده كنيم، پليمرهايي تهيه كنيم كه خواص مهندسي داشته باشند و بتوان از آنها قطعه تهيه كرد كه علاوه بر دارا بودن خواص رزيني، درصد كربن پاييني داشته باشند.
رييس پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران اذعان كرد: در اين راستا پژوهشگاه برنامه ريزي هايي را آغاز كرده كه براي آن زمان خود را آماده مي كنيم. يوسفي درباره فعاليت هاي مركز رشد پليمر نيز اظهار داشت: مركز رشد پليمر بعد از اصفهان اولين مركز رشد در تهران بود كه ايجاد شد و در حال حاضر نيز داراي ۳۳ واحد فن آور است كه فضاهاي مناسبي از آزمايشگاه ها و كارگاه ها را در اختيار دارند.
وي تصريح كرد: واحدهاي فن آور مستقر در مركز رشد مورد هدايت نيز قرار دارند تا افرادي كه وارد اين فضا مي شوند وقت، انرژي و سرمايه خود را بيهوده هدر ندهند و آنچه را كه لازمه تشكيل شركت است از ابتدا فراهم كنند. رييس پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران توضيح داد: فضاي پژوهشگاه فضاي با ارزشي است و كساني كه اهل كار باشند، مي توانند بسيار سريع محصولي را توليد كنند كه هم از لحاظ مالي وبرنامه ريزي مورد حمايت قرار دارد و هم دوره هايي براي آموزش بازاريابي و استفاده از فن آوري هاي جديد براي آن ها در نظر گرفته شده است. يوسفي خاطرنشان كرد: در پژوهشگاه پليمر محققين و اعضاي هيات علمي بسيار خوبي وجود دارند كه با جان و دل كار مي كنند و بار هدايت پروژه ها را به دوش مي كشند اما متاسفانه ديده نمي شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا