اخبار

از ایران پلاست: شعری مقدم آینده صنعت پتروشیمی را پروپیلن محور خواند

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه ایران پلاست نهم که صبح امروز سوم مهرماه در محل سالن خلیج فارس واقع در محل دایمی نمایشگاه های تهران برگزار شد، سخنرانی کرد. متن کامل این سخنرانی را در زیر می خوانید:
با سلام و عرض صبح بخیرو خیرمقدم خدمت حضار گرامی، عالیجنابان، میهمانان عالیقدر،
تشکر می کنم از حاضرین محترم علی‌الخصوص جناب آقای مهندس زنگنه وزیر محترم نفت، جناب آقای مهندس نعمت‌زاده وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت،که بنیان گذار نمایشگاه ایران پلاست هستند.
و همچنین دیگرصاحب منصبانِ عاليرتبه و میهمانان عالیقدرِ داخلی و خارجی که با پذیرشِ دعوت ما و حضورِشان موجب رونق و شکوه هرچه بیشتر این همایش شده اند.
خانم‌ها و آقایان،
امسال این نمایشگاه در حالی برگزار می گردد که در آستانه ” پنجاه سالگی صنعت پتروشیمی” ایران قرار داریم. صنعتی که به واقع در روزهای آغازین تولد و پیدایش خود با تولید اندكي كود هاي ازته اوره و نيترات آمونيم به شدت تحت الشعاع تولید “نفت خام” قرار داشت، ولي امروز به عنوان یکی از صنایع پیشتاز و راهبردی کشور محسوب می گردد.
در گذشته کمتر کسی تصور می کرد که در طول نیم قرن محصولات این صنعت پیشرفته تبدیل به یکی از ستون های اقتصاد کشور شود و بازارهای جهان را از آفریقا، اروپا و آسیای جنوبی به تسخیر خود در آورد.
از سوی دیگر، بیش از 30 هزار واحد پایین دستی در کشورمان دریافت کننده محصولات پتروشیمی هستند که این خود نشاندهنده حضور این صنعت بعنوان “موتور محرکه اقتصاد” در جهت افزایش تولید، اشتغالزایی و در عین حال تولید ناخالص ملی می باشد.
صنعت پتروشیمی ایران طی 50 سال گذشته در چند مرحله توسعه یافته است . در یکی از این مراحل توسعه كه مي توان آن را”جهش دوم “ناميد . گاز طبیعی همراه با اتان توانسته است بعنوان خوراک اصلی، جاي نفتا و هيدرو كربور هاي مايع گرانتر را بگيرد و با ایجاد ارزش افزوده بالا تحول عظیمي را در تولید پلي الفین ها ایجاد نماید.
تولید انواع پلیمرها با فن آوری نوین و با استفاده از خوراک گازي توانسته است در کمتر از دو دهه تبدیل به یکی از پایه های اقتصاد کشور گردد. احداث بسیاری از واحدهای پایین دستی که از انواع پلیمرها ي توليدي در كشور بعنوان خوراک استفاده می نمایند و عدم نياز آنان به محصولات وارداتی از جمله آثار درخشان و ارزنده این “جهش دوم”می باشد. در عین حال رشد صادرات محصولات پلیمری در افزایش صادرات غیر نفتی ،تاثیر چشمگیری داشته که این امر بازارهای جهانی را متوجه محصولات پلیمری ایران نموده است.
خانم‌ها و آقایان،
شركت ملي صنايع پتروشيمي در نظر دارد در برنامه توسعه جديد خود تحت عنوان “جهشي ديگر” تكنولوژي تبديل گاز متان به الفين ها را بشدت مورد حمايت قرار دهد و در ترويج آن بكوشد. با احداث مجتمع هاي مورد نظر در برنامه ششم، کشورايران بطور قطع ، تبديل به يك بازيگر مهم در عرصه توليد محصولات پليمري خواهد شد
در حال حاضر ظرفیت اسمی تولید انواع محصولات پلیمری صنعت پتروشیمی كشور بیش از 7 میلیون تن می باشد که سهم ایران از ظرفیت تولید محصولات پلیمری در خاورمیانه را به 8/21 درصد و در بازار جهانی به1/2درصد می رساند.
درسال جاری مجموع تولید محصولات پلیمری مجتمع های پتروشیمی5/6 میلیون تن می باشد که طبق برنامه ریزی های صورت گرفته با اجرای 27 طرح پلیمری در ماهشهر، عسلویه و سایر مناطق کشور با مجموع ظرفیت نزدیک به 6 میلیون تن در سال، قطعاً شاهد رونق دوباره صنايع پایین دست خواهیم بود که این امر، از اهداف اشتغالزایی و افزايش تولید ناخالص ملی در دولت “تدبیر و امید ” است.
در این میان، نمایشگاه بین المللی ایران پلاست، بعنوان یکی از رویدادهای مهم در بازار محصولات پلیمر ی جهان ، نشاندهنده رشد و توان داخلی صنعت پتروشیمی در بخش های بالادست، پایین دست و در مباحث مرتبط با
فن آوری و بازار است. این رویداد موقعيتي ارزشمند برای تبادل اطلاعات در حوزه هاي تولید، فن آوری ، تجهیزات ، بازارهاي داخلی و صادراتی برای شرکت کنندگان است.
امید وارم كه نهمین دوره از نمایشگاه بین المللی ایران پلاست، همچون دوره های گذشته نيز با موفقیت و انبوهی ازتجربه ها برگزار شود و الگویی از همدلی و مشارکت موفق مجموعه شرکتهای پایین دستی پتروشیمی و صنایع پلیمری برای دوره های آتی باشد.
در پایان از تمامی دست اندرکاران، شرکت کنندگان و حاضران در نمایشگاه بین المللی “ایران پلاست” علی الخصوص همکارم جناب آقای زنوزی به پاس نقش بازر و مشارکت ارزشمندشان در برگزاری مطلوب این نمایشگاه کمال تشکر و امتنان را دارم .
از اینکه به عرایض اینجانب توجه فرمودید متشکرم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا