اخبار

توليد تاير با تهديد توقف روبه رو‌ست!

در گذشته صنعت تاير کشور درگير مشکلاتي چون تامين نقدينگي، مناسبات بين بانکي و … بود اما به تازگي موانع جديد در اين ميان قد علم کرده و توليدکنندگان براي واردات مواد اوليه خود با چالش زيادي روبه رو شده اند.
بسپار به گزارش خبرگزاري موج می نویسد، مصطفي تنها سخنگوي انجمن صنعت تاير ايران، با بيان اين مطلب و با اشاره به اينکه در ساخت تاير حدود 90 قلم ماده اوليه مصرف مي شود که نيمي از آن خارجي است و 50 درصد قيمت تمام شده آن را تشکيل مي دهد، تصريح کرد: اصلي ترين ماده اوليه اين صنعت کائوچوي طبيعي است که 30 درصد مواد اوليه را تشکيل مي دهد اما متاسفانه ايران با کشورهاي توليدکننده اين محصول مثل تايلند، مالزي، ويتنام و … مناسبات بانکي ندارد.
وي افزود: از طرف ديگر هم اکنون حدود پنج هزار تن کائوچو در گمرکات کشور انبار شده و اجازه ترخيص آن به دليل ممنوعيت مبادلات با «درهم»، صادر نمي شود در حاليکه سفارش اين محصول چند ماه قبل از تصويب اين قانون صورت گرفته است.
مهندس تنها، ادامه داد: در زمان اعلام بانک مرکزي مبني بر ممنوعيت معامله با «درهم» بايد در خصوص سفارشاتي که در راه بودند نيز چاره انديشي مي شد، هم اکنون نيز بهتر است دولت براي کالاهايي چون پنج هزار تن کائوچو که در گمرک انبار شده استثنا قايل شود و ترتيب ترخيص آنها را هر چه سريعتر بدهد تا کارخانجات با توقف ناگزير توليد روبه رو نشوند.
سخنگوي انجمن صنعت تاير ايران با اشاره به اينکه براي ترخيص اين مقدار کائوچو 80 ميليون «درهم» منابع مالي مورد نياز مي باشد، اظهار داشت: توقف اين مواد در گمرک مشکلات زيادي را براي کارخانجات توليدکننده تاير ايجاد کرده است چرا که ماده اوليه اصلي آنهاست و بدون آن قادر به ادامه توليد نيستند، تداوم شرايط جاري توقف توليد در ماه هاي آغازين سال آتي را در پي خواهد داشت.
وي اضافه کرد: پنج هزار تن کائوچو نياز توليدکنندگان ايراني را تا ارديبهشت ماه به اين ماده اوليه برطرف مي کند.
تنها، افزود: با توجه به توليد واقعي در 11 ماه گذشته، پيش بيني مي شود آمار توليد کشور در سال جاري به 235 هزار تن تاير برسد که با وجود تمام مشکلات و چالش ها يک درصد افزايش توليد را نسبت به سال89 نشان مي دهد.
وي ادامه داد: در صورت حمايت دولت و رفع موانع پيش روي اين صنعت، پيش بيني مي شود که در سال آينده بيش از 260 هزار تن تاير در کشور توليد شود.
سخنگوي انجمن صنعت تاير ايران با بيان اينکه سيستم پيچيده جديد براي واردات کالاها موجب شده که هيچ کارخانه اي تاکنون نتواند گشايش اعتبار را آغاز کند، ابراز داشت: سيستم تعاملي که اخيرا به پروسه ثبت سفارش اضافه شده، روش کار را بسيار طولاني و پيچيده کرده است، نياز توليد به نقدينگي را افزايش مي دهد و نتيجه اي جز توقف توليد نخواهد داشت.
به گفته تنها، در اين سيستم يک ايران کد براي هر قلم کالا، هر فروشنده و هر خريدار تخصيص مي يابد و بنابراين با تغيير هر يک از عناصر مزبور اعم از منبع، خريدار و کالاي مورد معامله مي بايست اين فرآيند پيچيده از نو تکرار شود.
وي با اشاره به اينکه واردات تاير در ماه هاي اخير دچار چالش نشده و فقط توليدکنندگان براي تامين مواد اوليه با مشکل مواجه شده اند، بيان کرد: توليدکنندگان در اين شرايط قادر به توليد با ريتم گذشته نيستند و براي مدت کوتاهي با کاهش توليد و در آخر نيز با توقف آن مواجه مي شوند.
سخنگوي انجمن صنعت تاير ايران همچنين براي بهبود وضع صنعت تاير کشور پيشنهاد کرد که ايران با کشورهاي جنوب شرق آسيا که توليدکننده کائوچو طبيعي هستند، مذاکره کند و با آنها به تعاملات بانکي بپردازد تا بتوان مستقيما از اين کشورها مواد اوليه مورد نياز صنعت تاير را با واحد پولي آنها تامين کرد.
تنها، اضافه کرد: مدت هاست که برخي مبادلات تجاري و از جمله خريد کائوچو از طريق تجار کشور ثالث صورت گرفته است، در اين چرخه نقش کشور ثالث تنها در اسناد معاملات منعکس مي شد ولي کالا مستقيم از کشور مبدا به بنادر ايران حمل مي گرديد، حال آنکه طبق مقرراتي که جديدا ابلاغ شده کالا ابتدا بايد به کشور ثالث حمل و پس از تخليه و بارگيري مجدد به بنادر ايران حمل شود که نوعي خود تحريمي را تداعي مي کند.
وي در پايان خاطرنشان کرد: حمايت از توليد ايجاب مي کند تا قوانين و مقررات به صورتي باشد که در کمترين زمان و با حداقل هزينه، کالا به مقصد برسد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا