اخبار

آغاز فروش اعتباری محصولات پتروشیمی تندگویان

بسپار می نویسد، مدير اداره فروش پتروشيمي تندگويان اعلام کرد: در ادامه حمايت از واحدهاي توليدي، اين مجموعه عرضه هاي اعتباري و سه ماهه را در بورس آغاز کرده است تا مصرف کنندگان به راحتي بتوانند مواد مورد نيازشان را از بورس کالا تامين کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، پس از اجراي مصوبه وزارت صنعت، معدن و تجارت مبني بر آزادسازي قيمت محصولات پتروشيمي در بورس کالا، بسياري از واحدهاي توليدي از رشد نرخ مواد اوليه مورد نيازشان گلايه کردند که با گذشت حدود يک ماه از اجراي اين مصوبه نه تنها شاهد رشد غير منطقي قيمت ها در بورس نيستيم، بلکه شواهد نشان مي دهد که دولت، بورس کالاي ايران و مجتمع هاي پتروشيمي همگي براي حمايت و پوشش هزينه هاي واحدهاي توليدي در تلاش هستند.
بر اين اساس دولت به دليل کاهش قدرت خريد مصرف کنندگان مواد اوليه، تنخواهي براي متقاضيان مواد پتروشيمي در نظر گرفته است. مجتمع هاي پتروشيمي نيز بر حجم عرضه هاي خود افزوده اند تا محصولات وارد رقابت نشوند و با همان نرخ پايه مورد معامله قرار گيرند. در تازه ترين اقدام نيز بر اساس توافق بورس کالا با پتروشيمي ها، عرضه هاي اعتباري و سه ماهه برخي کالاها آغاز شده تا واحدهاي توليدي پايين دستي به طور کامل مورد حمايت قرار گيرند.
در همين رابطه مدير اداره فروش پتروشيمي تندگويان گفت: هفته گذشته جلسه اي با حضور قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت، فعالان صنعت نساجي و مجتمع هاي پتروشيمي برگزار شد که در اين جلسه واحدهاي توليدي نساجي از عرضه هاي محدود مجتمع هاي پتروشيمي در گذشته و افزايش کنوني قيمت ها گلايه کردند.
علي اکبري افزود: پتروشيمي تندگويان از اولين شرکت هاي پتروشيمي بود که محصولاتش را از سال 87 به طور مداوم در بورس کالاي ايران عرضه کرده و بر اساس آمارها 95 درصد توليدات اين مجتمع در بورس کالا مورد معامله قرار مي گيرد؛ از اين رو عرضه هاي قطره چکاني در گذشته ارتباطي با پتروشيمي تندگويان ندارد.
اکبري با اشاره به لزوم حمايت از واحدهاي توليدي پايين دستي گفت: براي حمايت از واحدهاي توليدي در مرحله نخست عرضه مواد اوليه در بورس کالا افزايش يافته تا علاوه بر پوشش کل تقاضاي موجود در بازار، محصولات وارد رقابت نشوند و با همان نرخ پايه مورد معامله قرار گيرند.
وي افزود: همچنين در ادامه حمايت از واحدهاي توليدي، عرضه هاي اعتباري و سه ماهه را در بورس آغاز کرديم تا مصرف کنندگان به راحتي بتوانند مواد مورد نيازشان را از بورس کالا تأمين کنند.
مدير اداره فروش پتروشيمي تندگويان در پاسخ به اين پرسش که آيا نرخ هاي کنوني که در بورس کشف مي شود با نرخ هاي جهاني همسو است؟، گفت: پس از مصوبه وزارت صنعت در خصوص آزادسازي قيمت ها، نرخ هاي داخلي به نرخ هاي جهاني رسيده و همين امر زمينه خروج دلالان از مبادلات پتروشيمي را فراهم کرده است.
اکبري با بيان اينکه با وجود رشد قيمت ها، اما؛ همچنان خريد مواد اوليه از بورس کالا به صرفه تر از واردات است، تصريح کرد: اگر واحدهاي توليدي امروز موادي را از هند يا کشوري ديگر خريداري کنند، قيمت آن مواد برابر و يا حدود 100 تومان گران تر از قيمت هاي داخلي خواهد بود به اين ترتيب خريد از بورس کالا همچنان به صرفه تر است.
وي اظهار کرد: همچنين موضوع ديگري که در خصوص واردات وجود دارد اين است که واحد توليدي پس از انتقال پول به طرف خارجي بايد يکي دو ماه صبر کند تا محصول به دستش برسد که در صورت بهم خوردن معامله، برگشت پول پروسه طولاني دارد به اين ترتيب توليدکنندگان با توجه به قيمت هاي فعلي مواد داخلي به واردات روي نخواهند آورد.
مدير اداره فروش پتروشيمي تندگويان در پايان گفت: با افزايش عرضه ها و فروش اعتباري محصولات در بورس کالا، رفته رفته ثبات بر بازار حکمفرما مي شود و در اين بين سود واحدهاي توليدي نيز با توجه به حذف دلالان، بيشتر مي شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا