اخبار

افزايش عمر قطعات پزشكي با توليد نانولايه‌هاي ضدسايش و خوردگي در كشور

بسپار می نویسد، محققان پژوهشگاه علوم و فناوري رنگ، موفق به توليد لايه‌هاي نازک نيتريدي و اکسيدي نانوساختار با نقطه ذوب و سختي بالا شدند.
به گزارش سرويس فناوري ايسنا، لايه‌هاي نازک ضد سايش و ضد خوردگي مي‌توانند با قرار گرفتن بر سطوح در معرض سايش از خوردگي آنها جلوگيري کرده و عمر قطعات را افزايش دهند. اين لايه‌ها در صنعت پزشکي و شيميايي و پالايشگاهي و هوافضا کاربرد دارند.
محققان پژوهشگاه علوم و فناوري رنگ، لايه‌هاي نازک نيتريدي و اکسيدي نانوساختار توليد کرده‌اند که داراي نقطه ذوب بالا بوده و مقاومت آن‌ها در برابر اکسايش و سايش بالاست و از سختي بالايي هم برخوردارند. مجموعه اين خصوصيات به ايجاد زمينه وسيعي از کاربرد اين مواد در صنعت منجر شده است.
دکتر خمسه، محقق اين طرح گفت: از اين نانولايه مي‌توان در تيغه‌هاي جراحي و پيل سوختي استفاده کرد. البته به گفته وي اين طرح هنوز به مرحله صنعتي سازي نرسيده‌ و تنها يک طرح آزمايشي در خصوص کاربرد آن در پيل‌هاي سوختي انجام شده است.
پيل‌هاي سوختي در شرايط شيميايي سختي کار مي‌کنند و در قطعاتي از آن که در معرض خوردگي قرار دارند از سراميک استفاده مي‌شود که به دليل گران قيمت بودن صرفه اقتصادي ندارد؛ اما با پوشش دادن قطعات ارزان قيمت فلزي در معرض خوردگي با اين لايه‌ نازک مي‌توان عمر مفيد پيل را افزايش داد، ضمن اينکه در هزينه‌ها نيز صرفه‌جويي زيادي خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا