اخبار

انجمن ملي پلاستيك براي پايين نگه داشتن تعرفه هاي صادراتي تلاش كند

بسپار به نقل از وب سایت انجمن ملی می نویسد، مهمترین پارامتر در سال 94 برای فعالان صنعت پلاستیک که باید به آن توجه داشته باشند نرخ ارز است. هم اکنون نرخ ارز با زمان سال قبل تغییر معناداری ندارد و چشم انداز هم با توجه به مذاکرات هسته ای، این است که ارز تا پایان سال (94) نوسان قابل توجهی نخواهدداشت.

عصر روز گذشته (سه شنبه 15 ارديبهشت 94) جلسه تحليل شرايط صادرات محصولات پلاستيكي در سال 94 به همت كميسيون صادرات انجمن ملي صنايع پلاستيك ايران با حضور بيش از 80 شركت كننده در مركز همايش هاي رازي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي انجمن ملي صنايع پلاستيك ايران، در اين جلسه كه با استقبال چشمگير فعالان صنعت و شركت هاي صادركننده مواجه شد، دكتر توفيقي، مشاور كميسيون صادرات انجمن ملي صنايع پلاستيك ايران در سه بخش به تحليل شرايط محصولات پلاستيكي بر اساس كدهاي كتاب تعرفه پرداخت.
آن چه پيش رو داريد گزارش خلاصه اي است از مباحث اين جلسه. علاقه مندان براي دريافت رايگان سي دي تصويري اين برنامه، مي توانند عدد 3 را به شماره 3000191988 ارسال كنند.

دکتر توفیقی بحث پيرامون تحلیل شرایط صادرات محصولات پلاستیکی را در سه سرفصل ارائه کرد.

وي ابتدا قلمرو بحث را تعيين كرد، سپس اقتصاد ایران در سال 94 و تأثیرات آن بر تقویت و عدم تقویت صادرات محصولات تحليل كرد و در پايان به بررسي بازارهای هدف صادرات محصولات پلاستيكي ايران بر اساس چرایی انتخاب این پنج بازار پرداخت.

وی فصل 39 کتاب تعرفه ها از کد 3901 تا 3926 را قلمرو بحث دانست و پیشنهاد کرد تولیدکنندگان و صادرکنندگان اطلاعات خود از کتاب تعرفه و نظام تعرفه بندی را افزایش دهند. از کد 3901 تا 3914 مربوط به اَشکال ابتدایی شامل مواد اولیه و از کد 3915 تا 3926 مربوط به مصنوعات و محصولات پلاستیکی است.

توفیقی میزان صادرات ایران طی سال93 در فصل 39 را نزدیک 5 میلیارد دلار دانست و گفت: در همین زمان یک میلیارد و 779 میلیارد دلار واردات در این فصل انجام شده است. وی بیشترین محصول صادر شده را پلی اتیلن و مهم ترين بازار هدف اين محصول را کشور چین اعلام کرد.

وی افزود: هیچ رقم بالای 150 میلیون دلار در حوزه محصولات پلاستیکی به بازارهای هدف نداشته ایم و همه ارقام بالای 150 ملیون دلار مربوط به مواد 3901 تا 3914، یعنی همان مواد اولیه است.

مشاور کمیسیون صادرات انجمن ملی پلاستیک اظهار داشت: در دسته بندی دوم که شامل مصنوعات و محصولات پلاستیکی است، اقلام پلاستیکی آشپزخانه بیشترین سهم را در صادرات محصولات پلاستیکی داشته است.

نرخ ارز؛ مهمترین پارامتر سال 94
توفیقی در بخش دوم بحث خود به شرایط اقتصاد ایران پرداخت و گفت: مهمترین پارامتر در سال 94 برای فعالان صنعت پلاستیک که باید به آن توجه داشته باشند نرخ ارز است. به گفته وی هم اکنون (اردیبهشت 94) نرخ ارز با زمان سال قبل (اردیبهشت 93) تغییر معناداری ندارد و چشم انداز هم با توجه به مذاکرات هسته ای، این است که ارز تا پایان سال (94) نوسان قابل توجهی نخواهدداشت، البته دولت نیز علاقه ای به کاهش نرخ ارز ندارد.

این كارشناس مسائل صادرات گفت: دولت در 32 سه روز کاری سال 94 به صورت پیوسته نرخ ارز مبادله ای را افزایش داده و نرخ ارز مبادله ای هم اکنون به 2870 تومان رسیده است و علاقه مند است ارز را تک نرخی کند که البته این یک پیش بینی است.

قیمت در بازارهای هدف و شاخص بهای تولیدکننده
توفیقی در تشریح سایر شاخص های مهم که باید مورد نظر صادرکنندگان قرار گیرد گفت: در کنار نرخ ارز دو پارامتر دیگر را هم باید مد نظر قرار داد؛ قیمت در بازار هدف و شاخص بهای تولید کننده در داخل ایران که شامل دستمزد، مواد مستقیم و هزینه های سربار است.

به گفته توفیقی مطابق آمار منتشر شده توسط مرکز آمار، نرخ تمام شده محصولات پلاستیکی در 3 ماهه چهارم سال 93 نسبت به سه ماهه سوم 2.1 درصد کاهشی است اما سرجمع شاخص بهای تولیدکنده ایران در سال 93 نسبت به قبل 14.8 درصد مثبت است

وی افزود: اگر سراغ دستمزد و مواد اولیه و هزینه های سربار برویم هزینه دستمزد 14 درصد افزایش پیدا کرده و هزینه های سربار افزایشی است و معدل تفاضل نرخ ارز، تفاضل نرخ تمام شده تولید کننده ایران را پوشش نمی دهد.

توفیقی با اشاره به شاخص سوم که در اقتصاد داخلی ایران مهم است گفت: شرایط عمومی کسب و کار نسبت به پارسال بهتر است، ضمن اینکه وزیر اقتصاد در خصوص اجرای 10 ابر پروژه در سال 94 اعلام کرده که با اجرای آن ها در سال 94 آثار این نتایج در اقتصاد ایران دیده خواهد شد.

توسعه و تسهیل تجارت فرامرزی با ایجاد پنجره واحد تجاری، بهبود محیط کسب و کار، متوازن سازی و روزآمد سازی نظام تأمین مالی کشور و سهولت بخشی و شفافیت نظام جامع مالیاتی، 4 ابرپروژه از 10 ابرپروژه وزیر اقتصاد بود که توفیقی به تبیین خلاصه آن ها پرداخت.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: وزیر (اقتصاد) می گوید قصد دارد شاخص تجارت فرامرزی (در بین کشورهای دنیا) را تا پایان سال 94، به 100 برساند در حالی که این رتبه هم اکنون 134 است.

به گفته توفیقی اگر نظام های تأمین مالی توسعه یافته شود صاحبان سرمایه از طریق پذیره نویسی در بورس، صاحبان صنعت با صاحبان سرمایه لینک می شوند و بر اساس ریسک و بازدهی به توافق برسند که ابزارهایی که این دو نهاد (تولیدکننده و صاحبان سرمایه) را به هم وصل می کند در اقتصادهای پیشرفته وجود دارد.

توفیقی گفت: اقتصادی توسعه یافته است که نهادها و ساز وکارهای دیدن این دو را در نظام اقتصادی فراهم کرده باشد.

وی مهم ترين ویژگی های بارز اقتصادهای نوظهور مثل هند، روسیه، مکزیک، برزیل و آفریقای جنوبی را نهادهاي با ساختار پيشرفته ارتباط صاحبان سرمايه و توليدكنندگان دانست و از مديران صنايع خواست این مطالبه را از مسئولين داشته باشند و در همه جلسات با مقامات کشور دنبال کنید که ساز و کارهای تأمین مالی فرسوده و ناکارآمد است و تاوان آن را در هزینه ها، تولیدکننده می دهد.

توفيقي پارامتر بعدی را سهولت بخشی نظام جامع مالیاتی دانست و گفت: نرخ مالیات وارد بر 25 درصد، نرخ بالایی است در حالي كه بايد اين نرخ بسته به نوع درآمد شركت ها و افت و افزايش آن متغير باشد اما نرخ ماليات براي همه يكسان است.

انجمن ملي پلاستيك اصلاح نظام تعرفه گذاری را در دستور کار قرار دهد
مشاور كميسيون صادرات انجمن ملي پلاستيك گفت: در سرفصل تحلیل شرایط اقتصاد داخل باید به شرایط واردات کشور بپردازیم. وي با طرح اين پرسش كه واردات ایران در سال 94 با 93 چه تفاوت هایی دارد اظهار داشت: یکی ازاقدامات، کاهش تعداد طبقات تعرفه است.

به گفته توفيقي تعداد طبقات تعرفه واردات در سال 94، 10 طبقه شده است در حالی که در سال 93 تعداد اين طبقات 14 بوده است و الگوی متوسط تعرفه کل در سال 94 نسبت به 93 افزایشی است.

عراق مهم ترين بازار صادراتي محصولات پلاستيكي در سال 93
دكتر توفيقي با مبنا قرار دادن گروه كالايي با كد 3915 تا 3926 در كتاب تعرفه ها (مصنوعات پلاستيكي) گفت: در این گروه از رديف هاي تعرفه عراق اولین بازار صادراتی ایران است.

عراق بزرگترین واردكننده مصنوعات پلاستیکی است از ايران است كه بعد از صدام،‌ حاكم آمريكايي، عراق را به عنوان منطقه آزاد معرفی کرد و يك نظام تعرفه اي 5 تا 25 درصدي براي واردات اين كشور اعلام شد.

وي افزود: برآورد ما این است که نظام جدید تعرفه ای عراق به زودی انجام می شود و در حوزه صادرات از حالا اگر توليدكنندگان ايراني وارد مذاکره می شوند شرایط تعرفه جدید را هم باید در قراردادها لحاظ کنند. اگر گمرک عراق 15 درصد عمل کند هزینه ها 10 درصد افزايش پيدا می کنند.

بالاترین رقم صادرات محصولات پلاستیک در سال 93 تعرفه 2490 وسایل خانگی با 125 میلیون دلار ارزش از ایران به عراق است. از مجموع 40 ميليارد دلار واردات عراق در سال 93، 6 ميليارد دلار اين واردات از ايران بوده كه حدود 15 درصد كل واردات كشور عراق است.

به گفته توفيقي کشور عراق در سال 93، یک ميليارد و 401 میلیون دلار مواد و محصولات پلاستيكي از مجموع 6 میلیارد دلار وارد كرده است كه سهمي از آن را همين اعضاي حاضر در جلسه به عراق صادر كرده اند.

بر اساس اين اعداد، در تمام مراودات بين دو كشور ايران و عراق، بايد يك نفر از انجمن ملي پلاستيك نيز حاضر باشد چرا كه یک چهارم صادرات ایران از محصولات فصل 39 است و عراق شرکت های ایرانی در فصول مصنوعات 572 میلیون دلار صادرات به عراق داشته اند.
به گفته توفيقي یکی از مأموریت های انجمن باید این باشد که تعرفه حداقل پایین باشد. رقبای ایران در صادرات محصولات فصل 39 به عراق، ترکیه، چین، اردن، مصر و عربستان هستند.

تركمنستان دومین بازار صاراتی محصولات پلاستيكي ايران

مشاور كميسيون صادرات انجمن ملي پلاستيك ايران گفت: ما با ترکمنستان 4 سال است توافق تهاتر داريم كه کالا بدهیم و بهای کالای صادراتی آن را از داخل كشور دريافت كنيم.

وي افزود: یکی از کارهایی که می توان انجام داد ظرفیت ترکمنستان با استفاده از مكانيزم تهاتر است كه کمتر فعال اقتصادی از ظرفیت ترکمنستان استفاده كرده است و انجمن می تواند از ظرفیت های تهاتر در ترکمنستان استفاده کند.

به گفته توفيقي عمده صادرات محصولات پلاستيكي ايران به تركمنستان لوله و شلنگ های سخت با ارزش 53 ميليون و 561 هزار دلار بوده است.

توفيقي اظهار داشت هر ساله سازمان توسعه تجارت نمایشگاهی در عشق آباد برگزار مي كند كه انجمن یا شرکت ها مي توانند در اين نمايشگاه شركت كنند.
وي در تشريح شركاي اقتصادي تركمنستان گفت: اولین شریک اقتصادی در صادرات کالا به ترکمنستان ترکیه است كه سهم 25 درصدي دارد، شریک دوم روسیه با 17 درصد، چین با 15 و ایران هم 10 درصد در بازار ترکمنستان سهم دارد.

افغانستان؛ سومين بازار بزرگ صادراتي محصولات پلاستيكي ايران

دكتر توفيقي سومین بازار بزرگ صادرات محصولات پلاستیکی ایران را افغانستان دانست و گفت: مجموع واردات افغانستان: 7 ميليارد دلار بوده است كه 2.5 میلیارد آن متعلق به ایران است يعني سهم 34 درصدي از كل واردات.

به گفته توفيقي عمده محصولات صادراتي به عراق، غذایی، شوینده ها و … بوده است. وي افزود: موقعیت ممتازی در افغانستان داریم: اشتراکات زبانی و فرهنگی و مهم تر اينكه برخي بازرگانان افغاني ریسک ها را خودشان قبول می کنند و خود اقدام به حمل محموله هاي خود از مرزها مي كنند.

مشاور كميسيون صادرات انجمن ملي پلاستيك گفت: ایران در سال گذشته 165 ميليون 143 هزار دلار محصولات پلاستیک به افغانستان صادر كرده است و جایگاه اول را در اين محصولات ایران به خود اختصاص داده است.

پاكستان؛ بازار مغفول براي محصولات ايراني

دكتر توفيقي در ادامه پاکستان بازار چهارم محصولات پلاستيكي ايراني دانست و گفت: اين بازار هميشه از ديد توليدكنندگان ايراني مغفول مانده است. موافقت نامه تجارت ترجیحی ايران و با پاكستان از سال 1385 لازم الاجراست و بايد به اندازه بازار كشور پاكستان توجه داشته باشيم.

وي افزود: پاکستان با 182 ميليون نفر پرجمعیت ترین کشور همسایه است و در سال 2013، به ميزان 43 ميليارد دلار کالا وارد کرده است اندازه بازار وارداتی پاکستان است. در فصل 39 کل واردات پاكستان يك میلیارد 560 میلیون دلار بوده است در حالی که کل صادرات ایران کل فصل 39 فقط 60 میلیون دلار بوده است.

توفيقي تصريح كرد بايد ديد موانع ورود به بازار پاكستان چيست و اين موانع را با كمك دستگاه هاي ذيربط مثل وزارت امور خارجه از پيش رو برداريم.

تركيه؛ رقيب جدي ايران

توفيقي در ادامه به بازار تركيه اشاره كرد و گفت: تركيه بازار هدف صادرات مصنوعات پلاستیکی ایران نیست اما انتخاب آن براي اين جلسه به خاطر شرایط ویژه اين كشور است.

وي افزود: ترکیه در سال 2013، 200 میلیارد دلار از دنیا واردات داشته و در مقابل 130 ميليارد واردات، 70 میلیارد دلار تراز تجاری منفي دارد. شاید به این نتیجه برسیم که با واردات 200 میلیارد دلاری و صادرات 130 ملیارد دلاری تراز تجاری در وضعیت اقصاد کشور گویا نیست و کامل نیست.

مشاور كميسيون صادرات انجمن ملي اظهار داشت: وقتی تراز تجاری ترکیه را می بینیم ترکیه 30 میلیارد دلار از گردشگری سود دارد و 20 میلیارد سرمایه مستقیم خارجي از نهادهای مالی پول جذب كرده است و از سوي ديگر ترکیه 80 میلیارد دلار واردات تركيه محصولات صنعتي بوده، 50 ميليارد سوخت و معدنی و 40 ميليارد محصولات شیمیایي و سلولوزي.

واردات ترکیه در فصل 39 ، 475 ميليون دلار بوده و رقباي عمده ايران در صادارت مصنوعات به تركيه، در حوزه مصنوعات آلمان و در حوزه مواد اوليه عربستان بوده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا