اخبار

تصفیه گاز طبیعی با استفاده از فناوری غشای پلیمری امکان پذیر شد

مسوول طرح کامپوزیت در پژوهشگاه صنعت نفت، از دستیابی این پژوهشگاه به مجموعه‌ای کامل برای تصفیه گاز طبیعی با استفاده از فناوری غشای پلیمری خبر داد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی، قادر خانبابایی اضافه کرد: گازهای همراهی که از چاه‌های نفتی استخراج می‌شود، به دلیل وجود آلاینده‌های بسیار، قابل تزریق مستقیم به خطوط لوله نیست و نیاز به تصفیه دارد.
وی با با بیان این که برای تصفیه گاز طبیعی از روش‌های متفاوت حلال مواد شیمیایی استفاده می‌شود، افزود: این روش مشکلات خاصی دارد، از جمله این که نیازمند تجهیزات زیاد و صرف انرژی قابل توجه است و آلایندگی بسیاری به همراه دارد.
خانبابایی ادامه داد: درزمان حاضر هر یک از فناوری‌های تصفیه گاز طبیعی، اعم از حذف گازهای اسیدی مانند CO2 و H2S، جداسازی هیدروکربورهای سنگین‌تر و نم‌زدایی را می‌توان با استفاده از فناوری غشایی پژوهشگاه صنعت نفت انجام داد.
** جداسازی ان جی ال از گاز طبیعی با فناوری غشای پلیمری
مسئول طرح کامپوزیت در پژوهشگاه صنعت نفت درباره ضرورت تصفیه گاز‌ طبیعی و حذف آلایندگی‌های آن تاکید کرد: گازهای اسیدی مانند CO2 و H2S موجود در گازطبیعی، سبب خوردگی در خطوط لوله می‌شود و خطرناک و کشنده است.

خانبابایی اضافه کرد: هیدروکربورهای سنگین‌تر از پروپان نیز که در اصطلاح ان جی ال گفته می‌شود، باید از گاز طبیعی حذف شود زیرا ارزش حرارتی آن‌ با متان موجود در گاز متفاوت است و در عین حال سبب تشکیل مایعانات در خطوط لوله می‌شود.

مسئول طرح کامپوزیت در پژوهشگاه صنعت نفت، وجود رطوبت در گاز طبیعی را پدیده دیگری دانست که نیاز به حذف دارد.

خانبابایی تاکید کرد: اگر در گاز طبیعی نیتروژن موجود باشد که این مورد در میادین ایران کمتر دیده می‌شود، باید مانند سایر موارد یاد شده از گاز حذف شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا