اخبار

تامین نقدینگی صنایع تکمیلی پتروشیمی، در صورت تاسیس صندوق توسعه صنایع تکمیلی

صندوق توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی سرمایه گذاران در پتروشیمی شهرها را مورد حمایت قرار می دهد و این موضوع می تواند اقتصاد مقاومتی را در صنعت پتروشیمی گسترش دهد.
رئیس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در گفت و گو با خبرنگار شانا اظهار کرد: تاسیس صندوق توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی، یکی از محورهای در دست اقدام این دفتر و مراحل اجرایی آن در حال اقدام است که می تواند مسیر توسعه صنعت پتروشیمی را هموار کند.
مهندس محمد زیار افزود: این صندوق در صورت تاسیس می تواند بسیاری از نیازهای سرمایه گذاران را تامین کند و اکنون صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک در وزارت صنعت این وظیفه را به عهده دارد و با راه اندازی این صندوق در آینده این امکان فراهم خواهد شد که با ارائه تسهیلات لازم در جهت تامین نقدینگی دست دلالان از بازار کوتاه خواهد شد.
وی ادامه داد: امروز محصولات پتروشیمی در تمام عرصه های زندگی انسان ها تاثیرگذار هستند و صنایع پلاستیک، کامپوزیت، نساجی، دارویی، شوینده ها، بهداشتی و رنگ ها در کنار دهها محصول دیگر در زندگی امروز بشر دخیل هستند و طیف گسترده ای از صنعت پتروشیمی را به خود اختصاص دادند.
زیار گفت: صنایع تکمیلی پتروشیمی ارزش آفرینی بسیار بالایی دارد و با توجه به این که زنجیره پتروشیمی در کشور رشد متقارنی نداشته، اکنون نیاز است این صنایع پیشرفت کند و از خام فروشی محصولات پتروشیمی، با ایجاد ارزش افزوده جلوگیری شود.
رئیس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی افزود: ایران به علت موقعیت منطقه ای مناسب می تواند کالاهای ساخته شده از صنایع تکمیلی پتروشیمی را به کشورهای اطراف خود با بازاری حدود 600 میلیون نفری صادر کند و در این مسیر باید نقاط ضعف، اصلاح و برنامه ریزی های جدیدی انجام شود.
زیار گفت: استان های مرزی نقش ویژه ای در توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی دارند و با تقویت بازارچه های مرزی و ایجاد مناطق ویژه صادراتی علاوه بر افزایش ضریب امنیت ملی می توان روند صادرات صنایع تکمیلی را گسترش داد.
وی تصریح کرد: یکی از مهم ترین ارکان اقتصاد مقاومتی می تواند توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی باشد؛ باید از خام فروشی پرهیز و کالاهای صادراتی پتروشیمی را متنوع کرد.
رئیس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی افزود: صنایع تکمیلی پتروشیمی باعث توزیع عادلانه ثروت در کشور خواهد شد و به ویژه در دهک های پایین جامعه می تواند اشتغال آفرین باشد و درآمدزایی مناسبی نیز برای اقشار آسیب پذیر در مناطق محروم ایجاد کند.
زیار اظهار کرد: دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی با رویکردی جدید کارکردهای خود را از 5 مورد به 17 مورد افزایش داده و اکنون در حوزه های سیاست گذاری و برنامه ریزی، تسهیل گری، تنظیم گری و نظارت، محلی برای همکاری تمام وزارتخانه های مربوطه است.
رئیس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی ادامه داد: تدوین سند راهبرد ملی توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی، از مهم ترین فعالیت های در حال انجام این دفتر است؛ در نظر داریم این سند بعد از نهایی شدن در هیئت وزیران بررسی شود و امیدواریم به تصویب برسد.
وی گفت: آمایش سرزمین در حوزه صنایع تکمیلی با کمک معاونت راهبردی رئیس جمهوری در دستور اقدام است و این کار سبب خواهد شد که در هرجای کشور که قابلیت های توسعه وجود دارد، این مکان ها شناسایی شوند.
زیار افزود: شهرک های تخصصی صنایع تکمیلی پتروشیمی تمام مزیت های شهرک های صنعتی را دارند، حتی مزایای بیشتری نیز نسبت به برخی از این شهرک ها دارند؛ به طوری که با توسعه این شهرک ها می توان توسعه صنعت پتروشیمی را در کشور شتاب بخشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا