اخبار

اعضای هیات مدیره جدید انجمن تولیدکنندگان مستربچ ایران انتخاب شدند

خبرنگار بسپار می نویسد، صبح امروز مجمع عمومی عادی نوبت اول انجمن تولیدکنندگان مستربچ ایران، برای تعیین اعضا جدید هیات مدیره و بازرس در پژوهشگاه پلیمر برگزار شد.

ابتدا مهندس کریمی مشاور انجمن در مسائل مرتبط با وزارت صنایع و گمرک که سابقه معاونت در وزارت صنعت و معدن را دارد، در زمینه مطرح کردن پیشنهادات به دستگاه های اجرایی مرتبط و رسیدن به نتیجه صحبت کرد.
وی با اذعان به اینکه این روند متکی به چابکی و پویایی شرایط کاری در انجمن است، شفاف بودن مسیرهای ورود و خروج اطلاعات در انجمن را شرط چابکی دانست و از اعضا خواست با ارائه اطلاعات شفاف واحدهای تولیدی خود در جمع آوری آمار مورد نیاز به انجمن کمک کنند.

وی ادامه داد این آمار محرمانه، به صورت کلی استفاده شده و پس از تجزیه و تحلیل به مراجع ذیربط پیشنهادات خود را اعلام خواهیم کرد. برنامه ریزی برای صادرات به کشورهای هدف، استفاده از ظرفیت های آزاد شده پس از لغو تحریم ها، تعیین نماینده در شورای گفت و گوی دولت و اتاق بازرگانی، برندسازی محصولات تولیدی در بازار داخل و منطقه ای و جهانی، بخشی از اهداف بلند مدتی بود که کریمی به آن ها اشاره کرد. وی رسیدن به این اهداف را منوط به ارائه آمار صریح و شفاف توسط شرکت های تولیدی عضو دانست و گفت، این اهداف اولویت بندی خواهند شد و سپس برای رسیدن به جایگاه و ظرفیت لازم برای حضور در مراجع مختلف و برقراری ارتباط منطقی با این مراجع، نظام کاری خود را آغاز خواهیم کرد.

وی همچنین گفت، بخشی از ردیف های تعرفه مستربچ در گروه کالایی خود ( گروه 4 یا 5) مشمول ارز واسطه ای است اما با تلاش انجمن 60 تا 70 درصد کالاها در ردیف ارز متقاضی قرار گرفته و یا در حال قرارگرفت هستند. برای سایر کالا ها نیز تلاش می کنیم تا این امر محقق شود. از طرفی اگر یک واحد تولیدی نیازمند ماده ای باشد که در گروه 11 است (واردات ممنوع)، با درخواست انجمن کمیته ای در وزارت خانه این موضوع را بررسی خواهند کرد و در موارد خاصی این کالا برای واحد تولیدی موردنظر وارد خواهد شد.

سپس مهندس کوشکی در رابطه با اولین کنفرانس مستربچ و کامپاند که به همت انجمن برگزار خواهد شد گفت، مهلت ارسال چکیده مقالات انتهای شهریور و آبان ماه نیز زمان ارسال کامل مقالات است. دکتر پیروزفر نیز پیشنهاد کرد موضوع کنفرانس جزئی شود و تمرکز یا بر مقالات علمی و ارتباط با دانشگاه ها و یا مقالات صنعتی و ارتباط با شرکت های بزرگ باشد تا زمینه موفقیت در اولین دوره این کنفرانس فراهم شود. وی ادامه داد ما تجربه ده ساله ISPST را داریم که مقالات صرفا آکادمیک شده اند و شنونده های خاصی دارند.

کوشکی در پاسخ گفت که شورای سیاست گذاری هم از دانشگاه و هم از صنعت عضو دارد و تنها به سمت دانشگاه نیست. وی افزود در همین چند هفته چندین چکیده به دست ما رسیده و شروع خوبی داشته ایم.
پس از انتخاب احمدی، کاظم ظهیری، طالقانی و کوشکی به عنوان اعضای هیات رییسه، جلسه مجمع رسما آغاز شد. ظهیری گزارش هیات مدیره را قرائت کرد و گفت، وقتی تصمیم برای تاسیس انجمن گرفتیم کسی شناختی نداشت اما توانستیم کلمه مستربچ و کامپاند را جا بیاندازیم. 17 نفر موسس انجمن بودیم و اکنون 50 کارخانه که همگی ثبتی و رسمی هستند عضو انجمن هستند. وی با بیان اینکه 6 اسفند 91 تاریخ تشکیل انجمن بوده اعلام کرد که تا امروز 43 جلسه برگزار شده است. بخشی از فعالیت های صورت گرفته بدین شرح است:

برگزاری کلاس های فنی و آموزشی برای ارتقای سطح مستربچ در کشور، معرفی انجمن به نهادهای دولتی و خصوصی، حضور درخشان در ایران پلاست 93، انتشار کتاب مستربچ در سال 93 و تبدیل تعرفه های مستربچ و کامپاند به ترتیب به 15 و 10 درصد. وی افزود با تک نرخی شدن ارز، به منظور رقابت با کالاهای خارجی تعرفه ها را کاهش خواهیم داد.

پس از قرائت گزارش مالی، مهندس فرهاد بهشتی بازرس انجمن، صورت های مالی را تایید و این گزارش با اکثریت آرا تصویب شد. روزنامه اطلاعات نیز به عنوان روزنامه کثیر الانتشار انجمن انتخاب شد.

پس از برگزاری انتخابات نتایج زیر بدست آمد:

کل آرا 17 رای

اعضای جدید اصلی هیات مدیره :

1- مهندس محسن هنریان از پویا پلیمر تهران
2- مهندس عباس موید از آمیزه های پلیمری ابهر

علی البدل

مهندس نریمان صادقی از پادنا پلیمر
مهندس محمود مفیدی از تعاونی تولید معصوم

بازرس:
مهندس بهشتی از ایران دیبا

شایان ذکر است به دلیل برابر بودن آرا مهندس موید و مهندس صادقی بار دیگر بین این دو نفر انتخابات انجام شد.
همچنین با رای اعضا حق عضویت از 500 هزار تومان به 1 میلیون تومان افزایش یافت. اعتراض مهندس سفید آبی به نداشتن حق رای و بیشتر بودن حق عضویت اعضای وابسته نسبت به اعضای اصلی انجمن از اتفاقات جلسه بود. بنابراین مهندس پور قاضی پیشنهاد برابر شدن حق عضویت اعضا اصلی و وابسته را ارائه کرد که اعضا موافقت خود را اعلام و این موضوع تصویب شد.

در انتهای جلسه نیز با پیشنهاد مهندس پورقاضی اعضا نظرات و پیشنهادات خود برای پیگیری در انجمن بیان و در این باره گفت و گو کردند.

دکتر پیروزفر با بیان اینکه پس از لغو تحریم ها و تک نرخی شدن ارز دیگر دغدغه ارز و مبادله ای را نخواهیم داشت گفت، سساست گذاری انجمن امسال باید متفاوت از سال قبل باشد تا در برابر هجوم شرکت های خارجی راه حلی داشته باشیم.

مهندس پورقاضی نیز گفت، پیش بینی می شود که ارز به زودی تک نرخی شود البته ممکن است این زمان 5-6 ماهه باشد. موضوع دیگری که در جریان است خروج از بورس پلیمرهاست، که هم پتروشیمی ها علاقه مند به این موضوع هستند و هم وزیر موافق است.

قانون رفع موانع تولید تصویب شده که نکات خوبی دارد. مثلا روی صادرات مواد با ارزش افزوده کم عوارض صادراتی گذاشته شود. بحث قرارگیری پلیمرها در این دسته مطرح هست. همچنینی بحث مالیات با نرخ صفر برای بعضی از صنایع نیز مطرح شده است. باید هیات مدیره انجمن پیش از تصویب آیین نامه های قانون رفع موانع تولید نظر دهند چون پس تصویب آیین نامه تغییر بسیار مشکل است.

کوشکی نیز با بیان اینکه تعریف شفافی از تعرفه کامپاندها وجود ندارد گفت، اولین قدم برای رفع این موضوع استفاده از مهندس کریمی به دلیل شناخت خوب ایشان در مورد این خلاء ها، به عنوان مشاور انجمن بود.تلاش داریم برای کامپاندها تعرفه 8 رقمی تعریف شود اما برای تعریف این کدها نیاز به آمار دقیقی از ظرفیت اسمی و واقعی، میزان مصرف و صادرات .احدهای تولید داریم. وی همچنین براساس سایت گمرک اعلام کرد که در دوماهه اول سال در کل فصل 39، 160 میلیون تن پلاستیک و محصولات پلاستیک وارد ایران شده است و گفت باید توجه بیشتری داشته باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا