اخبار

بانک مشترک ایران و جمهوری آذربایجان در تهران تاسیس می شود

بسپار می نویسد، سفیر ایران در جمهوری آذربایجان از راه‌اندازی بانک مشترک ایران و آذربایجان در تهران در آینده‌ای نزدیک خبر داد.
به گزارش ایسنا، پاک‌آیین در همایش کاربردی تجارت با کشور‌های عراق، آذربایجان و ترکمنستان با بیان این‌که بحث کاهش عوارض برای توسعه صادرات بین دو کشور مطرح است، گفت: سعی می‌کنیم در آینده عوارضی که در حوزه گمرک و حمل‌و‌نقل وضع شده از سوی دو کشور کاهش دهیم و در حال حاضر بیش از 20 هزار مورد مجوز به وزارت راه و ترابری داده شده که به بخش‌های صادراتی ارائه دهد تا بتوانند بدون عوارض وارد مرزهای آذربایجان شوند.
وی گفت: قرار است وزارت راه این امتیازات را در اختیار صادر‌کنندگان قرار دهد.
پاک‌آیین افزود: در ارتباط با زیرساخت‌های حمل‌و‌نقلی و مسافرتی هر روز پرواز هوایی بین تهران و باکو داریم و ارتباطات جاده‌ای بین دو کشور وجود دارد. در آینده نیز شاهد گسترش خطوط کشتیرانی در این مسیر خواهیم بود.

سفیر ایران در جمهوری آذربایجان با اشاره به مباحث بانکی و مشکلاتی که به دلیل تحریم در این زمینه وجود دارد، گفت: به دلیل همسایگی ایران و آذربایجان، راهکارهایی برای حل مشکلات بانکی مدنظر قرار دادیم که یکی از آنها استفاده از پول ملی است و موضوع بعدی تهاتر است که ما در حوزه مواد غذایی، کشاورزی، خشکبار و مصالح ساختمانی می‌توانیم صادراتی را به جمهوری آذربایجان داشته باشیم.

وی با بیان این‌که برای مبادله پول، مشکلاتی بین فعالان اقتصادی دو کشور وجود ندارد، اظهار کرد: در نظر داریم اقداماتی را در خصوص ویزا انجام دهیم و در مبادی ورودی، ویزای آذربایجان صادر شود که البته این موضوع اجرایی شده و در بقیه مبادی ورودی نیز به تدریج اجرایی می‌شود که این امر مشکل ویزا را به‌طور کلی برطرف می‌کند.

پاک‌آیین همچنین با بیان این‌که سیاست جدی دولت یازدهم توسعه همکاری‌های اقتصادی با دیگر کشور‌هاست، گفت: در حال حاضر حجم مبادلات اقتصادی بین ایران و آذربایجان در حوزه غیرنفتی حدود 500 میلیون دلار است که اگر بخواهیم مبالغی را که گردشگران و دیگر مراکزی را که درآمدزایی دارند به این رقم اضافه کنیم، حجم روابط به بیش از دو میلیارد دلار می‌رسد.

سفیر ایران در جمهوری آذربایجان با تاکید بر این‌که این کشور با هیچ کشوری لغو روادید ندارد، گفت: صحبت‌هایی در این زمینه کردیم و تسهیلاتی را در زمینه‌ صدور روادید خواهیم داشت. اگر تجار با مشکلی در این زمینه مواجه شوند چنانچه با سفارت‌خانه، اتاق‌های بازرگانی یا مراکز مربوطه صحبت کنند مشکل ویزای آنها حل می‌شود؛ بنابراین مشکلی به نام ویزا سر راه توسعه صادرات وجود نخواهد داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا