اخبار

امضای تفاهمنامه همکاری اقتصادی سازمان صنایع کوچک ایران و ترکیه

بسپار می نویسد، تفاهمنامه همکاری مشترک ایران و ترکیه با هدف بهبود همکار‌ی‌های اقتصادی و تجاری میان صنایع کوچک دو کشور و بهبود رقابت پذیری آنها در بازارهای جهانی منعقد شد.
روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اعلام کرد این تفاهمنامه در جریان سفر اردوغان رییس جمهور ترکیه به ایران که رجب بیچر رییس سازمان توسعه صنایع کوچک و متوسط ترکیه نیز وی را همراهی می کرد منعقد شد.
سید محمد علی سید ابریشمی، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در حاشیه مراسم امضای این تفاهمنامه گفت: ایران آمادگی دارد فضا را برای حضور فعالان اقتصادی کشور ترکیه در شهرک‌های صنعتی آماده کند.
وی با تأکید بر لزوم افزایش حجم مبادلات اقتصادی بین دو کشور گفت: روسای جمهور دو کشور برنامه ریزی کردند تا با افزایش همکاری ها، حجم مبادلات اقتصادی از 13 میلیارد به 30 میلیارد دلار در سال 2015 برسد.
وی گفت: ترکیه در خصوص حمایت از واحدهای صنعتی کوچک برنامه های موفقی را تجربه کرده است و ما امیدواریم در سایه گسترش همکاریها بتوانیم از تجربیات موفق ترکیه در زمینه تأمین زیرساختهای صنعتی و برنامه های حمایتی آن سازمان بهره مند شویم.
سید ابریشمی ایجاد شهرک مرزی مشترک با ترکیه را تجربه ناموفقی عنوان کرد و گفت: ساخت این شهرک با مشکلاتی مانند مشخص نبودن رژیم حقوقی، قیمت انرژی و نحوه رفت و آمد سرمایه گذاران روبرو بود و باعث شد که این تجربه به نتیجه نرسد.
سید ابریشمی حضور برخی کشورها نظیر چین در شهرکهای صنعتی سایر کشورها را تجربه موفقی برشمرد و خاطر نشان کرد:در حال حاضر کشور چین باسایر کشور ها قرارداد همکاری منعقد کرده و با در اختیار گرفتن زمین مورد نیاز در آن کشور شهرک صنعتی ایجاد می کند و سرمایه گذاران چینی می توانند با سهام 100درصد و یا سرمایه گذاری مشترک با فعالان اقتصادی آن کشور به فعالیت تولیدی بپردازند.
معاون وزیر صنعت ،معدن و تجارت در ادامه ضمن استقبال از حضور سرمایه گذاران خارجی در کشور افزود: ایران آمادگی دارد تا زمینه را برای حضور فعالان اقتصادی کشور ترکیه در شهرکهای صنعتی فراهم کند.
وی با تأکید بر همکاری مشاوران طرف ترک برای کار مشترک با مشاورین ایرانی افزود: ما علاقمند هستیم که مشاوران ترکیه ای در شهرکهای فناوری و مراکز خدمات کسب و کار ایران حضور یافته و همکاری مشترکی بین مشاوران ما و مشاوران ترکیه شکل بگیرد تا تولیدکنندگان ایرانی بتوانند از خدمات نرم افزاری آنان بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه فعالیت زیادی بین دو سازمان طی سالهای گذشته صورت نگرفته است،گفت: با انعقاد این تفاهمنامه امیدواریم شاهد افزایش همکاریها در زمینه های مختلف اقتصادی باشیم. برای این منظور فعالیتهایی در حوزه پوشاک، البسه چرمی، توسعه سایت صنایع کوچک، صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک، تعریف پروژه های مشترک، انتقال تجربه در زمینه شهرکهای صنعتی وجذب سرمایه گذاران ترکیه ای مطرح و عملیاتی شدن تفاهمنامه از طریق پیاده سازی موارد فوق به انجام برسد.
رجب بیچر رییس سازمان توسعه صنایع کوچک و متوسط ترکیه نیز در این مراسم با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری مشترک بین دو کشور، رابطه ایران و ترکیه را صرفاً اقتصادی ندانست و گفت: ما همسایه های خوبی هستیم و رابطه برداری داریم که این برادری می تواند به افزایش روابط تجاری واقتصادی منجر شود.
رییس سازمان توسعه صنایع کوچک و متوسط ترکیه در ادامه تصریح کرد: همچنین این همکاریها می تواند به انتقال تجربیات بین دو کشور در یک رابطه برد-برد منتهی شود.

وی از توسعه همکاریهای اقتصادی بین دو کشور به ویژه در بخش صادرات نیز استقبال کرد و گفت: ما حاضر هستیم تجربیات خود را در اختیار دوستان ایرانی قرار دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا