اخبار

احسان منشی: چین به مرور به اروپایی ها نزدیک می شود

بسپار می نویسد، چاینا پلاس بزرگترین رویداد نمایشگاهی صنعت پلاستیک آسیا و دومین نمایشگاه صنعت پلاستیک دنیا است که سالانه در چین برگزار می شود. چاینا پلاس 2015 از 20 تا 23 ماه می میلادی مطابق با 30 اردیبهشت تا 2 خرداد امسال در مرکز نمایشگاه های بین المللی صادرات و واردات چین در شهر گوانجو برگزار شد.
موضوعات نمایشگاه نیز ماشین آلات، لاستیک و پلاستیک، مواد و محصولات شیمیایی و پژوهش و فناوری بود. از این رو با تنی چند از صنعتگران ایرانی که در نمایشگاه حضور داشتند گفت و گو کردیم تا از زاویه نگاه آن ها نمایشگاه را ببینیم. در قسمت اول این گزارش صحبت های کاظم ظهیری مدیرعامل ایران برس را خواندید. در این قسمت نیز گفت و گوی بسپار با مهندس احسان منشی مدیرعامل شرکت جهادین پرند و عضو هیئت مدیره انجمن صنایع همگن پلاستیک تهران را می خوانید.

بسپار- نمایشگاه چاینا پلاس امسال را چطور دیدید؟ نکته خاصی نظر شما را جلب کرد؟
منشی: طبیعی است که در این نمایشگاه عمدتا خود چینی ها حضور دارند و یافته ها و آخرین دستاوردهای صنعتی خود را ارائه می کنند. نمایشگاه نسبت به سال های قبل پر رونق تر و تکنولوژی تولیدات چینی ارتقا قابل توجهی پیدا کرده بود و به واسطه همین موضوع انتظار می رود این رونق روز به روز افزایش یابد. در بخش تزریق، بلومولدینگ و سایر فرایندها ارتقا صنعت چینی ها محسوس بود. به مرور فاصله آن ها با اروپایی ها کم خواهد شد. اگرچه چینی ها همچنان صرفا کپی از تکنولوژی اروپایی را ارئه می دهند ولی به هر حال این رشد و ارتقا در صنعت چین ملموس است.

بسپار- در مقایسه با سال های گذشته استقبال غرفه گذارها و باردیدکننده ها چطور بود؟
منشی: رشد خوبی داشته است.

بسپار- موضوع جالب توجه ای در زمینه موضوع تخصصی کار خود در نمایشگاه دیدید؟
منشی: زمینه فعالیت من در صنعت بلومولدینگ است. در این حوزه دستگاه های ساکشن بلومولدینگ یا تری دی بلومولدینگ، تکنولوژی است که طی حدود 5 سال گذشته کمپانی های اروپایی خیلی روی آن مانور داده اند. اتفاقا شرکت کائوتکس آلمان در گوانجو و یک شرکت چینی ماشین آلاتی با این تکنولوژی را آورده بودند.
البته چینی ها یکی کپی ناقص حداقل در شروع کار را انجام می دهند. دلایل و چرایی خیلی مسائل را متوجه نمی شوند. اما به واسطه اینکه چابک و خیلی سریع هستند با شروع از نقطه ای سریع به نقطه رشد خوبی می رسند. طبیعی است که به دلیل ناآشنایی با اصل تکنولوژی و ریشه و چرایی آن، محصول چینی قابل قیاس با محصول کمپانی های اروپایی نیست؛ اما از حیث نتیجه گرفتن چون به هفتاد درصد رسیدند می توان گفت نتیجه گرفته اند. به هرحال با انجام مهندسی معکوس ابتدا به 60-70 نتیجه می رسند اما چون در مسیر رشد افتاده اند و از میانه راه به تکنولوژی روز وصل شده اند، طبیعی است که حداقل از ما خیلی جلوتر خواهند بود.

بسپار- دستاورد نمایشگاه برای شما و شرکتتان و صنعت ایران چه بود؟
منشی: من بیشتر در موررد صنعت ایران صحبت خواهم کرد. به نظرم در نمایشگاهی مثل چاینا پلاس نباید فقط صرفا صنعت پلیمر را بررسی کنیم، بزرگترین دستاورد این است که دریابیم چرا چینی ها از ما جلوتر هستند و بازارهای جهان را قبضه کرده اند. سالیان زیادی این تفکر در دنیا بود که چینی ها به دلیل کارگر ارزان، توانسته اند همه جا را تصاحب کنند. اما در واقعیت چینی ها به دلیل فرهنگ کارگری، بهره وری خود را بالا برده اند. در کنار فرهنگ، سیستم جامع صنعتی کاملا مدیریت شده ای دارند و با برنامه گام ها را پیش می روند. نکته مهم دیگر بازاری است که آن ها در شروع در اختیار دارند. باید یاد بگیریم که برای توسعه در صنعت، نیاز به گسترش بازار داریم. ممکن است این بازار داخلی یا خارجی باشد. ولی چینی ها بازار داخلی وسیعی دارند که برای انجام هر کاری در بهبود و افزایش بهره وری و در بهینه سازی سیستم ها و فرایندها می توانند انجام دهند . به عنوان مثال به دلیل داشتن بازار وسیع، تکنولوژی های روز دنیا را می توانند بخرند. با خرید تکنولوژی روز، انتقال دانش در آن کشور اتفاق می افتد و در نهایت می بینیم که کارخانه های چینی خیلی سریع به کپی برداری از این تکنولوژی می پردازند. یعنی که راهی که کشوری مثل آلمان در صنعت پلاستیک طی زمان طولانی رفته است چینی ها خیلی سریع از میانه راه وصل می شوند. اتفاقی که در داخل ایران به راحتی رخ نمی دهد. برای روی دادن این اتفاق در ایران نمی توانیم منتظر توسعه بازار خود باشیم. بلکه همزمان باید سیستم های مدیریتی کلان توسعه یافته شود، نگاه به بازار و مشتری تعدیل و نگاه جامعه کارگری به مقوله کار عوض شود. در چین احترام به مشتری بسیار چشمگیر است. قدر دانستن اینکه همه چیز از فرایند خدمت عبور می کند بسیار مهم است، یعنی با ارائه خدمت مناسب به مشتری به همه چیز خواهیم رسید.

بسپار- گوانگجو از نظر شما چگونه شهری بود؟
منشی: متاسفانه به دلیل کمبود وقت تنها یک شب با تور در شهر گردش کردیم و رودخانه و برج کانتون را دیدیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا