اخبار

بهبود عملکرد کاتالیست‌ها در صنعت نفت با فوم‌های فلزی متخلخل محققان ایرانی

بسپار می نویسد، پژوهشگران یک شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با تولید فوم‌های فلزی متخلخل موفق به افزایش راندمان کاتالیست‌های مورد استفاده در صنعت نفت شدند.
منصور همتی،‌ مدیر عامل این شرکت در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: محیط‌های متخلخل طبقه‌بندی جدیدی از مواد هستند که به دلیل چگالی کم و ویژگی‌های حرارتی، مکانیکی، الکتریکی و اکوسیتکی، تاثیر شگرفی در بهبود راندمان و پیشرفت پروژه‌های آزمایشگاهی و صنعتی دارند.
وی ادامه داد: ایران جزء سه تولیدکننده برتر فوم‌های فلزی متخلخل در دنیا و تنها تولید کننده فوم‌های فلزی متخلخل با اشکال گوناگون متناسب با نوع نیاز مشتری است.
همتی افزود: فوم‌های فلزی از محیط‌های متخلخل پیشرفته‌ای هستند که با توجه به افزایش سطح، در حجیم‌تر کردن و باز نمودن سلول‌ها (گذردهی بالا) در صنایع مختلف کاربرد و به همین دلیل در افزایش راندمان سیستم نقش بسزایی دارند.
همتی در خصوص کاربردهای فوم‌های متخلخل فلزی خاطرنشان کرد: این فوم‌ها در فرآیند انتقال حرارت به عنوان افزایش دهنده سرعت انتقال حرارت استفاده می‌شوند. همچنین قابلیت استفاده در کلیه مبدل‌های حرارتی، لوله‌های گرمایی، کولرهای آبی و گازی را دارند.
به گفته وی، پژوهشگران این شرکت دانش بنیان طی پروژه‌ای توانسته‌اند با استفاده از فوم‌های فلزی متخلخل، راندمان کاتالیست‌های مورد استفاده در صنعت را افزایش دهند.
همچنین با بهره‌برداری از فوم‌های متخلخل در محصولات شرکت بوتان، اتلاف انرژی محصولات را تا 30 درصد کاهش داده‌اند.
همتی اظهار کرد: فوم‌های متخلخل در فرآیندهای الکتروشیمیایی به عنوان الکترودهایی با سطح بسیار زیاد در انواع باتری‌ها و پیل‌های سوختی و در فرآیندهای شیمیایی به عنوان کاتالیست‌هایی با طول عمر زیاد در صنایع پتروشیمی کاربردهای بسیاری دارند.
وی در پایان تصریح کرد: این فوم‌های متخلخل در مرحله نیمه صنعتی قرار دارند و به سفارش صنایع مورد نیاز به تولید تجاری می‌رسند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا