اخبار

سه مانع اصلی افزایش صادرات ایران به عراق چیست؟

بسپار به نقل از دنیای اقتصاد می نویسد، به دنبال اختلالاتی که در تجارت ایران و عراق به‌وجود آمد، در ديدار رئيس شوراي عمومي گمرك عراق با رئيس‌كل گمرك ايران سه مانع اصلي افزايش صادرات ايران به عراق اعمال نشدن تعرفه‌های جدید در مرز حاج ابراهیم و اقلیم کردستان، عدم تردد كاميون‌هاي ايراني در داخل كشور عراق و تاخیر در صدور مجوز استاندارد عنوان شد.

مسعود كرباسيان، رئيس‌كل گمرك ايران در اين ديدار از اقدامات ستاد توسعه اقتصادي ايران و عراق به‌منظور گسترش همكاري‌هاي تجاري دوجانبه تشكر كرد و گفت: درباره تعرفه‌هايي كه به تازگي براي واردات كالا به عراق وضع شده گمركات اين كشور به نحوي دوگانه عمل مي‌كنند و اين موضوع مشكلاتي را براي تجار ايراني به وجود آورده است.

وي خطاب به رئيس شوراي عمومي گمرك عراق افزود: تعرفه‌هاي جديد در مرز حاج ابراهيم و اقليم كردستان اعمال نمي‌شود ولي در مناطق مركزي و جنوب عراق اجرا مي‌شود و اين كار موجب مي‌شود تا كالاها در اين مرزها گران‌تر به دست مشتري برسد.

كرباسيان مانع بعدي در افزايش صادرات ايران به عراق را عدم تردد كاميون‌هاي ايراني در داخل كشور عراق عنوان و اظهار کرد: بايد براي حل اين مشكل هم تمهيداتي در نظر بگيريم چون عملا تخليه و بارگيري مجدد در سر مرز و انبارداري هزينه‌هاي بيشتري را به صادركنندگان ايراني تحميل مي‌كند و قيمت تمام شده كالاها را براي مصرف‌كنندگان بالا مي‌برد.

رئيس‌كل گمرك ايران تاخير در صدور مجوز استاندارد كشور عراق را مانع بعدي خواند و گفت: اگر كالايي مجوز استاندارد و بهداشت ايران را دارد ديگر لزومي ندارد در سر مرز براي اخذ مجوز استاندارد طرف عراقي كالا معطل بماند و بايد اين مشكلات را حل كنيم. كرباسيان همچنين درخصوص مزاياي پنجره واحد مشترك مرزي و اهميت آن در تسهيل تجارت دو كشور، همكاري‌هاي آموزشي و برگزاري كارگاه‌هاي مشترك آموزشي مطالبي را بيان كرد. بنابر اين گزارش، حكيم جاسم جسام رئيس شوراي عمومي گمرك عراق نيز در اين ديدار با بيان اينكه دولت و ملت عراق به مصرف كالاهاي ايراني علاقه‌‌مندند، گفت: تفاوت اختلاف رويه را در گمركات عراق قبول داريم و در تلاش هستيم تا حقوق و عوارض يكسان در گمركات سراسر اين كشور اخذ شود.

وي افزود: تردد كاميون‌هاي ايراني در عراق از نظر دولت‌ ما مشكلي ندارد و پيگيري خواهيم كرد تا پس از انجام هماهنگي‌هاي لازم اين كار اجرايي شود.

رئيس شوراي عمومي گمرك عراق در مورد مشكلات استاندارد هم گفت: امور استاندارد زير نظر گمرك عراق نيست، اما هماهنگ شده كه كاركنان استاندارد در محل گمركات استقرار پيدا كنند تا تاخيرها برطرف شود.

وي در ادامه با اشاره به اينكه در بحث ارتباطات بانكي هم بايد هماهنگي بيشتري صورت گيرد، گفت: ما از گسترش همكاري‌هاي آموزشي با گمرك ايران استقبال مي‌كنيم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا