اخبار

از ایران پلاست: رونق نمایشگاه و اعتبار آن در گرو ثبات و آرامش در کشور و منطقه است

شهروز ضرابیها، مدیرعامل شرکت مپ متولد سال 1349 و از نیروهای متخصص و جوان صنعت پلیمر به شمار می آید. وی دانش آموخته رشته مهندسی مکانیک (طراحی جامدات ) است و کارشناسی ارشد رشته EMBA را از سازمان مدیریت صنعتی دریافت کرده است. وی در گفت و گو با بسپار ناشر رسمی روزنامه ایران پلاست از تاریخچه تاسیس این شرکت گفت: شرکت مپ در سال 1346 توسط آقای محمد ضرابیها تاسیس و از ابتدا با هدف تولید قطعات صنعتی تزریقی پلاستیک کار خود را آغاز کرده است. در سوابق تولید شرکت، تولید قطعات لوازم خانگی از جمله قطعات پلاستیکی مورد استفاده در یخچال، اجاق گاز، بخاری و … وجود دارد. در ادامه و با توسعه فعالیت ها تولید ظروف بسته بندی دارو و چاپ آنها را در دستور کار خود قرارداده ایم.
ضرابیها در ادامه افزود: از سال 1368 تا به امروز به عنوان یکی از حلقه های اصلی زنجیره تامین قطعات خودرو، تولید قطعات و مجموعه های خودرو را نیز به مجموعه تولیدات خود اضافه کرده ایم. ما جزء سازندگان گرید A گروه ایران خودرو هستیم و اکنون با حدود 170 نفر پرسنل کار آزموده و متخصص در تهران مشغول به کار هستیم. لازم به ذکر می دانم که شرکت مجهز به آزمایشگاه معتبر و مورد تایید در زمینه قطعات پلیمری و تست های مرتبط می باشد که در انجام برخی تست ها بعنوان آزمایشگاه مرجع معرفی شده است.
مدیر عامل شرکت مپ به محصولات این شرکت نیز اشاره می کند و می گوید: قطعات متعددی از خودرو های دنا، رانا، پژو 206 ، پژو پارس ، پژو 405 ، سمند و پراید جزء قطعات تامینی توسط این شرکت می باشد. قطعات جانبی موتور، قطعات تزئینی داخلی، قطعات بیرونی خودرو، قطعات و مجموعه های بدنه، قطعات و مجموعه های مکانیزمی خودرو نیز از دیگر قطعات تولیدی ما هستند، البته ما قطعاتی نیز برای صنایع غیر خودرویی می سازیم که شامل محصولات پلاستیکی مورد مصرف در صنایع بسته بندی و محصولات پلاستیکی مورد مصرف در صنایع پزشکی است.
وی در مورد نمایشگاه ایران پلاست می گوید: تا مرحله ایی که بتوانیم فرایند ثبت نام و جانمایی در نمایشگاه ها را به نحو مطلوب به اجرا بگذاریم فاصله داریم. به نظر می رسد که بررسی های اولیه جهت ایجاد زیر ساختهای ثبت نام اینترنتی بصورت جامع صورت نگرفته و نقاط ضعفی وجود داشته است. لازم به ذکر است که عدم هماهنگی بین تشکل ها هم تا حدی فرایند را با مشکلاتی مواجه نموده که بیشتر به محدودیت های محیطی و امکانات فیزیکی محل برگزاری ارتباط دارند.
امیدواریم تا در آینده با انجام امکان سنجی های دقیقتر و استفاده از تجربیات گذشته شاهد انجام این فرایند به طور مطلوب باشیم.
عضو هیات مدیره انجمن همگن پلاستیک تهران تحلیل جامعی نیز در خصوص اهمیت ایران پلاست برای ما دارد و می گوید: با توجه به وسعت و موقعیت جغرافیایی کشورمان و همچنین داشتن مرز زمینی با هفت کشور و بیش از 2400 کیلومتر مرز های آبی با کشورهای آسیای میانه و کشورهای عربی منطقه، نمایشگاه ایران پلاست می تواند جایگاه بسیار ویژه ایی داشته باشد و البته رونق نمایشگاه و اعتبار آن به ثبات و آرامش در حوزه های اقتصادی و سیاسی در کشور و منطقه نیاز دارد.
از آنجاییکه کشور در سالهای اخیر با رشد منفی در اقتصاد مواجه بوده است ، لذا صنایع بشدت نیازمند افزایش سرمایه گذاری صنعتی بوده تا از این طریق شرایط خام فروشی به حداقل ممکن برسد ، برگزاری اینگونه نمایشگاهها از جنبه بازدید کنندگان خارجی و خصوصا بازدیدکنندگان منطقه ایی، به غیر از توسعه بازارهای صادراتی می تواند در بخش جذب سرمابه گذاران خارجی نیز کمک کند.

طبق آمارهای بین المللی موجود، وضعیت حاکم بر محیط کسب و کار و حمایت از سرمایه گذاران خارجی در ایران مناسب نبوده و نیاز به توجه ویژه ایی دارد، معتقدم که ادامه شرایط موجود صنایع را وارد دوران افول پایدار خواهد کرد.
وی می افزاید: برای رونق نمایشگاه نیز باید با تمرکز و انجام مطالعات گسترده بر بازارهای هدف و کشورهایی که به لحاظ سیاسی و اقتصادی امکان همکاری بیشتری با آنها وجود دارد، نسبت به جذب مخاطبین مبادرت ورزید.
اضافه می کنم که داشتن تقویم دقیق کاری برای انجام امور از پایان دوره قبل تا دوره بعدی نمایشگاه تاثیر بسزایی در برنامه ریزی دقیق و انجام بموقع امور خواهد داشت، در غیر اینصورت فعالیت ها با اثربخشی مناسبی به انجام نخواهند رسید.
ضرابیها هدف از حضور مپ در این دوره نمایشگاه را ارایه توانمندیهای فنی مهندسی و تولیدی و توسعه بازارهای این شرکت معرفی می کند و می گوید: در خصوص اوضاع فعلی صنعت پلیمر می بایست اذعان نمود که شرایط حال حاضر به هیچ عنوان زیبنده کشور عزیزمان نیست، تلاش همه جانبه ایی در جهت اصلاح سیستم های بانکی ، تثبیت شرایط اقتصادی ، تغییر دیدگاه مردمی به سرمایه گذاری در صنعت و سرمایه گذار ، آرامش در شرایط سیاسی کشور و به حداقل رسانیدن تغییرات قوانین و مقررات، همگی از اقداماتی هستند که میتوانند به بهبود وضعیت صنعت کمک نمایند.
مادامی که تبیین اهداف مرتیط با توسعه صنعتی کشور اجرا نشود و موانع جدی و فلج کننده پیش روی صنعتگر برچیده نشود، همچنین اراده کافی در تقویت صنعت کشور نزد قوای سه گانه وجود نداشته باشد انتظار تغییر شرایط بسیار خوشبینانه است.
آگاه باشیم که هیچ کشور و دولتی تمایل به رفع مشکلات صنعت و اقتصاد ایران ندارد و این تنها به عزم ملی نیازمند است.
به امید بهروزی صنعت کشور

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا