اخبار

انحصار دانش فنی تولید مواد ترمیمی دندان شکسته شد

بسپار می نویسد، پژوهشگران پارک علم و فناوری تبریز با ترکیب مواد آلی و معدنی ماده کامپوزیت ترمیمی دندان را بر اساس استانداردهای جهانی تولید کردند.حسن توپچی در گفتگو با مهر، با بیان اینکه دانش فنی ساخت مواد کامپوزیت دندانی در اختیار چند کشور محدود است، گفت: دانش فنی این کامپوزیت‌های ترمیمی دندان در انحصار کشور آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی است که فناوری بالایی نیز دارد.
وی بزرگترین تولید کننده این کامپوزیت‌ها را آمریکا اعلام کرد و یادآور شد: بر این اساس استانداردهای خاصی برای این نوع مواد در نظر گرفته شده است.
توپچی از اجرای پروژه تحقیقاتی در این زمینه خبر داد و اظهار داشت: در این پروژه تحقیقاتی با استفاده از مواد آلی و معدنی کامپوزیت برای ترمیم دندان عرضه کردیم.
مجری طرح به بیان جزئیات اجرای این طرح پرداخت و خاطر نشان کرد: برای تولید محصول نهایی نیاز به چند مواد اولیه فیلرها داشتیم که برای این امر پس از تولید این مواد، مواد شیمیایی لازم تهیه و با انجام آزمایش‌های خاص و قرار دادن آن در راکتور تهیه شد.
وی مواد اولیه فیلرهای تهیه شده را بر پایه مونومرها ذکر کرد و ادامه داد: پس از تهیه فیلرهای مونومری آن را را با فیلرهای آلی همگن کردیم و درنهایت توانستیم فرمول خاصی برای تولید کامپوزیت برای ترمیم دندان ارائه دهیم.
توپچی تاکید کرد: کامپوریت تولید شده برای ترمیم دندان مخلوطی از مواد معدنی، آلی و پلیمری است که با اضافه کردن موادی ارتباط میان مواد معدنی و آلی را برقرار کردیم.
این محقق اساس ارزیابی محصول نهایی را استاندارد تعریف شده آمریکا ذکر کرد و یادآور شد: محصول نهایی تولید شده از سوی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران از لحاظ کلینیکی و از سوی پژوهشگاه پلیمر و پترشیمی از لحاظ خواص فیزیکی و استانداردها تاییدیه دریافت کرد.
توپچی با بیان اینکه در فاز پایلوت تولید شده است، خاطر نشان کرد: بر اساس تاییدیه‌هایی که برای این محصول دریافت شد اقدام به دریافت مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تولید کردیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا