اخبار

تشکل های صنعت پلاستیک و هم افزایی توان جمعی: آری یا نه، به ایران پلاست

خبرنگار بسپار می نویسد، عصر روز سه شنبه 27 مرداد جلسه هم اندیشی تشکل های پلیمری به همت انجمن ملی پلاستیک و پلیمر ایران در اتاق بازرگانی برگزار شد. جلسه ای که تنها هدفش صحبت از ایران پلاست نبود اما بیش از نیمی از آن به بحث و تبادل نظر در این مورد اختصاص داشت.

ده نماینده صنعت پلیمر در اتاق های بازرگانی ایران
رییس هیات مدیره انجمن ملی، عباسعلی متوسلیان با اعلام اینکه به دنبال دیوان سالاری نیستیم گفت معتقدیم صنعتگران به دلیل فشارهای مضاعف حواشی تولید مجال توجه به مسائل کلان اقتصادی را ندارند، لذا پروژه های در خور توجهی تعریف شده که امیدوارم با همت کمیسیون‌ها و اعضای پرتلاش آنها، به زودی شاهد برنامه‌های هدفمند و خوبی در زمینه ارتقای آگاهی و دانش تولیدکنندگان باشیم.
وی با نام بردن از دکتر شیبانی از انجمن نساجی، صمدی از انجمن ظروف یکبار مصرف، کوشکی از انجمن مستربچ، معصومی از انجمن UPVC، عالی پور از انجمن رنگ و رزین، پورقاضی از اتاق ایران و ریاست کمیسیون صنعت اتاق تهران، صفایی از انجمن ملی پلاستیک، لشکری از جامعه کفش، ترکمان از اتاق سمنان و خود از انجمن لوله و اتصالات؛ PVC حضور این ده نفر از اعضای تشکل ها در هیات نمایندگی اتاق ایران را اتفاقی کم نظیر و فرصتی برای صنعت پلاستیک دانست.
سپس متوسلیان از حضار خواست به نمایندگی از تشکل ها نظرات خود را در مورد اتفاقات مرتبط با تغییر تاریخ ایران پلاست ارائه دهند. که در ادامه بخشی از نظرات مطرح شده در این جلسه را خواهید خواند.

مقیمی: برای تغییر تاریخ نمایشگاه ناامید نیستیم
مقیمی گفت طی جلسات مذاکره موفق به تغییر تاریخ نشده ایم چون خودشان تصمیم قطعی را گرفته اند اما ناامید نشویم.

کوشکی: درخواست افزودن نماینده تولیدکنندگان آمیزه های پلیمری در شورای سیاست گذاری ایران پلاست
کوشکی با بیان اینکه محصولات تمام شده پلاستیک می توانند در نمایشگاه های دیگر هم شرکت کنند گفت، اما ماشین سازان و کامپاندرها هیچ آوردگاه دیگری برای ارئه خود جز ایران پلاست ندارند. برای همین خواستار حضور یک عضو از کامپاندرها در شورا شد.
متوسلیان گفت، من دو بار با مقاره تماس گرفته ام و گوشزد کرده ام که این موضوع چالش بزرگی برای وی است. ایران پلاست رخداد بزرگی برای تولیدکنندگان داخلی است اما فروردین زمان مناسبی نیست. از او خواستم وزیر را مجاب به تغییر تاریخ کند چون برگزاری ایران پلاست در این زمان نه برای ما و نه برای شرکت های خارجی (که حساس به زمان هستند) خاطره خوبی نخواهد شد.

شاکری: توان خود را دست کم نگیریم، در ادوار گذشته موفق به تغییر تاریخ نمایشگاه شده ایم
سپس شاکری از اعضا هیات چهار نفره تغییر تاریخ، روند جلسات و مذاکرات انجام شده را شرح داد و گفت ما نامه های زیادی به اسفهبدی، شعری مقدم و مقاره فرستاده ایم که فروزدین زمان مناسبی نیست و میزان هزینه ای که غرفه داران خواهند کرد، در این ایام برگشت پذیر نیست. در نامه خواسته ایم تغییر تاریخ حتما صورت گیرد.
طی جلسه با اسفهبدی ایشان تاکید کردند تاریخ حتما عوض شود. با ارائه نامه به مسوول مربوطه پس از چند روز مقاره تماس گرفت و اعلام کرد نمایشگاه به آذر ماه منتقل خواهد شد.
در این حین با اتاق بازرگانی ایران و اتریش و ایران آلمان تماس گرفته و گفتیم حضور در فروردین در منافع شما نیست. آن ها نیز به مقاره نامه زدند.
پس از چند روز مقاره طی تماسی 31 تیرماه را زمان نمایشگاه اعلام کرد و پذیرفتیم. سپس ناگهان گفتند تغییر تاریخ امکان پذیر نیست!
شنبه به نعمت زاده نامه زدیم و تمام دلایل خود (همزمانی با چایناپلاس/اثر تعطیلات بر نمایشگاه و…) را نوشته ایم. آنقدر مذاکره می کنیم تا به نتیجه برسیم.
البته طبق خواسته ما تاریخ ایران پلاست 97 در مهرماه ثبت شده است.

لشکری: نظام نامه ایران پلاست باید در تشکل ها تایید شود
لشگری دیگر عضو شورا نیز در مورد مطالبات شورا چنین گفت: هنوز نقطه سر خط هستیم و به جای اول برگشته ایم. شعری مقدم مجری نمایشگاه است و مقام تغییر تاریخ را ندارد بلکه اسفهبدی توانایی این کار را دارد. به شعری مقدم نصیحت می کنیم که نمایشگاه فروردین کارایی خوبی ندارد و اگر نمایشگاه بدی شود صنعت مقصر نیست. البته نمی گوییم نمایشگاه را تحریم می کنیم.قرار بود از یکشنبه این هفته پیش ثبت نام آغاز شود اما درخواست کردیم تا جلسه امروز صبر کنند. وی همچنین از رسانه تشکر کرد که با وجود دانستن اخبار، آن را اعلام نکرده و موجب آرامش فضا شده اند.
وی خواستار امضا نظام نامه در انجمن ها شد تا در شورای سیاست گذاری بعدی حتما نمایندگان صنعت حضور داشته باشند و گفت، پتروشیمی خواستار حضور یک نماینده از گروه مواد، محصول و ماشین سازی شده و در مجموع سه نماینده شده است. آن ها را متقاعد کردیم که از گروه محصول دو نماینده باشد یکی از اتحادیه ها و یکی از تشکل ها.

باستان فر: خود را خسته نکنید، تاریخ نمایشگاه عوض نمی شود
در این حین باستان فر گفت: طی صحبتی که با کارکنان شرکت سهامی نمایشگاه ها داشته ام تاریخ نمایشگاه 95 تثبیت شده و با این مذاکرات فقط خود را خسته می کنید.
لشگری گفت بدانیم همه صنعت تشکل ها نیستند و مجموعه کسانی که از تشکل ها پیروی می کنند کمتر از همه صنعت است. طبق اعلام مقاره حضور خارجی ها در نمایشگاه 50 درصد رشد داشته و پیش بینی می شود حضور داخلی ها 10 درصد کاهش پیدا کند. وی با اشاره به جلسه 5 شنبه پیش رو با شعری مقدم گفت احتمالا خواهند گفت تغییر تاریخ امکان پذیر نیست و خواهش خواهند کرد حضور پیدا کنیم.تنها حرف ما باید این باشد که این نمایشگاه در فروردین برکت و جمعیت ندارد.
تحریم: آری یا نه؟
در ادامه نشست تحریم نمایشگاه مطرح شد که موافقان و مخالفانی داشت. شاکری با بیان اینکه تنها تقویم نمایشگاهی نیمه اول سال 95 بسته شده است گفت، ماشین ساز و مستربچ و گرانول بیش از همه از تحریم ضرر خواهد کرد چون با عدم حضور خارجی ها بازار را می گیرند. نحوه تفکر صفر و صدی درست نیست. با این کار راه مذاکره را می بندیم. ما دوبار با آقای پورقاضی در ادوار پیش توانستیم تاریخ نمایشگاه را تغییر دهیم. چرا خود را دست کم می گیریم. تا انتها مذاکره خواهیم کرد.
عده ای استدلال کردند تنها رای گیری کنیم که اگر مذاکرات به نتیجه نرسید شرکت نکنیم. اما این موضوع با مخالفت افرادی چون شاکری و ظهیری روبرو شد. استدلال این دو نفر این بود که این بحث ما را به جریان دیگری می برد و نتیجه ای ندارد. حیدری از تعاونی پلاستیک و میرزایی هم گفتند مخالف تحریم هستیم.
در انتهای جلسه بر حضور اعضای شورای مذاکره تاکید و امید کوشکی به عنوان نماینده ای از مواد اولیه و مستربچ و کامپاند به شورا افزوده شد.
اعضای فعلی شورا از این قرارند:
آقایان میرحیدری، شاکری، مقیمی، صفایی و کوشکی.

همچنین پایان بخش مراسم تقدیر از آقایان میرحیدری و نیری از اعضای هیات مدیره دوره گذشته انجمن ملی به عمل آمد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا